EUROLYGA 2023

Eurolygoje – audros po G. Pozzecco atleidimo: siūloma sukurti žaidėjų mainų galimybę

Eurolygos vyriausiųjų trenerių valdybos pirmininkas Goranas Sasičius išreiškė savo poziciją dėl paskutiniu metu gausios trenerių kaitos, siūlydamas Eurolygos ir ELPA bendradarbiavimą sukuriant žaidėjų mainus senojo žemyno pirmenybėse ir kritikuodamas Vilerbano ASVEL prezidentą Tony Parkerį, dėl jo pareiškimo apie buvūsį Prancūzijos ekipos trenerį Gianmarco Pozzecco.

Tony Parkeris<br>AP/scanpix nuotr.
Tony Parkeris<br>AP/scanpix nuotr.
Eurolygoje - siūlymai sukurti žaidėjų mainus<br>ZUMAPRESS/Scanpix nuotr.
Eurolygoje - siūlymai sukurti žaidėjų mainus<br>ZUMAPRESS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 8, 2024, 4:53 PM

G.Sasičius nerimauja dėl nestabilumo organizacijoje, kai sezonui tik įpusėjus buvo atleisti net 7-ių klubų treneriai.

Šis išskyrė, kad svarbus yra sąžiningas atsakomybės už rezultatus paskirstymas, todėl siūlo Eurolygos ir ELPA bendradarbiavimą, sukuriant žaidėjų mainų galimybę jau kitą sezoną.

„Mums svarbu sukurti kažką, kas būtų naudinga sportui, žinant, kad prieš ketverius metus kilęs nesąžiningų atleidimų skandalas buvo išspręstas sukuriant arbitražo teismą, skirtą Eurolygos ginčams spręsti.

Mes darome išvadą, kad atsakomybę reikia paskirstyti tolygiai, todėl ir stengsimės kartu su Eurolyga ir ELPA sukurti mainų principą, kurį galėtumėme naudoti jau kitą sezoną“, – tinklalapiui „Meridian Sports“ teigė G.Sasičius.

G.Sasičiaus idėjai didžiausią įtaką padarė ASVEL trenerio atleidimas. Jo teigimu, situacija yra bloga ne tik dėl trenerio atleidimo sezono viduryje, bet ir dėl Vilerbano ASVEL prezidento Tony Parkerio viešos kirtikos treneriui.

„Mačiau daug pozityvių dalykų situacijoje su Kauno „Žalgirio“ trenerio atleidimu, kur žadėjai visiškai palaikė Kazį Maksvytį. Smagu matyti tokį palaikymą komandoje, – sakė G.Sasičius. – Tačiau visiškai priešingai jaučiuosi dėl buvusio NBA čempiono T.Parkerio.“

„Jo pasisakymai dėl G.Pozzecco turėjo įtakos ne tik ASVEL organizacijai, bet ir iškėlė klausimą dėl jo sugebėjimų priimti sprendimus.

Tai ne pirmas toks T.Parkerio incidentas. Kiek ankščiau jis panašiai kritikavo buvusį trenerį Zvezdaną Mitrovičių“, – teigė valdybos pirmininkas.

Kalbėdamas apie situaciją Vilerbane, G.Sasičius spekuliavo dėl Vilerbano ASVEL klubo galimybių Eurolygoje: „Dažnai sakau, kad padarius vieną klaidą būtina atleisti bet kam, tačiau jei tai kartojasi, tai tampa seka. Ši situacija kelia daug klausimų dėl ASVEL galimybių Eurolygoje. Koks yra tinkamas treneris jiems? Ar tai pats Tony Parkeris?“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?