EUROLYGA 2023

Europoje sezoną užbaigusio „Ryto“ ekipoje – skaudžios pamokos ir liūdesys: „Prireikė aštuonių kėlinių, kad pabustume“

Vilniaus „Rytas“ Atėnuose (Graikija) baigė savo pasirodymą FIBA Čempionų lygoje, kuomet 80:83 krito prieš vietos „Peristeri“. Marcusas Fosteris po mačo teigė, kad „Rytui“ prireikė 8 kėlinių, kad komanda pabustų, o „Ryto“ vyriausiasis treneris Giedrius Žibėnas, kad vieno gero kėlinio tokiose rungtynėse neužtenka.

 Giedrius Žibėnas ir Marcusas Fosteris<br> FIBA nuotr.
 Giedrius Žibėnas ir Marcusas Fosteris<br> FIBA nuotr.
R. J. Cole'as<br>FIBA nuotr.
R. J. Cole'as<br>FIBA nuotr.
Giedrius Žibėnas<br>FIBA nuotr.
Giedrius Žibėnas<br>FIBA nuotr.
Marcusas Fosteris<br>FIBA nuotr.
Marcusas Fosteris<br>FIBA nuotr.
Giedrius Žibėnas<br>FIBA nuotr.
Giedrius Žibėnas<br>FIBA nuotr.
Javinas DeLaurier<br>FIBA nuotr.
Javinas DeLaurier<br>FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Jan 10, 2024, 10:33 PM, atnaujinta Jan 10, 2024, 10:36 PM

Vilniečiai pirmąjį mačą namuose pralaimėjo triuškinamai 92:110, o išvykoje po įspūdingo sugrįžimo ketvirtajame kėlinyje pralaimėjo vos trimis taškais ir Graikijos ekipai įkrintamųjų serijoje nusileido rezultatu 0:2.

Visgi šį mačą Lietuvos vicečempionai vėl pradėjo užmigę, kuomet pralaimėjo pirmąją atkarpą 1:13, trečiajame kėlinyje vienu metu vilniečiai atsilikinėjo 19-os taškų skirtumu, po to sumažino sumažino pranašumą iki 8 taškų, tačiau vėl krito į duobę ir prieš lemiamą kėlinį atsilikinėjo 14 taškų (53:67).

„Rytas“ ketvirtajame kėlinyje įjungė aukštesnę pavarą ir spurtavo 19:6 (72:73), o po to pirmąkart šiame mače išsiveržė į priekį 76:75, tačiau kelios detalės ir netikslūs metimai lėmė, kad vilniečių sezonas Europoje – baigtas.

„Ryto“ šiame mače neišgelbėjo ypač rezultatyvius Marcusas Fosteris, kuris per 24 minutes aikštelėje pelnė 20 taškų (2/7 dvit., 3/4 trit., 7/8 baud.), atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir sukaupė 17 naudingumo balų.

Visgi gynėjas teigė, kad jis ir jo komandos draugai pabudo pernelyg vėlai.

„Sunkios rungtynės. Laukėme iki ketvirtojo kėlinio, kol pradėjome žaisti savo geriausią krepšinį. Žaidėme prieš gerą komandą.

Kalbant apie seriją, mums prireikė aštuonių kėlinių, kad pabustume ir žaistume taip, kaip mums reikia. Visi kreditai – Graikijos komandai. Jie buvo labai gerai paruošti“, – spaudos konferencijoje kalbėjo M.Fosteris.

Po pralaimėjimo G.Žibėnas pasveikino varžovus su laimėta serija, pridūrė, kad „Peristeri“ FIBA Čempionų lygoje gali eiti toli, o kartu pridūrė, kad tokia skaudi patirtis europiniame fronte vilniečiams padės vietiniame Lietuvos čempionate.

„Sveikinimai „Peristeri“. Jie iškovojo pelnytą pergalę ir linkiu jiems sėkmės „Top 16“ etape. Jie turi daug šansų žengti toliau. Man patinka tai, kaip jie yra treniruojami, kaip Joe Raglandas yra pajautęs gerą ryšį su savo komandos aukštaūgiais ir kitais komandos žaidėjais. Jis – tikras įžaidėjas. Jūs galite matyti, kaip jis valdė rungtynes... ta ramybė ir kantrybė... jis buvo „Peristeri“ lyderis šioje serijoje.

Kalbant apie mus – mums pirmuose trijuose kėliniuose pritrūko smulkių detalių, padarėme pernelyg daug psichologinių klaidų. Ketvirtajame kėlinyje žaidėme taip, kaip mes įsivaizduojame, bet vieno kėlinio mums neužteko. Tokiose rungtynėse neužtenka žaisti tik dalies rungtynių. Manau, kad mūsų jaunai komandai tokie mačai duos brandos ir patirties. Gaila, bet turime mokytis iš tokių klaidų, kad būtume geresni vietinėse pirmenybėse“, – sakė G.Žibėnas.

Visa spaudos konferencija:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.