EUROLYGA 2023

Po trejų metų pertraukos „SMART WAY Karalienės taurė“ grįžta į Vilnių

Pavasaris visus krepšinio mėgėjus nudžiugina ne tik svarbiausiomis sezono kovomis, tačiau ir kiekvieną sezoną vykstančiu didžiausiu šalies moterų krepšinio turnyru. „SMART WAY Moterų Lietuvos krepšinio lyga“ nusprendė, kur pavasarį vyks laukiamiausias kasmetinis moterų krepšinio bendruomenės renginys. Po trejų metų pertraukos „SMART WAY Karalienės taurė“ sugrįžta į Vilnių.

Justina Miknaitė<br>G.Staučės nuotr.
Justina Miknaitė<br>G.Staučės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 16, 2024, 7:16 AM, atnaujinta Jan 16, 2024, 11:29 AM

Šio renginio naujovė, jog dėl didelio moterų krepšinio bendruomenės susidomėjimo, taurės varžybas nuspręsta daryti dvi, o ne vieną dieną, kaip vykdavo praėjusiais sezonais.

Tradicinė dviejų dienų krepšinio šventė kovo 9–10 dienomis „Jeep“ arenoje suburs keturias stipriausias šio MLKL sezono komandas: Vilniaus „Kibirkštį“, Klaipėdos LCC tarptautinį universitetą, Klaipėdos „Neptūną-Amberton“ ir Kauno „Aistes-LSMU“.

Pirmą kartą 2019 m. surengta „SMART WAY Karalienės taurė“ įvyko būtent sostinėje, o pirmąjį trofėjų į viršų kėlė „Aistės-LSMU“, kurios kitais metais uostamiestyje apgynė čempionų vardą.

Nuo 2021 m. trejus metus paeiliui šią taurę iškovojo „Kibirkšties“ klubas – 2021 m. vilnietės triumfavo sostinėje, 2022 m. laimėjo Druskininkuose, o 2023 m. – Klaipėdoje. Šiemet sostinės klubas turės šansą apginti čempionių vardą namų tvirtovėje.

„Labai džiaugiamės ir visi stipriai laukiame tokio didelio moterų krepšinio įvykio sostinėje, – pasakojo MLKL prezidentas Arvydas Klovas. – „Karalienės taurės“ renginio vizualikoje šiais metais ne veltui pabrėžiame karūną, kuri kaip simbolis kalba apie grožio, pasiaukojimo ir stiprybės balansą moterų sporte. Kadangi kiekviena sportininkė nusipelno karūnos už savo atsidavimą, ištvermę bei meilę sportui. Kviečiame visus krepšinio aistruolius su šeimomis praleisti šventinį savaitgalį šioje moterų krepšinio šventėje.“

Jau pirmąją turnyro dieną sirgaliai galės mėgautis ne tik emocingomis žaidėjų batalijomis, bet ir „Snaiperės tritaškių“ konkursu. Taip pat ant parketo įvyks ir muzikiniai pasirodymai, renginio žiūrovų laukia įvairūs prizai, arenos prieigose paruoštos pramogos, todėl tai bus interaktyvi šventė visai šeimai.

Be to, po daugelio metų pertraukos krepšinio mėgėjai išvys ir atrestauruotą istorinę moterų taurę, kuri nuo šių metų taps pereinamoji.

Pagrindinis turnyro rėmėjas „SMART WAY“ visiems sirgaliams dovanoja nemokamą renginį, o oficialus taurės dvikovų transliuotojas bus TV6 kanalas, kuris padės kiekvienam žiūrovui iš arti matyti pačias aštriausias komandų emocijas aikštelėje.

Daugiau informacijos apie moterų turnyrą ir jo tvarkaraštį bus paskelbta artimiausiu metu.

Varžybų anonsas:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.