EUROLYGA 2023

Žymiojo pokalbio su vadovais nesureikšminęs T. Dimša: „Labai lengva teisti trenerį“

Gandų ir sukrėtimų bandantis atsikratyti Kauno „Žalgiris“ padėjo puikų pirmąjį žingsnį. Lietuvos čempionai sekmadienį namuose 79:55 sutriuškino Vilniaus „Wolves“ ekipą.

 Tomas Dimša<br>Betsafe-LKL nuotr.
 Tomas Dimša<br>Betsafe-LKL nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 17, 2023, 9:38 PM

Vienu pagrindinių pergalės kalvių tapo Tomas Dimša, kuris surinko 10 taškų ir 16 naudingumo balų.

Lietuvis džiaugėsi, jog pagaliau žalgiriečiai ir Lietuvos krepšinio lygoje pasirodė su reikiama energija.

„Išėjome taip, kaip šį sezoną LKL dar nebuvome išėję, su tokia energija, kokią turime rodyti kiekvienose rungtynėse. Reikėjo nustatyti tą tonusą rungtynėms. Daugumą rungtynių žaidžiame iki pat galo, taškas į tašką, to neturėtų būti. Priėmėme tai asmeniškai ir norėjome nuo čia pradėti ruoštis Eurolygai, kad būtų visų koncentracija aukščiausia ir šiandien visa tai pavyko“, – kalbėjo gynėjas.

T.Dimša neslėpė, jog pokalbis su vadovybė padėjo suvienyti komandą, tačiau tuo pačiu 29-erių kaunietis stengėsi ir nesureikšminti „žymiųjų“ penktadienio įvykių.

– Kas lėmė tą nusiteikimą, pastarieji įvykiai ar pralaimėjimas prieš „Wolves“?

– Visų pirma – pralaimėjimas Vilniuje. Norėjome revanšuotis. Ir be abejo visos tos kalbos. Kalbos kalbomis, bet viskas yra aikštelėje, kur žaidžiame mes ir turime mes už viską atsakyti. Šiandien išėjome su aukščiausia koncentracija ir parodėme, kaip galime žaisti.

– Kiek prieš ketvirtfinalio seriją prieš tuos pačius „Wolves“ nuteikia toks mačas kaip šiandien?

– Ne tiek pasitikėjimo, kiek patys sau parodėme, kaip turime ateiti į rungtynes. Jei į kiekvienas rungtynes LKL taip ateisime, visiems varžovams bus labai sudėtinga. Atėjome, parodėme, kaip turime žaisti ir reikia toliau taip daryti.

– Galite papasakoti apie penktadienio įvykius, kieno iš žaidėjų iniciatyva buvo palaikyti, užstoti trenerį ir kaip viskas vyko?

– Turėjome treniruotę. Tiesiog visi pasikalbėjome ir visi, kaip ir klubas, palaikome trenerį. Iš mūsų pusės niekas nesikeičia.

– Koks pokalbis tai buvo? Emocionalus, ramus, ilgas?

– Toks pats pokalbis, kokių šį sezoną turėjome ne vieną. Kai būna kažkokia duobelė, susirenkame žaidėjais su treneriais, kartais ir žaidėjai atskirai pasikalbame, kur turime problemų, kur turime jas spręsti, ką galime patys padaryti geriau, kur galime padėti treneriams, kur kažkas mums nesigauna, kur galime kažką pakeisti. Lygiai toks pats pokalbis, kaip ir dauguma kitų. Nieko ypatingo.

– Visa komanda prašė palikti Kazį Maksvytį trenerio pareigose?

– Kaip ir kiekvienas žaidėjas asmeniškai, taip pat ir aš sakiau dar prieš tai – mes šimtu procentų palaikome trenerį ir viskas priklauso tik nuo mūsų, kaip mes išeiname į rungtynes. Labai lengva teisti trenerį, bet patys matote, kiek žaidėjų netekome, kelis pardavėme. Tai nėra lengva situacija, rotacija ženkliai sumažėjusi. Pasikalbame, kad turime pridėti kiekvienas iš savęs, kad padėtume komandai ir treneriui.

– Jūs patys nuėjote pas Paulių Jankūną?

– Ne, kažkokių ėjimų nebuvo. Nežinau aš. Mes pasikalbėjome ir tiek. Žaidėjai tarpusavyje.

– Kas labiausiai pasikeitė po penktadienio pokalbio komandos viduje?

– Pasikalbėjome, kaip anksčiau buvo visas pasiruošimas ateiti į Eurolygą, reikia pradėti nuo LKL, užsikrauti motyvacijos. Vienas žaidėjas, kuris mažiau žaidžia ir jam reikia pasijausti, tokių žaidėjų yra nemažai, naujai prisijungusių. Pakalbėjome, kad mes su LKL turime įeiti į Eurolygą, o anksčiau atrodė, kad po Eurolygos ilsimės ir viena koja ateisime į LKL bei išvargsime tas rungtynes.

Šiandien išėję į aikštę parodėme, kad turime nuo čia pradėti kelti visą savo komandą. Mes negalime kitiems rodyti kur stringame. Reikia išeiti su didžiausia koncentracija ir tuomet kiekvienai komandai prieš mus bus sudėtinga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.