EUROLYGA 2023

Panevėžyje – dar neregėta krepšinio šventė: rūpesčių yra, bet jie palietė ne visus

Ketvirtadienį Panevėžyje laukia neeilinė krepšinio šventė. Pirmą kartą miesto istorijoje „Kalnapilio“ arenoje bus rengiamos Eurolygos rungtynės, o jose žiūrovai išvys gerai pažįstamą veidą – Šarūną Jasikevičių.

M.Purlys plačiau prakalbo apie Panevėžyje vyksiančias Eurolygos rungtynes.<br>LKL ir lrytas.lt nuotr. koliažas.
M.Purlys plačiau prakalbo apie Panevėžyje vyksiančias Eurolygos rungtynes.<br>LKL ir lrytas.lt nuotr. koliažas.
M.Purlys.<br>G.Šiupario nuotr.
M.Purlys.<br>G.Šiupario nuotr.
Š.Jasikevičius.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Š.Jasikevičius.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Š.Jasikevičius.<br>R.Vilkelio nuotr.
Š.Jasikevičius.<br>R.Vilkelio nuotr.
„Maccabi“ sieks įveikti Š.Jasikevičiaus kariauną.<br>R.Vilkelio nuotr.
„Maccabi“ sieks įveikti Š.Jasikevičiaus kariauną.<br>R.Vilkelio nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2024-01-04 12:54, atnaujinta 2024-01-04 13:10

Būtent šio 47-erių krepšinio specialisto iš Lietuvos treniruojama Stambulo „Fenerbahce“ (11/7) surems ietis su Tel Avivo „Maccabi“ (10/8) klubu.

Ši 19-ojo turo dvikova turėjo būti žaidžiama Stambule, „Ulker Sport“ arenoje, tačiau musulmoniškoje valstybėje „Fenerbahce“ klubas ne itin galėtų užtikrinti žydų ekipos ir delegacijos saugumą. Izraelio ir Turkijos komandos su Eurolyga nusprendė, kad vykstant karui tarp Izraelio ir teroristų grupuotės „Hamas“ rungtynes bus patogiausia žaisti neutralioje aikštėje ir tam buvo pasirinktas Panevėžys.

„Abi komandos siekė išgelbėti rungtynes“, – akistatos išvakarėse kalbėjo į Lietuvą sugrįžęs Š.Jasikevičius.

Artėjanti Eurolygos dvikova sulaukė neeilinio sirgalių susidomėjimo – „Kalnapilio“ arena oficialiai talpina 5990 sirgalių, o dar trečiadienį į šias rungtynes buvo parduota daugiau nei 5 tūkst. bilietų.

Prie į Panevėžio miesto istoriją pateksiančių rungtynių prisidėjo ir vietos „Lietkabelio“ klubas, kuris padėjo „dvikovos šeimininkams“ iš Turkijos organizuoti šią akistatą.

„Turkams būtų sunku per nuotolį suorganizuoti rungtynes, kurios atitiktų Eurolygos reikalavimus, ne Turkijoje, o kažkur toli, Lietuvoje.

Spaudė laikas, turėjome apie 5–6 dienas, tai tiesiog turėdami gerus santykius su „Fenerbache“ klubu, turėdami nemažai patirties organizuojant Europos taurės rungtynes, juolab, kad Europos taurės ir Eurolygos nuostatai yra labai panašūs, tai jie tiesiog paprašė mūsų padėti su organizavimu, o mes mielai sutikome“, – portalui lrytas.lt kalbėjo „Lietkabelio“ generalinis direktorius M.Purlys.

Nors akistata vyks Panevėžio klubo namų arenoje, tačiau rimčiau „Lietkabelio“ iš vėžių šios rungtynės neišmuš.

Trečiadienį Nenado Čanako auklėtiniai Klaipėdoje žaidė pirmąsias Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) ketvirtfinalio rungtynes, kurias pralaimėjo vietos „Neptūnui“ 89:91.

Šeštadienį „Lietkabelis“ žais Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) rungtynes namuose prieš šalies vicečempioną Vilniaus „Rytą“.

„Komandai tai (Eurolygos rungtynės) įtakos visiškai neturės, galbūt treniruotė pasistums porai valandų, bet dėl tokio renginio čia tikrai nėra jokios tragedijos. Trečiadienį žaidėme rungtynes, ketvirtadienį turime tokią atstatomąją treniruotę, – samprotavo M.Purlys. – Mums, kaip administracijai, atsirado tam tikrų papildomų rūpesčių, bet tie rūpesčiai yra malonūs, nes toks įvykis Panevėžiui yra neeilinis. Nėra aišku, kada kitą kartą į Panevėžį atvažiuos Eurolyga ir ar išvis į Panevėžį Eurolyga atvažiuos. Suprantame to įvykio reikšmę ir bandome padaryti viską, kad tas renginys būtų aukščiausiame lygyje.“

Nors viena iš pagrindinių Lietuvos tarptautinių renginių organizavimo problemų yra svečių apgyvendinimas, bet ir tai rimtesnio galvos skausmo Panevėžiui nesukėlė – tiek „Fenerbahce“, tiek ir „Maccabi“ komandos buvo apgyvendintos tame pačiame viešbutyje.

„Ekipos yra patenkintos viešbučio sąlygomis – šilta, geras maistas, viskas yra tvarkoje“, – pridūrė M.Purlys.

Sieks reabilituotis

Antradienį vykusiose pirmose Eurolygos dvigubos savaitės rungtynėse Š.Jasikevičiaus treniruojama „Fenerbace“ namuose patyrė nesėkmę. Turkijos klubas 76:85 nusileido Belgrado „Crvena zvezda“ krepšininkams.

Tai buvo pirmasis Šaro pralaimėjimas jam stojus prie „Fenerbahce“ klubo vairo.

„Sunku čia kažką progresuoti, eini iš rungtynių į rungtynes, stengiesi kažką pridėti, bet sunkiai gaunasi. Žaidėjams irgi šventės ant nosies, per jas irgi būna visokių niuansų.

Daug nieko kažko nepridėsi, kažkokių detalių, bandai, stengiesi išnaudoti skrydžius. Treneriai su žaidėjais atsisėda, kokį video peržiūri. Iš tikrųjų nedėkinga situacija, bet kai eini į darbą, yra aišku, kad daugiau ar mažiau taip bus“, – Panevėžyje vyksiančių rungtynių išvakarėse kalbėjo Š.Jasikevičius.

„Fenerbahce“ ir „Maccabi“ akistata vyks ketvirtadienį, 19 val. 45 min.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.