EUROLYGA 2023

Po lengvos pergalės G. Žibėno žvilgsnis krypo į rungtynes prieš JDA: nereikėtų galvoti, kad varžovai atvyks tik palaikyti formą

Giedriaus Žibėno treniruojamas Vilniaus „Rytas“ Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) nesunkiai 110:79 susitvarkė su Gargždų „Gargždais“, o stratego mintys po mačo krypo į būsimas rungtynes FIBA Čempionų lygoje.

Giedrius Žibėnas<br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
Giedrius Žibėnas<br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 16, 2023, 11:22 PM

Lietuvos vicečempionų treneris džiaugėsi, jog jo auklėtiniai rimtai žiūri ir į rungtynes prieš silpnesnes lygos komandas ir dėl to tiki savo komandos sėkme būsimose rungtynėse prieš Dižono JDA.

„Smagu, kad šį sezoną žaidėjai rimtai žiūri į kiekvienas rungtynes, kiekvieną varžovą. Tai mums labai padeda. Šiandien tai nebuvo išimtis. Mums reikėjo tokių rimtų rungtynių, negalime vieną kartą rungtyniauti 50–60 proc. pajėgumu, o kitose 100 proc. Mano nuomone, taip nesidaro.

Sekančios rungtynės FIBA Čempionų lygoje mums yra labai svarbios, todėl norime būti tame pačiame ritme. Pasidalinome minutes – toks ir buvo rungtynių planas. Visi 12 krepšininkų žaidė ir išlaikėme intensyvumą viso mačo metu. Dėl to ir nulaužėme rungtynes“, – po lengvos pergalės LKL dėstė G.Žibėnas.

Dižono JDA į Lietuvą atvyks užsitikrinęs pirmąją vietą FIBA Čempionų lygos B grupėje, o tuo tarpu „Rytas“ vis dar kovoja dėl antrosios vietos. Tiesa, pasak Vilniaus komandos stratego užtikrinta varžovų padėtis turnyrinėje lentelėje didelės įtakos neturės, kadangi Dižono komandos vyriausiojo trenerio pozicijoje Laurentas Legname’as vos ketvirtadienį pakeitė Nenadą Markovičių.

„Turime būti visi pasiruošę ir negali būti jokių atsišlangavimų. Sakėme žaidėjams, kad tai mūsų finalas. Nereikėtų galvoti, kad varžovai užsitikrinę pirmąją vietą atvyks tik palaikyti formą. Jie atvažiuoja dvi dienos prieš, turės dvi treniruotes. Tai daug ką sako. Bus naujas treneris, kuris norės įdiegti naujas idėjas.

Žaidėjai, kurie jautėsi komfortabiliai prie buvusio trenerio, norės išlaikyti savo minutes. Kurie buvo pavėsyje – norės kažką įrodyti. Laukia sunkios rungtynės, nes žinome, kad JDA žais visu pajėgumu. O šios rungtynės, tikiuosi, duoda pasitikėjimo žaidėjams, žaidimą kartu, supratimą, kad visi žaidėjai mums svarbūs. Sezonas ilgas ir visi turės savo šansą“, – teigė G.Žibėnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.