EUROLYGA 2023

Į Vengriją išvykstanti M. Petrėnaitė: „Nėra lengva imti ir viską palikti“

Lietuvos čempionės, Vilniaus „Kibirkšties“ klubas, atsisveikina su viena iš pagrindinių rotacijos žaidėjų – Martyna Petrėnaitė pradeda naują karjeros etapą Budapešto „BKG Prima“ gretose.

 Martyna Petrėnaitė<br> FIBA nuotr.
 Martyna Petrėnaitė<br> FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

moterulyga.lt

Dec 29, 2023, 7:35 PM

Gimtajame Biržų klube karjerą pradėjusi krepšininkė 2011 m. debiutavo Nacionalinėje moterų krepšinio lygoje ir nors 2018 m. turėjo trumpą legionierės etapą Vokietijoje, Vaserburgo TSV 1880 klube, Lietuvoje žaidė iki pat 2023 m. pabaigos.

25-erių Petrėnaite taip pat yra žaidusi Kauno, Utenos ir Ukmergės moterų klubuose.

„Krepšinis man buvo ir yra visas gyvenimas, kuris lydėjo nuo pat mažens. Moterų lygoje žaidžiu nuo 15-os metų ir ji mane augino ne tik kaip žaidėją, bet ir asmenybę, – dėstė puolėja. – Mačiau kaip ši lyga ir grimzdo žemyn, ir augo, pačiai teko pabūti visuose laikotarpiuose, bet labai tikiuosi, kad viskas eis tik geryn. Dabar džiugu, kad atsirado Europos taurėje žaidžianti komanda.

Moterų lyga man davė didelę galimybę augti kaip žaidėjai ir asmenybei, tad noriu padėkoti visiems klubams, kuriems atstovavau. Tikiuosi pasisemti patirties, patobulėti, grįžti į Lietuvą ir kelti mūsų šalies moterų krepšinio lygį.“

Biržietė šiame Europos taurės sezone per 19 minučių vidutiniškai rinko po 8,7 taško, 3,5 atkovoto kamuolio ir 7,3 naudingumo balo.

2023–2024 m. „SMART WAY Moterų Lietuvos krepšinio lygos“ sezone 7 mačus sužaidusi 181 cm ūgio puolėja vidutiniškai pelnydavo po 11,9 taško, atkovodavo po 4,1 atšokusio kamuolio, perimdavo po 1,9 kamuolio ir rinkdavo po 11,7 efektyvumo balo.

„Lietuvą palieku su džiugiomis nuotaikomis, nors žingsnis palikti komandą nėra lengvas, – atviravo Petrėnitė. – Visgi kartu ruošėmės sezonui, tapome kaip vienas kumštis ir viena šeima, tad nėra lengva imti ir viską palikti. Lietuvoje yra mano namai, šeima, sužadėtinis, kitas darbas ir viskas nėra taip paprasta. Tačiau visada sakau, kad iš gyvenimo reikia imti tai, ką jis duoda, nes tie šansai nepasitaiko kasdien ir vėliau nenoriu gailėtis, kad kažko nepabandžiau.“Naujoji Petrėnaitės komanda aukščiausioje Vengrijos moterų krepšinio lygoje šiuo metu rikiuojasi 9-toje čempionato lentelės pozicijoje.

Puolėja prisijungs prie „BKG Prima“ ekipoje jau rungtyniaujančios Lietuvos moterų krepšinio rinktinės įžaidėjos Santos Baltkojienės, o naują etapą Budapešto klube Petrėnaitė pradės 2024 m. sausio 2 d.

„Mano lūkesčiai Vengrijoje yra paremti sportiniu principu – tobulėti, grįžti geresnei, pasiruošti 3 prieš 3 vasaros turnyrams, kas ir yra vienas iš pagrindinių mano gyvenimo tikslų šiuo metu, – teigė krepšininkė. – Taip pat noriu pasisemti patirties, įgyti daugiau pasitikėjimo savimi, norisi išbandyti save stipresniame lygyje. Lietuvoje neturime daug aukštų krepšininkių, tad pati žaidžiu per kelias pozicijas ir norisi tai išsigryninti. Mes visada norime laimėti, tapti geresnėmis žaidėjomis, tačiau aš taip pat noriu ir mėgautis pačiu procesu, pasisemti gerų naujų įspūdžių, dėl ko ir myliu krepšinį.“

Šią vasarą krepšininkė su Lietuvos moterų 3x3 rinktine pirmą sykį istorijoje iškovojo medalį Europos čempionate.

Prieš išvykdama Petrėnaitė dėkojo sostinės klubui už pasitikėjimą ir palinkėjo šį Moterų lygos sezoną užbaigti pergalingai.

„Visam „Kibirkšties“ klubui ir komandos draugėms noriu padėkoti už suteiktą pasitikėjimą ir buvimą kartu, nors buvo visokių momentų, tačiau viską praėjome kartu, o tai ir yra tikra komanda, – kalbėjo naują etapą pradėsianti žaidėja. – Palinkėsiu merginoms šį sezoną užbaigti aukščiausia nata, be traumų, patobulėti asmeniškai ir toliau augti kaip komanda bei garsinti „Kibirkšties“ vardą. Nors Europos taurėje pasirodymas baigtas, bet tikiuosi, jog su metais Vilniaus klubas burs dar ir dar stipresnę komandą bei sieks dar aukščiausių rezultatų.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.