EUROLYGA 2023

Europos taurės rungtynėms pasiruošęs P. Valinskas: „Turime išlipti iš prastos serijos“

Antradienį Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ stoja į dar vieną svarbią dvikovą namuose – Europos Taurės (EuroCup BKT) rungtynėse Aukštaitijoje svečiuosis Ulmo „ratiopharm“ iš Vokietijos.

P.Valinskas.<br>Betsafe-LKL nuotr.
P.Valinskas.<br>Betsafe-LKL nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

kklietkabelis.lt

Dec 19, 2023, 10:49 AM

Dešimties komandų B grupėje praėjusią savaitę Ulmo klubas išrašė pirmąjį pralaimėjimą praėjusio sezono laimėtojai Las Palmo „Gran Canaria“ ekipai (103:99), o panevėžiečiai Graikijoje, Salonikuose 60:69 nusileido „Aris“ komandai.

Sekmadienį Čanako auklėtiniai patyrė pralaimėjimą Kėdainiuose (94:106), tačiau į rikiuotę jau grįžo mėnesį nerungtyniavęs Paulius Valinskas, iki traumos Europos Taurėje fiksavęs 11,4 tšk. ir 2,6 rez. perd. vidurkius.

„Fiziškai jau jaučiuosi gerai, – apie savo formą sugrįžus ant parketo kalbėjo „7bet-Lietkabelio“ gynėjas, – Dabar tiesiog reikia sugrįžti vėl į tą žaidybinį ritmą, pajust vėl komandos draugus, susigrąžint pasitikėjimą savo kūnu. Tiesiog reikia tęst procesą ir laikui bėgant viskas susitvarkys.“

Vokietijos čempionai „ratiopharm“ krepšininkai Europos Taurėje pasiekė aštuonias pergales iš vienuolikos galimų ir rikiuojasi ketvirtoje grupės vietoje, Panevėžio ekipa tuo tarpu užima šeštą poziciją. Pirmasis tarpusavio susitikimas Ulme baigėsi šeimininkų pergale 99:74.

„Pasižiūrėjus dar kartą tas rungtynes, matome, kad dominavo jų fiziškumas, ta jų gynyba, kur visi spaudžiasi po krepšiu, – mačą Ulme prisiminė Valinskas, – Tiesiog reikia būt pasiruošus atsakyt tuo fiziškumu, stabdyt greitas atakas. Aišku, skamba nuobodžiai, bet tai yra raktas į pergalę.“

Vienu iš „7bet-Lietkabelio“ pranašumų gali tapti namų sienos – Panevėžio ekipa namuose šį sezoną laimėjo aštuonerias rungtynes iš vienuolikos.

„Visą laiką, kai namuose žaidi, jauti tą sirgalių palaikymą, – apie namų aikštelės faktorių, – Visada daug lengviau. Savi sirgaliai, savi lankai, sava salė, bet tai galiausiai nieko nereiškia, nes išvykos komandos prie to pripranti. Turime gerinti savo žaidimą ir išlipti iš tos prastos serijos.“

Šis mačas panevėžiečiams bus paskutinis namuose šiais kalendoriniais metais. Kalnapilio arenoje netrūks ir kalėdinių akcentų, o vienas jų – „7bet-Lietkabelio“ ir „Maisto banko“ gerumo akcija, prie kurios gali prisidėti visi, atnešdami ir po arenoje esančia eglute palikdami ilgo galiojimo maisto produktų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.