EUROLYGA 2023

Eurolyga nutraukė tyrimą dėl potencialaus teisėjo papirkinėjimo

Eurolyga pranešė, kad baigė tyrimą po to, kai teisėjas Mykola Ambrosovas 2023-ųjų rugpjūčio mėnesį prakalbo apie bandymą jį papirkti.

Krepšinio kamuolys<br>G.
Krepšinio kamuolys<br>G.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 5, 2024, 1:18 PM, atnaujinta Jan 5, 2024, 1:29 PM

M.Ambrosovas interviu kalbėjo apie tai, kaip jį esą buvo bandoma papirkti prieš pat Europos taurės finalą tarp „Monaco“ ir Kazanės UNIKS ekipų 2021-aisiais metais.

Pasak ukrainiečio, į jį per trečiąjį asmenį, kuris taip pat yra teisėjas, kreipėsi Borisas Ryžikas, palieptas buvusio teisėjo Iliaso Koromilo, kuris netiesiogiai pasiūlė 10 tūkstančių eurų sumą už tai, kad būtų švilpiama į Kazanės klubo pusę.

Primename, 2021-ųjų metų finalą 86:83 laimėjo „Monaco“ krepšininkai.

„Nieko B.Ryžikui neatsakiau, o jis man pasiūlė pagalvoti vieną parą. Man sakė, jei pakeisčiau savo nuomonę ir viskas įvyktų pagal planą, gaučiau 10 tūkst. eurų. Jis man davė „Viber“ programėlės telefono numerį, kur turėjau paskambinti po mačo...“, – anksčiau kalbėjo M.Ambrosovas.

Eurolygą buvo pradėjusi tyrimą, o dabar pranešė, kad „remiantis surinkta informacija ir duomenimis buvo nuspręsta, kad nėra aiškių įrodymų, leidžiančių suprasti, jog buvo kėsinamasi papirkti teisėją“. Būtent dėl to buvo ir nutrauktas Eurolygos pradėtas tyrimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.