EUROLYGA 2023

​Lietuviams aktuali Eurolygos savaitė – mūsiškiai aiškinsis santykius tarpusavyje

Šią dvigubą savaitę Eurolygoje nestigs įdomių rungtynių, o visų dėmesį sukaustys Kauno „Žalgirio“ (5/9) ir Šarūno Jasikevičiaus treniruojamos Stambulo „Fenerbahce“ (7/7) akistata.

Tadas Sedekerskis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Tadas Sedekerskis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-12-19 10:44

Kauno „Žalgiris“ trečiadienį varžysis Stambule su vietos „Fenerbahce“ klubu, kurio vairą neseniai perėmė buvęs ilgametis „Žalgirio“ strategas Šarūnas Jasikevičius. Penktadienį žalgiriečiai priims „Barcelona“ (10/4) ekipą, kurios garbę gina praeityje Kauno komandos žaidėjas Rokas Jokubaitis.

Vitorijos „Baskonia“, kuriai atstovauja trys Baltijos šalių krepšininkai, antradienį svečiuose išbandys jėgas su Tel Avivo „Maccabi“, o penktadienį išvykoje kovos su Stambulo „Anadolu Efes“.

Praėjusią savaitę nutrūko trijų iš eilės „Baskonia“ (8/6) laimėtų rungtynių serija. Vitorijos klubas, kuriam atstovauja Tadas Sedekerskis, estai Maikas Kotsaras ir Sanderis Raieste, užima šeštąją vietą. „Maccabi“ (8/6) žengia aštuntas, „Anadolu Efes“ (7/7) krepšininkai rikiuojasi 12-ti.

Iš Baltijos šalių žaidėjų baskų ekipoje geriausiai rungtyniauja Tadas Sedekerskis. Jis vidutiniškai pelno 9,8 taško, atkovoja 8,2 kamuolio, pataiko 50 proc. tritaškių, renka 17,4 naudingumo balo.

Krizę išgyvenantis „Žalgiris“ nukrito į 16-ąją poziciją. „Fenerbahce“ komanda yra 11-ta. „Barcelona“ išlieka antra. R. Jokubaitis įmeta 5,2 taško, atlieka 3,2 rezultatyvaus perdavimo. Jo sąskaitoje – 4,8 naudingumo balo.

„Monaco“ (8/6), kurio gretose yra Donatas Motiejūnas, trečiadienį savo žiūrovų akivaizdoje grumsis su Atėnų „Panathinaikos“ (7/7). „Monaco“ penktadienį Miunchene kovos su „Bayern“ (6/8).

Monako krepšininkai užima penktąją vietą, o Atėnų – devintąją. Dėl Achilo sausgyslės uždegimo dvigubą Eurolygos savaitę gali praleisti „Panathinaikos“ gynėjas M.Grigonis.

Ketvirtadienį didelį susidomėjimą kelia lyderio Madrido „Real“ (13/1) ir Belgrado „Partizan“ (8/6) akistata. Pastarasis žengia ketvirtas. Praėjusį sezoną šie klubai kovėsi ketvirtfinalyje. Tada serijoje 2:0 pirmavo „Partizan“, bet 3:2 triumfavo „Real“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.