EUROLYGA 2023

D. Itoudžiui pagyrimus žarstęs Š. Jasikevičius: „Įtaka, kurią galiu padaryti per tiek laiko, lygi nuliui“

Ketvirtadienį Šarūnas Jasikevičius atvyko į Stambulą, kur tapo vietos „Fenerbahce“ klubo treneriu, o jau penktadienį lietuvio treniruojama ekipa iškovojo pergalę Eurolygoje. Visgi strategas laurų sau prisiiminėti nebuvo linkęs.

 Šarūnas Jasikevičius<br>G. Bitvinsko nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius<br>G. Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 16, 2023, 9:10 AM

Š.Jasikevičiaus auklėtiniai penktadienio namų rungtynėse 86:74 nugalėjo „Monaco“ krepšininkus.

Spaudos konferencijoje lietuvis pasidžiaugė žaidėjų demonstruotų žaidimu ir padėkojo buvusiam komandos treneriui Dimitriui Itoudžiui už gerai treniruotą komandą.

„Noriu pasakyti didelį ačiū gerbėjams ir klubui už tokį šiltą pasitikimą. Kalbant apie rungtynes, žaidėme su puikia energija, kūrėmės gerus metimus. Taip pat įspūdingai atrodo ir atkovotų kamuolių statistiką. Ką galiu pasakyti bendrai? Įveikėme finalinio ketverto komandą. O dabar svarbiausia iš lėto įvadinėti naujas idėjas. Turime patyrusią komandą, kuri buvo labai gerai treniruojama iki ateinant man.

Dabar nuo šios vietos judėsime žingsnis po žingsnio. Esu laimingas, jog antroje rungtynių pusėje praleidome tik 29 taškus. Iš lėto turime atsispirti nuo to ir ateityje žaisti dar geriau“, – spaudos konferencijoje kalbėjo Š.Jasikevičius.

Po rungtynių kalbėjęs Šaras teigė, jog pagrindinis jo tikslas buvo nesimaišyti žaidėjams po kojomis, kadangi pats dar sunkiai orientuojasi situacijoje, o įtaką, kurią galėjo padaryti komandai per tiek laiko yra lygi nuliui.

„Aš pats dar esu pasimetęs. Tai buvo beprotiškos 24 valandos. Nežinau, esu Azijoje ar Europoje. Įtaka, kurią galiu padaryti per tiek laiko, lygi nuliui. Pasikartosiu, atvykau į komandą, kuri buvo labai gerai treniruojama ir mano tikslas buvo nesimaišyti žaidėjams. Visi žinome, kokio lygio treneris Dimitris Itoudis yra. Žaidėjams daviau minimalų kiekį informacijos, kadangi čia dar nieko nežinau. Perdaviau tik pačius paprasčiausius puolimo ir gynybos dalykus.

Dabar turime įjungti „išlikimo“ rėžimą ir iš lėto judėti į priekį. „Fenerbahce“ komandoje yra daug patyrusių žaidėjų, kurie yra daug ko matę savo karjeroje. Jie gali prisitaikyti. Prireiks laiko, kad visi pradėtume dirbti išvien“, – žiūrėdamas į ateitį dėstė lietuvis.

Kitose Eurolygos rungtynėse „Fenerbahce“ namuose Š.Jasikevičiui puikiai pažįstamą Kauno „Žalgirį“. Buvęs Lietuvos čempionų strategas nepagailėjo gerų žodžių apie savo buvusią komandą, tačiau teigė, kad pirmiausiai susitelkti reikia į nacionalinio čempionato rungtynes.

„Dabar turime susikoncentruoti į Turkijos lygą ir šias rungtynes naudoti taip, kad taptume geresni. Turime būti pasiruošę. O vėliau seks „Žalgiris“, kuris yra atkrintamųjų komanda, turi puikų charakterį ir prieš juos visada bus sunku“, – teigė Š.Jasikevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.