EUROLYGA 2023

Prancūzijos spauda prieš mačą su „Žalgiriu“: pergalė taps prisikėlimo ženklu, o nesėkmė – dairymusi į naujo ASVEL trenerio pusę

Eurolygoje paskutinę vietą užimančio Vilerbano ASVEL klubo vadovai jau nesitiki išgelbėti šį sezoną ir svarsto, kas galėtų vasarą pakeisti spalio pabaigoje dirbti vyriausiuoju treneriu pradėjusį italą Gianmarco Pozzecco.

 Kauno "Žalgirio" ir Vilerbano ASVEL<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Kauno "Žalgirio" ir Vilerbano ASVEL<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Kauno "Žalgirio" ir Vilerbano ASVEL<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Kauno "Žalgirio" ir Vilerbano ASVEL<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Kauno "Žalgirio" ir Vilerbano ASVEL<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Kauno "Žalgirio" ir Vilerbano ASVEL<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Kauno "Žalgirio" ir Vilerbano ASVEL<br>R. Vilkelio nuotr.
 Kauno "Žalgirio" ir Vilerbano ASVEL<br>R. Vilkelio nuotr.
 Kauno "Žalgirio" ir Vilerbano ASVEL<br>R. Vilkelio nuotr.
 Kauno "Žalgirio" ir Vilerbano ASVEL<br>R. Vilkelio nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jan 4, 2024, 3:27 PM

Autsaiderių lūkesčiai

Eurolygos tvarkaraštis Kauno „Žalgirio“ krepšininkams naujų metų pradžioje suteikė puikią galimybę atsispirti ir pakilti naujam šuoliui. Abi Lietuvos čempionų varžovės pirmąją sausio savaitę – dvi paskutines vietas užimančios komandos. Antradienį kauniečiai išsprendė pirmąją užduotį ir namie nugalėjo Berlyno ALBA ekipą, o ketvirtadienį išvykoje bandys įveikti Vilerbano ASVEL krepšininkus.

„Žalgiris“ autsaiderę ASVEL komandą lenkia labai nežymiai, todėl Prancūzijos krepšinio apžvalgininkai ketvirtadienį vyksiančias rungtynes irgi vertina kaip galimybę atsispirti. „Nauja pradžia ar vienuoliktas iš eilės pralaimėjimas?“ – prieš ASVEL ir „Žalgirio“ dvikovą antraštėje klausė Liono leidinys „LyonMag“.

„Antradienį Belgrade patyrę dešimtąją iš eilės nesėkmę, Vilerbano krepšininkai bandys pakelti galvą žaisdami su žemą vietą užimančiais lietuviais. Gianmarco Pozzecco vyrams 16-ąją vietą užimanti Kauno komanda gali būti įveikiama, o pergalė taptų prisikėlimo ženklu.

Yra priežasčių tikėtis teigiamo rezultato, nes lapkritį, praėjus kelioms dienoms, kai Italijos treneris pakeitė atleistą T.J. Parkerį, jo komanda laimėjo pirmojo rato rungtynes“, – pasitikdamas „Žalgirio“ iššūkį, svarstė „LyonMag“.

16-ąją vietą užimantis „Žalgiris“ šį sezoną laimėjo 6 iš 18 rungtynių. Paskutinėje vietoje esančios ASVEL komandos sąskaitoje – vos dvi pergalės. Šią savaitę kauniečių įveikta ALBA ekipa turi tris pergales.

ASVEL šį sezoną nugalėjo tik „Žalgirį“ ir ALBA komandą. Vilerbano krepšininkai abi pergales iškovojo žaisdami išvykose.

Nauja arena – per didelė

ASVEL krepšininkai nuo 2023 metų sausio mėnesio nelaimėjo nė vienerių Eurolygos rungtynių savo aikštėje. Suprantama, komandai vis pralaimint, silpnėja sirgalių susidomėjimas.

Tiesa, paskutiniaisiais 2023 metų mėnesiais sirgalių vidurkį smarkiai kilstelėjo persikėlimas į naują areną, kuri lapkričio mėnesį buvo atidaryta Liono priemiestyje Desine.

Naujojoje LDCL arenoje krepšinio rungtynes gali stebėti apie 12,5 tūkstančių žiūrovų, bet dešimties tūkstančių sirgalių riba buvo peržengta tik per dvejas iš penkerių Desine vykusių rungtynių.

Daugiausiai žiūrovų atėjo per arenos atidarymo rungtynes (lapkričio 23 d. su Miuncheno „Bayern“) bei tuomet, kai į Lioną iškart po Kalėdų atvyko Madrido „Real“.

Parduoti daug bilietų į kitas rungtynes nepavyksta. Todėl ASVEL vadovai nusprendė sausio pirmojoje pusėje „Žalgirį“ ir Belgrado „Crvena Zvezda“ priimti senojoje „Astroballe“ arenoje, kurioje yra 5,5 tūkstančio vietų.

Kitos rungtynės Desino arenoje numatomos sausio pabaigoje, kai į Lioną atvyks Stambulo „Fenerbahçe“ krepšininkai. Beje, būtent „Fenerbahçe“ buvo pastaroji komanda, kurią ASVEL ekipa beveik prieš metus nugalėjo savo aikštėje.

Kas pakeis G.Pozzecco?

Nors 2023–2024 metų sezonas dar tik įpusėjo, Prancūzijos žiniasklaida jau svarsto, kokių permainų ASVEL turėtų imtis prieš 2024–2025 metų sezoną. Labiausiai aptariamos vyriausiojo trenerio pareigos.

Kad G.Pozzecco kėdė, į kurią jis atsisėdo spalio pabaigoje, jau kliba, kalbėti pradėta dar prieš šventes. Kaip pagrindinis kandidatas vasarą pakeisti 51 metų italą, iš pradžių buvo minimas ilgametis Prancūzijos rinktinės treneris Vincent‘as Collet, kuris po Paryžiaus olimpinių žaidynių turėtų trauktis iš nacionalinės komandos.

Tačiau šią savaitę Liono dienraštis „Le Progres“ pateikė naują kandidatūrą – 51 metų Freddy Fauthoux. Šis krepšinio specialistas prieš kelis sezonus dirbo ASVEL trenerio padėjėju, o šiuo metu treniruoja Prancūzijos lygoje antrąją vietą užimančią Burgo „Jeunesse Laïque“ komandą.

„Jeunesse Laïque“ puikiai žaidžia ne vien Prancūzijos lygoje, bet ir Europos taurės turnyre. Dabartiniai F.Fauthoux auklėtiniai užima pirmąją vietą B grupėje, kurioje kovoja ir Panevėžio „Lietkabelis“.

F.Fauthoux sutartis su „Jeunesse Laïque“ baigsis 2024 metų vasarą. Nors Burgo klubas norėtų toliau bendradarbiauti su šiuo treneriu, „Le Progres“ manymu, ASVEL galėtų jį pervilioti. „Jis puikiai tiktų ASVEL vyriausiojo trenerio pareigoms dėl asmeninių savybių ir stipraus palaikymo Vilerbano klube“, – teigė „Le Progres“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.