EUROLYGA 2023

Labai svarbios dėlionės dalies sugrįžimo laukiantis A. Trinchieri – apie nenuspėjamą Valensijos ekipą ir tautiečio atleidimą

Kauno „Žalgiris“ (6/13) Eurolygoje pasitinka dar vieną dvigubą savaitę, kurios metu šįkart vyks į Ispaniją ir kausis su Valensijos „Valencia Basket“ (10/9) ir Barselonos „Barcelona“ (13/6) ekipomis. Prieš išvyką į Ispaniją žalgiriečių vyriausiasis treneris Andrea Trinchieri paaiškino, kodėl Valensijos klubas banguoja, pridūrė, kad laukia labai svarbios dėlionės dalies sugrįžimo ir pakomentavo tautiečio Gianmarco Pozzecco atleidimą.

Andrea Trinchieri<br> R.Vilkelio nuotr.
Andrea Trinchieri<br> R.Vilkelio nuotr.
Andrea Trinchieri<br> R.Vilkelio nuotr.
Andrea Trinchieri<br> R.Vilkelio nuotr.
Andrea Trinchieri<br> R.Vilkelio nuotr.
Andrea Trinchieri<br> R.Vilkelio nuotr.
Andrea Trinchieri<br> R.Vilkelio nuotr.
Andrea Trinchieri<br> R.Vilkelio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2024-01-08 12:01, atnaujinta 2024-01-08 12:29

Pirmąjį Eurolygos dvigubos savaitės mačą (antradienį) žalgiriečiai būtent žais Valensijoje, prieš kurią namuose pralaimėjo (72:87).

Anot „Žalgirio“ vyriausiojo trenerio, Valensijoje niekada nėra lengva žaisti, o žalgiriečiai turės parodyti geriausią įmanomą savęs versiją abejose aikštelės pusėse.

„Pirmąsias rungtynes prisimenu gerai, kadangi jas žiūrėjau. Jos buvo sunkios, Valensijos krepšininkai gali gerai pataikyti, „Valencia Basket“ žaidžia gerai, yra agresyvūs. Valensijos ekipos arenoje žaisti yra labai sunku. Su kiekviena komanda, su kuria žaidžiau, man ten buvo sudėtinga.

Mes turime būti stabilūs, turime stengtis tobulėti žingsnis po žingsnio ir turime parodyti geriausią įmanomą žaidimą abejose aikštelės pusėse“, – mačą su Valensijos ekipa apibūdino A.Trinchieri.

Šį sezoną „Valencia Basket“ Eurolygoje banguoja. Vienu metu Ispanijos ekipa per šešerias rungtynes buvo iškovojusi penkias pergales, o po to krito į duobę, pralaimėjo penkis mačus paeiliui, o paskiau vėl laimėjo tris mačus paeiliui.

A.Trinchieri laukia šios „keistos“ savaitės, o kartu pridūrė esminį dalyką, kurio kiekviena komanda Eurolygoje išlaikyti negali.

„Jie vėl yra geri, todėl yra sunkiau ten žaisti. Manau, kad bangavimas vyksta kiekvienoje komandoje. Eurolyga – žiauriausias turnyras komandiniame sporte. Praktiškai neįmanoma išlaikyti geros sportinės formos visą sezoną. Mes laimėjome prieš ALBA, pralaimėjome prieš ASVEL.

Tai yra labai specifinė savaitės – pirmąkart įvyks tiek vietinės pirmenybės, tiek Eurolyga. Aš noriu pamatyti, kas įvyks ne tik „Žalgiriui“, bet ir kitoms komandoms“, – aiškino italas.

Prieš beveik dvi savaites buvo paskelbta, kad Kevinas Pangosas pagaliau paliks Milano „Olimpia“ gretas, o visai greitai buvo pranešta, jog gynėjas ir buvęs žalgirietis prisijungs prie „Valencia Basket“ ekipos.

Anot A.Trinchieri, K.Pangosas gali būti didžiule mįsle „Žalgirio“ komandai.

„Aš daug pakomentuoti apie jį negaliu, kadangi Kevinas praktiškai nežaidė pusantrų metų. Tose ACB rungtynėse jis žaidė, bet Jaredas Harperis ne. Net nežinau, ko galima tikėtis. Pamatysime aikštelėje. Vis dar nežinome, ar D.Harperis žais prieš mus. Jeigu jis žais, manau, kad D.Harperis bus pirmas įžaidėjas, o K.Pangosas antras įžaidėjas, bet aš net nedvejoju, kad Kevinas bus tikrai geras“, – dėstė A.Trinchieri.

Prieš porą savaičių Kazys Maksvytis buvo pranešęs, kad Arno Butkevičiaus sugrįžimo galima tikėtis po 5–6 savaičių.

Paklaustas apie puolėjo būklę A.Trinchieri negalėjo tiksliai įvardinti, kada krepšininkas grįš į aikštelę, tačiau išskyrė didelę A.Butkevičiaus svarbą komandai.

„Aš nesu tas vyrukas, kurio reikia to klausti. Aš jį mačiau tik šalia aikštelės. Jo buvimas aikštelėje yra labai svarbus. Laukiu nesulaukiu jo sugrįžimo. Su savo kietumu, savo žaidimu komandai ir gynyba... jis bus labai svarbi mūsų dėlionės dalis“, – pasakojo A.Trinchieri.

Po ASVEL pergalės prieš „Žalgirį“ Eurolygoje prancūzų klubas nusprendė atleisti kitą italą Gianmarco Pozzecco, apie kurį nusivylimo neslėpė Tony Parkeris.

A.Trinchieri nenorėjo išsamiai kalbėti apie kolegą, tačiau patikino, kad trenerių kaita – klubų rankose.

„Norite mane pakišti (šypsosi – red.)? Treneriai yra tie, kurie sumoka kainą, kurią rodo rezultatas. Tai yra dažnas įvykis. Yra kaip yra. Kartais yra lengviau pakeisti trenerį nei žaidėjus ir kitus dalykus aplinkui komandą.

Manau, kad klubas gali priimti sprendimą keisti trenerį. Tai yra jų valioje, bet tuo pačiu metu – man reikia būti džentelmenu ir nesakymas dalykų žiniasklaidoje taip pat padeda.

Tai, kaip Gianmarco Pozzecco treniruoja... jis gali būti įdomus, emocionalus. Jis yra tokio tipo treneris. Jis gali duoti gerų dalykų iš emocinės pusės. Aišku, žaidimas kas 48 valandas... kartais emocinė pusė ne visada bus svarbiausia ir nereikia tik ja rūpintis“, – plačiai komentuoti situacijos nenorėjo A.Trinchieri.

Specialistas po rungtynių ne kartą yra sakęs, kad komandai reikia pasitikėjimo, norint nedaryti klaidų, o paklaustas, kaip tą pasitikėjimą įpūsti, italas atsakė šmaikščiai.

„Aš klausiau daktaro, ar yra kažkokių vaistų, kurie įpūstų pasitikėjimo... jis man atsakė, kad jų vis dar ieško“, – pokalbį baigė A.Trinchieri.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.