EUROLYGA 2023

Bene svarbiausią sezono mačą pasitinkantis G. Žibėnas: „Mes juos pavertėme geresniais žaidėjais“

Vilniaus „Rytas“ trečiadienį stos į žūtbūtinį mūšį FIBA Čempionų lygos įkrintamosiose prieš Atėnų „Peristeri“, o Giedrius Žibėnas prieš mačą jis ir jo auklėtiniai išsiaiškino esmines klaidas, kurios buvo darytos pirmosiose rungtynėse, o kartu pridūrė, kad papildoma savaitė komandai padėjo geriau pasiruošti lemiamam mačui Europoje.

Giedrius Žibėnas<br>FIBA nuotr.
Giedrius Žibėnas<br>FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 9, 2024, 2:31 PM, atnaujinta Jan 9, 2024, 2:33 PM

Pirmąjį įkrintamųjų mačą Lietuvos vicečempionai namuose pralaimėjo triuškinamai – 92:110. Primename, kad dėl patekimo į kitą (Top 16) varžybų etapą įkrintamiosiose kovojama iki 2 pergalių.

„Turėjome daug gero laiko suprasti, kodėl pralaimėjome pirmąsias rungtynes, išsiaiškinti visas taktines ir emocines klaidas. Turėjome gerą laiką suvirškinti tas klaidas, tad jeigu žaisime, turime visus šansus laimėti“, – aiškino G.Žibėnas.

Atsakomąjį mačą Atėnuose žais trečiadienį, kuomet 19:30 Lietuvos laiku pradės kovą su Vassilio Spanoulio treniruojama ekipa.

„Realiai mes patys juos („Peristeri“ krepšininkus) pavertėme geresniais žaidėjais. Visąlaik sakau tą patį – varžovų potencialas yra didelis. Viskas priklauso nuo to, kaip tu leisi savo varžovui žaisti, o mes juos pavertėme gerais žaidėjais, bet mes išsiaiškinome savo klaidas ir stengsimės jų nebekartoti rytojaus rungtynėse“, – pridūrė G.Žibėnas.

Dėl Panevėžio „7bet-Lietkabelio“ žaidėjų ligų ir traumų buvo nukeltos praėjusį šeštadienį vykusios Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) rungtynės tarp Vilniaus „Ryto“ ir „7bet-Lietkabelio“, tačiau anot G.Žibėno, jo komanda šią pauzę išnaudojo produktyviai.

„Prieš artėjančias rungtynes mums labai svarbu, kad žaidėjams būtų aišku, ką mes norime žaisti, kaip mes norime įvesti pokyčius gynyboje. Tam reikia laiko. Jeigu būtumėme žaidę su Panevėžio komanda, to laiko būtų buvę automatiškai mažiau.

Panevėžio ekipa taip pat žaidžia kitokią gynybą, tad būtų buvusios kitokios treniruotės, kitoks pasiruošimas, šiek tiek išeitumėme iš ritmo. Vienos rungtynės per savaitę – nėra mums kliūtis. Šį sezoną taip yra ne pirmą kartą. Žiūrint į FIBA Čempionų lygos formatą, mes žaidžiame mažiau rungtynių nei kitos Europoje žaidžiančios komandos. Pasiruošti, ypač po tokių pirmųjų rungtynių, tikrai reikėjo laiko.

„Ryto“ specialistas taip pat pateikė daugiau informacijos apie Javino DeLaurier sveikatos būklę, kadangi centras praleido pirmąsias įkrintamųjų rungtynes prieš „Peristeri“, o kartu prakalbo apie kitas smulkias traumas, kurios kamuoja jo auklėtinius.

„Javinas dalyvavo paskutinėse dviejose treniruotėse, su juo viskas yra gerai. Aišku, minimalių traumų yra visąlaik, bet dabar yra tokia rungtynių kategorija, kai turi paruošti savo kūną. Mažos traumos yra niekam neįdomios. Turime eiti, pasiruošti statyti kūnus ir kautis žymiai geriau nei mes tą darėme pirmose rungtynėse“, – baigė G.Žibėnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.