EUROLYGA 2023

Geriausią gimtadienio dovaną gavęs T. Dimša – apie norą užsirekomenduoti A. Trinchieri ir K. Maksvyčio atleidimą

Kauno „Žalgiris“ (6/12) antradienio vakarą Eurolygoje nutraukė šešių iš eilės pralaimėjimų seriją, ,kuomet įveikė Berlyno ALBA (3/15) krepšininkus, o 30-ąjį gimtadienį atšventęs kaunietis prakalbo apie pokyčius Nemuno saloje ir pridūrė, kad pergalė prieš Vokietijos ekipą – geriausia dovana gimtadienio proga.

 Tomas Dimša<br>R.Vilkelio nuotr.
 Tomas Dimša<br>R.Vilkelio nuotr.
 Andrea Trinchieri<br>G. Bitvinsko nuotr.
 Andrea Trinchieri<br>G. Bitvinsko nuotr.
R.Vilkelio nuotr.
R.Vilkelio nuotr.
 Tomas Dimša<br>R.Vilkelio nuotr.
 Tomas Dimša<br>R.Vilkelio nuotr.
 Andrea Trinchieri<br>G. Bitvinsko nuotr.
 Andrea Trinchieri<br>G. Bitvinsko nuotr.
 Lukas Lekavičius<br>R.Vilkelio nuotr.
 Lukas Lekavičius<br>R.Vilkelio nuotr.
 Kevarriusas Hayesas<br>R.Vilkelio nuotr.
 Kevarriusas Hayesas<br>R.Vilkelio nuotr.
 Keenanas Evansas<br>R.Vilkelio nuotr.
 Keenanas Evansas<br>R.Vilkelio nuotr.
 Andrea Trinchieri<br>G. Bitvinsko nuotr.
 Andrea Trinchieri<br>G. Bitvinsko nuotr.
 Tomas Dimša<br>R.Vilkelio nuotr.
 Tomas Dimša<br>R.Vilkelio nuotr.
Daugiau nuotraukų (10)

Lrytas.lt

Jan 3, 2024, 7:03 AM, atnaujinta Jan 3, 2024, 10:32 AM

„Žalgiris“ antradienį 77:71 įveikė ALBA krepšininkus, prieš kuriuos apmaudžiai 62:64 buvo nusileista Vokietijoje.

Anot „Žalgirio“ gynėjo, tokia sudėtinga, bet reikalinga pergalė prieš ALBA komandai prideda gerų emocijų.

„Grįžtame namo su šypsenomis, galima išeiti į gatvę ir matyti kitus žmones, o prieš tai... pralaimi, pralaimi, pralaimi ir visur vaikštai pasislėpęs, nieko nenori matyti. Atsiranda toks nervuotumas. Po rungtynių keliausime namo su gera nuotaika, bet jau kitą dieną turime grįžti ir viskas baigta, mūsų laukia kitos rungtynės“, – apie po pergalės nuo širdies nukrutusį akmenį kalbėjo „Žalgirio“ gynėjas Tomas Dimša.

30-ąjį gimtadienį antradienį atšventęs T.Dimša pergalingame mače prieš ALBA aikštelėje praleido 23 minutes, per kurias pelnė 12 taškų (3/5 dvit., 1/5 trit., 3/4 baud.), atkovojo 5 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir išprovokavo net 8 pražangas bei sukaupė 19 naudingumo balų.

T.Dimša šį mačą pradėjo kildamas nuo suolo, tačiau buvo naudingiausias rungtynių žaidėjas bei pelnė taškus lemiamomis rungtynių akimirkomis, o anot kauniečio, kiekvienas krepšininkas norėjo užsidėti pliusą prieš naująjį Lietuvos čempionų trenerį.

„Pasikeitė treneris, visi nori pasirodyti, užsirekomenduoti. Vis tiek prieš naują trenerį tu turi parodyti, ką tu gali, o ko tu negali. Į rungtynes prieš ALBA visi atėjo su papildoma energija, norėjo save parodyti. Lygiai taip pat ir aš. Stengiausi atiduoti (visą save – red.), kilau nuo suolo, kaip ir anksčiau, įnešiau energijos, stengiausi pridėti kažko daugiau – atkovoti kamuolių, pasiimti papildomų pražangų gynyboje“, – kalbėjo T.Dimša.

Paklaustas apie tai, ar ši pergalė prieš ALBA, geriausia dovana gimtadienio proga, gynėjas nusišypsojo ir tam pritarė.

– Komanda šiose rungtynėse prieš ALBA išmetė net 30 tritaškių. Ar treneris akcentavo tai, kad atakuoti, kuomet atsiranda proga?, – žurnalistai paklausė T.Dimšos.

– Treneris per vieną treniruotę įvedė, kad mes turime daugiau ir greičiau bėgti į puolimą, o pieš tokią komandą, kuri rizikuoja, ateina iš stipriosios pusės į pagalbas... išeina labai paprasti metimai daugumai žaidėjų. Negali laisvas nemesti. Mes neturime kažkokio blogo metiko, tad visi nebijo mesti ir atakuoja. Tuo ir naudojomės didžiąją dalį rungtynių. Po to, kai pradėjo nekristi tritaškiai, pradėjome daugiau atakuoti ir provokuoti pražangas. Tas irgi prisidėjo prie pergalės. Kiekvienos rungtynės yra kitokios. Mes nepasidarėme daugiau tritaškių išmetanti komanda.

– Kuo rungtynių pabaiga prieš ALBA yra kitokia nei prieš tai buvusios rungtynių pabaigos?

– Visada yra detalių, kurias reikia pataisyti. Atrodo, kad tose rungtynėse, kur mums nepasisekdavo ir pralaimėdavome keliais taškais, mums pritrūkdavo tų detalų, o mače prieš ALBA tų detalių pritrūko varžovams. Mes turime dar daug ką pataisyti ir daug kur patobulėti. Mes dar neturime gero rezultato. Tai – svarbi pergalė, duoda daugiau gerų emocijų, pasitikėjimo, bet turime toliau eiti į priekį.

– Antradienį buvo jūsų trisdešimtas gimtadienis – ar pergalė prieš ALBA yra geriausia dovana jums?

– Taip (šypsosi – red.).

– Kiek smagu dėl Luko Lekavičiaus, kuris didžiąją sezono dalį buvo šešėlyje?

– Labai smagu. Su juo palaikome gerą ryšį. labai džiugu, kad jis žaidžia. Lukas visąlaik išliko pozityvus, nesvarbu, ar jį treneris naudoja, ar ne. Džiugu, kad jis žaidė svarbiose rungtynių minutėse ir įnešė savo indėlį. Taip ir toliau.

– Kiek komandai reikia gerų emocijų, kai treneriui nėra pernelyg daug laiko įsivesti savo naujoves?

– Visų pirma – tos emocijos... taip, būdavo liūdna, kad nelaimėdavome, bet komandoje nusiteikimas ir koncentracija buvo aukšta. Tarpusavyje buvome draugiški ir laimingi, visi stengdavosi, bet nebūdavo tų pergalių. Dabar visi nori kažką dar pridėti, kad pasiektų tas pergales.

Laimėjome prieš ALBA, jėėė, reikia džiaugtis, bet laimėjome prieš ALBA, praėjusias rungtynes pralaimėjome. Šiandien (antradienį) laimingi, bet rytoj sugrįžtame, pamirštame ir ruošiamės kitoms rungtynėms.

– Kiek patiems žaidėjams buvo netikėta, kad buvo atleistas Kazys Maksvytis?

– Tos kalbos sklido kelias savaites, nebuvo pergalių... nežinau, ką pasakyti. Gaila trenerio, bet klubas taip nusprendė, yra toks sprendimas, tad tikėkimės, kad jis padės pasiekti daugiu pergalių ir turime eiti bei kiekvieną dieną įrodinėti.

– Ar apie K.Maksvyčio atleidimą sužinojote iš pranešimo spaudai? Ar vėl buvo pokalbiai su žaidėjais?

– Sužinojome iš pranešimo. Atsimenu, kad po paskutinių rungtynių turėjome treniruotę, viskas buvo gerai, ruošėmės kovai prieš „Vilkus“, turėjome rytinę treniruotę ir tik tada sužinojome tai. Tikrai buvo netikėta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.