EUROLYGA 2023

Šešėlius matanti Katalonijos spauda įspėja Kaune žaisiančią „Barcelona“: „Žalgirio“ pralaimėjimų santykis gali klaidinti

Nors Eurolygos lentelėje „Barcelona“ ir Kauno „Žalgirį“ skiria daug vietų, Katalonijos sporto apžvalgininkai neramiai laukia penktadienį Kaune vyksiančių rungtynių. Jiems didžiausią nerimą kelia ne varžovai, bet prasta pačios Barselonos komandos būklė.

Kauno „Žalgirio“ ekipa.<br>G. Bitvinsko nuotr.
Kauno „Žalgirio“ ekipa.<br>G. Bitvinsko nuotr.
Kauno „Žalgirio“ ekipa.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno „Žalgirio“ ekipa.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno „Žalgirio“ ekipa.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno „Žalgirio“ ekipa.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 22, 2023, 12:00 PM

„Išgyvena sudėtingiausią laikotarpį“

„Barcelona“ ir Kauno „Žalgiris“ prieš penktadienį vyksiančias tarpusavio rungtynes yra priešinguose Eurolygos lentelės kraštuose. „Barcelona“ atsilieka tik nuo dviejų komandų, „Žalgiris“ lenkia tik dvi komandas. „Barcelona“ iškovojo dešimt pergalių ir patyrė penkis pralaimėjimus, „Žalgiris“ iškovojo penkias pergales ir patyrė dešimt pralaimėjimų.

Šis veidrodinis atspindys Katalonijos klubo gerbėjus lyg ir turėtų nuteikti optimistiškai. Tačiau ant „Žalgirio“ arenos parketo žengsiančios komandos turi ir vieną bendrą bruožą: tiek Ispanijos čempionai, tiek Lietuvos čempionai išgyvena sudėtingą laikotarpį.

„Barcelona“ per keturis praėjusius Eurolygos turus patyrė net tris pralaimėjimus, „Žalgiris“ tęsia keturių pralaimėjimų virtinę.

Katalonų nuotaiką labiausiai apkartino praėjusi nesėkmė, antradienį patirta išvykoje žaidžiant su Eurolygos autsaidere, dar žemesnę vietą negu „Žalgiris“ užimančia Berlyno ALBA komanda.

„Barcelona“ gruodžio mėnesį šlubčiojo ir Ispanijos lygoje, kurioje patyrė dvi nesėkmes paeiliui. Šalies pirmenybėse Katalonijos klubas taip pat nukrito į trečiąją vietą ir atsilieka ne vien nuo lyderio Madrido „Real“, bet ir nuo įsibėgėjusios Malagos „Unicaja“ komandos.

„Barça“ išgyvena sudėtingiausią laikotarpį treniruojant Rogeriui Grimau. Ji pralaimėjo trejas iš ketverių pastarųjų Eurolygos rungtynių ir penkerias iš septynerių pastarųjų rungtynių, skaičiuojant visus turnyrus“, – skaičiavo Barselonos sporto dienraštis „El Mundo Deportivo“.

„Žalgirio“ vieta gali klaidinti“

Ispanijos lygos reikalai į dėmesio centrą grįš savaitgalį. Vos grįžę iš Kauno, Barselonos krepšininkai keliaus į Malagą ir jau sekmadienį bandys prigesinti sezono pradžioje spindinčią „Unicaja“ ekipą. Tačiau kol kas svarbiausios – penktadienį Kaune vyksiančios rungtynės.

„Barçai“ reikia postūmio“, – penktadienį viršelyje parašė Katalonijos sporto dienraštis „L‘Esportiu“.

„Po dviejų pralaimėjimų žemesnes vietas užimantiems varžovams, Barselonos komandai reikia grįžti į pergalių kelią, susigrąžinti gerą žaidimą ir pasitikėjimą tuo, ką daro aikštėje“, – ko laukia iš „mėlynų-granatinių“, išdėstė „L‘Esportiu“.

„Barça“ per rungtynes su „Žalgiriu“ neturi teisės klysti“, – antraštėje tvirtino „El Mundo Deportivo“. „R.Grimau vyrai pralaimėjo ketverias iš penkerių pastarųjų rungtynių. Dar vienas pralaimėjimas būtų pavojaus skambutis Barselonos komandai“, – paantraštėje pridūrė „El Mundo Deportivo“.

„Mėlyniems-granatiniams“, po skaudaus pralaimėjimo Berlyne, neleistina pralaimėti dar ir „Žalgiriui“, nes komanda atsiliktų nuo Eurolygos lyderių. Barselonos komanda privalo susivienyti ir pagerinti po prasto pasirodymo Vokietijoje pašlijusį įvaizdį“, – laukdamas Kaune vyksiančios dvikovos, rašė kitas Katalonijos sporto dienraštis „Sport“.

„Kai „mėlyni-granatiniai“ sekmadienį įtikinamai nugalėjo „Baskonia“ komandą, atrodė, kad blogas dviejų praėjusių savaičių ruožas baigtas. Tačiau antradienį Berlyno arenoje Barselonos komanda visus nustebino grįždama į senas vėžes. Šis pralaimėjimas padarė didelę žalą ir patvirtino, kad sunkiausias sezono laikotarpis dar nesibaigė“, – tęsė „Sport“.

Įsitikinimo, kad Barselonos komandai pavyks iškovoti pergalę Kaune, nėra nė iš tolo. „Mąstant logiškai, „mėlyni-granatiniai“ Lietuvoje turėtų nutraukti nesėkmių virtinę, nes jų varžovai yra lentelės apačioje (16-ti), bet apačioje yra ir ALBA, kuriai „Barcelona“ pralaimėjo Berlyno arenoje – aikštėje, laikomoje paprastesne negu „Žalgirio“ arena, – svarstė „El Mundo Deportivo“. – Be to, „Žalgiris“ yra daug sudėtingesnis varžovas, negu galima spręsti pagal jo užimamą vietą, o Kauno komandos pergalių ir pralaimėjimų santykis gali klaidinti“.

Vis dėlto viltį sustiprina būsimo varžovo „Žalgirio“ problemos. „Vienintelis „teigiamas“ dalykas prieš kitas rungtynes – labai bloga „Žalgirio“ virtinė. Keturi iš eilės pralaimėjimai – dar blogesnis rezultatas negu „Barcelona“ komandos“, – šiek tiek ironiškai parašė Madrido sporto leidinys „Marca“.

„Reikia sustiprinti gynybą“

Katalonijos krepšinio apžvalgininkams didžiausią nerimą kelia suprastėjusi Barselonos komandos gynyba. „Kad išvengtų nesėkmės Kaune, „Barçai“ reikia sustiprinti gynybą“, – pergalės receptą nurodė „El Mundo Deportivo“.

„Kad „Barços“ puolimas būtų veiksmingas, ypač greitos atakos, reikia pagerinti gynybą, kuri pastarosiomis savaitėmis buvo silpnoji vieta. „Barcelona“ gynyba varžovams leidžia per daug, o kai komanda bando atsitiesti, būna per vėlu“, – kolegoms antrino „Sport“.

„Pralaimėjimas Vokietijos komandai buvo skaudus dėl dviejų priežasčių: pirmoji – nes ji yra autsaiderė, antroji – nes prieš dvi dienas Ispanijos lygoje aktyvi ir susikaupusi „Barça“ nugalėjo „Baskonia“ komandą, – rašė „El Mundo Deportivo“. – Tačiau R.Grimau komandai Berlyne po kaklu kabojo tas pats akmuo, kuris ją tempė žemyn pastarosiomis savaitėmis – ginantis trūko spaudimo, kuris susilpnina varžovų pasitikėjimą savimi ir padeda rengti Katalonijos komandai būdingas greitas atakas.

Patirtis rodo, kad Katalonijos komandai reikia kietai gintis, kad galėtų kontroliuoti rungtynių ritmą. Tai ir susikaupimas privalo būti dvi svarbiausios žaidimo detalės penktadienį Kaune.“

„Barça“ privalo būti vieninga, kad laimėtų Kaune“, – pridūrė „Sport“.

„Daugiau šešėlių negu šviesos“

Pastarųjų savaičių nuopuolis katalonus ir nuliūdino, ir nustebino. Nors „Barcelona“ nežaidė taip galingai, kaip Madrido „Real“ klubas, trenerį ir kelis svarbius žaidėjus pakeitusios komandos rezultatai visą rudenį „mėlynų-granatinių“ bendruomenę visiškai tenkino. Iki gruodžio 3 dienos „Barça“ abiejuose turnyruose laimėjo 18 iš 23 rungtynių (Eurolygoje – 9 iš 11, Ispanijos lygoje – 9 iš 12).

„Sport“ apžvalgininkas Marcas del Rio lygino „mėlynus-granatinius“ su kitomis komandomis, per vasaros atostogas pakeitusiomis daug žaidėjų ar trenerius, ir negalėjo suprasti „Barcelona“ ištikusio nuopuolio priežasčių: „Nesuprantamas gruodžio nuopuolis. Nauji projektai: Turkijos ir Graikijos komandos, Pablo Laso treniruojamas Miuncheno „Bayern“ – sezono pradžioje patyrė pralaimėjimus, kurie buvo dėsningi, nes komandas reikėjo sudėlioti iš naujų dalių. Bet dabar jos pradeda kilti. Keista, kad „Barça“ krenta kaip tik tuo metu, kai naujos komandos pamatai jau turi būti pakloti“.

„Komandos panoramoje dabar yra daugiau šešėlių negu šviesos“, – „Barços“ būklę apibūdino M.del Rio.

„Barselonos komandos trūkumai ir ydos visiems aiškios: žemas intensyvumas, trapi gynyba. Dėl to komanda žaidžia nestabiliai, ypač išvykose. Sunku atspėti, kurią „Barços“ versiją pamatysime Lietuvoje. Jeigu tą, kuri buvo sezono pradžioje arba praėjusią savaitę per rungtynes su „Baskonia“, pergalė bus arti.

Jeigu tokią, kaip per kelias praėjusias Eurolygos išvykas, su susilpnintomis lyderių versijomis, iš kelionės į Kauną nieko gero tikėtis neverta“, – „El Mundo Deportivo“ apžvalgininkas Sergi Perezas net nebandė prognozuoti, kokios rungtynių baigties galima tikėtis Kaune.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.