EUROLYGA 2023

T. Parkeris išsiliejo ant G. Pozzecco: „Žaidėjai nebetikėjo treneriu“

Šeštadienį Gianmarco Pozzecco iš Vilerbano ASVEL trenerio posto atleidęs Tony Parkeris viešai pažėrė kritikos Italijos strategui.

 Tony Parkeris<br> AP/scanpix nuotr.
 Tony Parkeris<br> AP/scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 7, 2024, 10:27 AM

Treniruodamas ASVEL klubą G.Pozzecco Eurolygoje iškovojo 3 pergales ir patyrė 12 pralaimėjimų.

Pasirodymą Vilerbano komandoje italas užbaigė 93:79 įveikdamas Kauno „Žalgirį“, tačiau komandos vadovas, legendinis Prancūzijos krepšininkas Tony Parkeris kalbėdamas su Prancūzijos žiniasklaida pareiškė, jog dėl atleidimo buvo apsisprendęs jau kurį laiką.

„Jau dvi ar tris savaites žinojome, kad taip toliau tęstis nebegali. Rizikavome pasirašydami sutartį su žmogumi, kurio nepažįstame ir kuris nebuvo mano pirmasis pasirinkimas. Visi žino, kad norėjome Gordono Herbert‘o. Turėjome pasiimti trenerį, nes rinkoje nebuvo daug žmonių.

„Kai po dviejų savaičių jis man pasakė, kad nori siauresnės rotacijos komandos, kad tikrai žais aštuoni ar devyni žaidėjai ir kad Nando de Colo žais visas Prancūzijos čempionato rungtynėse, iškart supratau, kad nieko nepavyks ir viskas taip ir baigsis. Joks klubas Eurolygoje taip nežaidžia. Su devyniais žaidėjais žaisti trejas rungtynes per savaitę yra nerealu ir tiesiog neįmanoma“, – kalbėdamas su „L`Equipe“ teigė T.Parkeris.

„San Antonio Spurs“ ekipos legenda teigė, jog komanda buvo nustojusi tikėti strategu, o pats italas nesilaikė dalykų, apie kuriuos kalbėjo prieš pasirašant sutartį.

„Jo požiūris tapo vis labiau neigiamas, jam buvo sunku motyvuoti žaidėjus ir jie galiausiai nebetikėjo treneriu. Be to, jis nusprendė nesiremti mūsų perspektyviais žaidėjais. Nenoriu daugiau tokių trenerių, kurie taip elgiasi, tai nėra mūsų filosofija. Turime akademiją, turime tobulinti tuos, kuriais tikime, pavyzdžiui, Mbaye Ndiaye, Noamas Yaacovas. Su jais yra pasirašytos ilgalaikės sutartys. Visko jau buvo per daug“, – kalbėjo T.Parkeris.

Prancūzas taip pat pridėjo, jog iš G.Pozzecco suprato, jog šis pats pasitraukti iš vyr. trenerio posto neketino.

„Esu labai nusivylęs jo pasirodymu ir komandos valdymu. Manau, kad jis pasidavė. Kaip kovotojas negaliu suprasti, kaip galima pasiduoti po pusantro mėnesio. Jo startas įnešė energijos, laimėjome dvi rungtynes išvykoje, tačiau tikrus žmonių veidus pamatai kuomet pasidaro sunku. Aš su juo susisiekiau, kalbėjausi. Bet aš mačiau, kad jis neketina išeiti pats. Jis neketino palikti pinigų ant stalo. Tai verslas“, – nusivylęs kalbėjo T.Parkeris.

Vilerbano klubas turėdamas 3 pergales po 19 rungtynių užima 17-ąją vietą Eurolygoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.