EUROLYGA 2023

Pasakiškai pergalę Monake išplėšęs M. Grigonis: „Jie padarė viską, kad pavogtume rungtynes“

Trečiadienį Marius Grigonis sukūrė įspūdingiausią epizodą Eurolygoje, pataikydamas tritaškį su sirena ir išplėšdamas pergalę Atėnų „Panathinaikos“ ekipai.

Marius Grigonis<br>Zuma/Scanpix nuotr.
Marius Grigonis<br>Zuma/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 21, 2023, 11:02 AM, atnaujinta Dec 21, 2023, 1:42 PM

„Panathinaikos“ panaikinę 15 taškų atsilikimą išvykoje 91:90 palaužė „Monaco“ krepšininkus.

Likus žaisti 2,5 sek. Elie Okobo pataikė dvitaškį su pražanga ir suteikė monegaskams dviejų taškų pranašumą. Prie baudų linijos stojęs prancūzas nusprendė specialiai metimą pramesti, tačiau kamuolys nelietė lanko ir svečiai iš Atėnų gavo galimybę išsimesti kamuolį iš užribio.

Kamuolį priėmęs Konstantinas Mitoglu surado prie tritaškio linijos nedengiamą M.Grigonį, o šio metimas su sirena buvo tikslus ir „Panathinaikos“ Monaką paliko be pergalės.

Lietuvis surinko 15 taškų (3/4 dvit., 3/5 trit.) 2 atkovotus kamuolius, 2 rezultatyvius perdavimus, po 1 perimtą ir prarastą kamuolį bei 16 naudingumo balų.

„Jaučiuosi gerai, pagaliau laimėjome išvykoje, esame laimingi. Kažką panašaus esu padaręs 4–5 kartus. Pasisekė, kad visame chaose Konstantinas Mitoglu perdavė kamuolį ir aš pataikiau.

Nenoriu, kad užbėgtume įvykiams už akių. Turime ir toliau laimėti išvykose. Pergalės namuose svarbios, tačiau mes turime iškovoti daugiau pergalių išvykoje, nes tai turės įtakos turnyrinės lentelės kovoje dėl vietos atkrintamosiose varžybose“, – apie rungtynes kalbėjo M.Grigonis.

Trečiajame kėlinyje „Monaco“ turėjo 15 taškų pranašumą, o ketvirtajame kėlinyje šeimininkai net kelis sykius turėjo 12 taškų persvarą. M.Grigonis tokį rungtynių scenarijų pavadino „apiplėšimu“.

„Tai... apiplėšimas! Mums, didžiausias šiais metais. Jie padarė viską, kad pavogtume rungtynes. Kai laimi, neturi daug ką pasakyti, turime analizuoti ir taisyti dalykus, bet po pergalės neturi daug ką pasakyti. Jie padarė viską, kad pavogtume rungtynes, mums pasisekė“, – sunkiai aiškindamas įvykius kalbėjo kaunietis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.