EUROLYGA 2023

G. Žibėnas ramina „Ryto“ gerbėjus dėl M. Fosterio: „Dar nėra faktas, kad būsime geresnė komanda“

Vilniaus „Rytas“ trečiadienį pergalingai pradėjo Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalio seriją. Giedriaus Žibėno auklėtiniai Utenoje 98:86 pranoko vietos „Uniclub Casino – Juventus“ krepšininkus.

Giedrius Žibėnas.<br>T.Bauro nuotr.
Giedrius Žibėnas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 27, 2023, 11:11 PM

Po pergalės „Ryto“ strategas teigė, kad 12 taškų pranašumas prieš Utenos komandą nėra pakankamas norint gyventi ramiai.

„Mums labai padėjo Utenos rungtynės su „Wolves“. Jos parodė, su kokia energija jie įeina į rungtynes, turėjome labai geros mokomosios medžiagos. Tai privertė žaidėjus gerbti „Juventus“ komandą. Jie žino kiekvienos atakos kainą visose rungtynėse.

Žinojome, kad ant mūsų norės užgriūti. To, deja, nepavyko sukontroliuoti rungtynių pradžioje. Realiai Utena gyveno iš mūsų klaidų. Penki prieš penkis nebuvome blogi, bet atviroje aikštelėje jie naudojosi mūsų klaidomis bei laikėsi rungtynėse. Vėliau šiek tiek pakeitėme gynybos sistemą, kai kurie žaidėjai teisingai sureagavo per didžiąją pertrauką ir susimetėme savo metimus, kuriuos šeimininkai davė.

Kontroliavome jų prasiveržimus, žaidimą viduje, taip pat dalinai Scoochie Smitho kūrybą. To pasėkoje išsivežame 12 taškų pranašumą, bet šiuolaikiniame krepšinyje tai yra 4 atakos. Niekas nėra baigta. Žinome, kad bus žiauriai sunku. Matėme prieš kelias savaites, kai Utenos komanda susikūrė pranašumą, bet vėliau vos nepalaidojo KMT. Išliekame susikaupę ir džiaugiamės, kad gruodžio mėnesis yra be pralaimėjimų“, – po rungtynių kalbėjo Giedrius Žibėnas.

Visgi, bene svarbiausia „Ryto“ dienos naujiena – Marcuso Fosterio sugrįžimas į komandą. Praėjusio sezono lyderis oficialiai sudarė sutartį su sostinės klubu iki sezono pabaigos, o „Ryto“ gerbėjai nieko nelaukdami pradėjo švęsti tokį pasirašymą. Pats G.Žibėnas fanus bando raminti.

„Pirmiausia tai yra įvertinimas organizacijai, kad tokio lygio žaidėjas nori grįžti. Reiškia, kažką darome gerai, suteikiame geras sąlygas. Per daug karštai visi sureagavo. Ramiai. Mes nieko nepaleidžiame, tiesiog pasistipriname. Patikėkite manimi, tai dar nėra faktas, kad būsime geresnė komanda. Paprasčiausiai turime dar vieną papildomą ginklą, ypač izoliaciniame krepšinyje, prieš besikeičiančią gynybą.

Tai dar nereiškia, kad pradėsime žaisti kosminį krepšinį. Reikia žaidėjui integruotis, nėra jis gal optimaliausios formos. Reikia reaguoti ramiau. Turime be galo daug gerų žaidėjų, jais visais tikime, nieko nenorime paleisti. Su tikslais, kuriuos turime šį sezoną mes privalome stiprintis. Atsiradus galimybei, džiaugiamės, kad pavyko tai padaryti“, – teigė „Ryto“ treneris.

„Ryto“ strategas taip pat įvertino naujojo sporto direktoriaus – Artūro Jomanto darbą.

„Labai pozityviai. Žinau, kokias Kalėdas turėjo Artūras. Jis pasišventė „Ryto“ reikalams. Tai nebuvo paskutinių kelių dienų darbas. Iš esmės, tai truko paskutinių kelių savaičių darbas. Artūras tai pradėjo daryti net šiek tiek anksčiau. Pastaruoju metu, kuomet buvo sudarinėjimas kontraktas, A.Jomantas kartu su mūsų skautu Matu Urbonu labai mažai miegojo. Dėl laiko skirtumo buvo įdėta nemažai naktinio darbo. Labai pozityviai vertinu, kuomet tokia „Ryto“ legenda imasi darbų be jokių pasiteisinimų tai diena ar naktis“, – pagyrų negailėdamas kalbėjo G.Žibėnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.