EUROLYGA 2023

Netekties sukrėstas A. Trinchieri nusilenkė Šarui: atskleidė, kodėl lietuvis tapo ypatingu treneriu

Vis labiau kojas Kauno „Žalgirio“ (7/14) ekipoje apšylantis treneris Andrea Trinchieri pasitinka dar vieną iššūkį. Penktadienį Lietuvos čempionai savo aikštėje priims Stambulo „Fenerbahce“ (13/8), o dar daugiau intrigos prideda tai, kad Turkijos komandą treniruoja buvęs „Žalgirio“ strategas Šarūnas Jasikevičius.

A.Trinchieri.<br>R.Vilkelio nuotr.
A.Trinchieri.<br>R.Vilkelio nuotr.
A.Trinchieri.<br>R.Vilkelio nuotr.
A.Trinchieri.<br>R.Vilkelio nuotr.
A.Trinchieri.<br>R.Vilkelio nuotr.
A.Trinchieri.<br>R.Vilkelio nuotr.
A.Trinchieri.<br>R.Vilkelio nuotr.
A.Trinchieri.<br>R.Vilkelio nuotr.
A.Trinchieri.<br>R.Vilkelio nuotr.
A.Trinchieri.<br>R.Vilkelio nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jan 18, 2024, 11:59 AM, atnaujinta Jan 18, 2024, 4:49 PM

„Šaras grįžta į miestą. Tai rimtas iššūkis mums, bet ir puiki galimybė žaisti prieš gerą komandą, kuri laimi ir žaidžia gerai, turi daug talento. Tyleris Dorsey, Marko Guduričius, Nickas Calathesas grįžo į tą pačią formą kaip ir Barselonoje.

Jie turi skirtingų tipų aukštaūgių. Jei žiūrėsime į krepšinio dalykus, mes neturime daug šansų, bet tai yra tik krepšinio dalykai. Vėl žaisime pilnutėlėje arenoje ir bandysime viršyti savo limitus ten, kur galime.

Svarbu bus nepasimesti, kai dalykai vyks ne pagal mūsų planą, tikrai bus sunkių momentų“ , – prieš artėjančias rungtynes kalbėjo A.Trinchieri.

Krepšinio specialistas spaudos konferenciją pradėjo užuojautos žodžiais netikėtai mirusio trenerio Dejano Milojevičiaus šeimai.

„Esu šokiruotas praėjusios nakties naujienų. D.Milojevičius buvo nuostabus žmogus, kurį labai gerai pažinojau. Jis paliko mus būdamas vos 46-erių. Siunčiu palaikymą jo šeimai, tai didžiulė netektis krepšiniui ir visiems, kurie šį žmogų pažinojo. Nėra sąžininga dėl to, kas atsitiko“, – graudinosi „Žalgirio“ treneris.

Kauno klubas pastaruoju metu Eurolygoje turėjo nelengvą maratoną – per dvi savaites kauniečiai turėjo sužaisti net ketverias šio turnyro rungtynes.

Praėjusią savaitę „Žalgiris“ du mačus žaidė Ispanijoje – 84:79 pranoko „Valencia“ krepšininkus ir 73:91 nusileido „Barcelona“ klubui.

Tuo metu Šaro treniruojama „Fenerbahce“ šiuo metu yra sėkmės kelyje – laimėjo paskutiniąsias penkerias rungtynes.

Prieš akistatą su Stambulo klubu „Žalgiris“ priėmė sprendimą atsisakyti Austino Hollinso paslaugų. Su krepšininku metų pradžioje buvo atnaujinta laikinoji sutartis, bet pirmadienį komanda pranešė pasukanti skirtingais keliais su šiuo gynėju.

„Jis buvo neįtikėtinas komandos draugas. Jis darė viską, kad mums padėtų, buvo labai sunku priimti šį sprendimą, bet turime daug žaidėjų jo pozicijoje, taip pat į rikiuotę grįžo Arnas Butkevičius“, – kalbėjo A.Trinchieri.

„Žalgiris“ ir „Fenerbahce“ šiame sezone jau žaidė vienerias rungtynes, kurios vyko Stambule. Tąsyk pergalę po dramatiškos kovos 80:78 laimėjo Š.Jasikevičiaus kariauna.

Atsakomasis „Žalgirio“ ir „Fenerbahce“ mūšis Kaune vyks penktadienį, 20 val.

– Turėjote kelias laisvas dienas. Ar pavyko per jas reikiamai pasitreniruoti?

– Pavyko surengti kelias treniruotes, norėčiau, kad jų būtų bent 20, bet tai tik pradžia. Tobulėjame su lyk kiekviena diena, nežinau, ar dabar to užteks, bet esame tinkamame kelyje.

– Ar planuojate papildymą komandoje?

– Turiu pakankamai daug darbo ir nesu tas žmogus, kuriam reiktų užduoti tokius klausimus. Suprantu žiniasklaidos norus, bet šiandien tikrai jokiu žaidėju nepasipildysime, tad nematau prasmės plačiau apie tai komentuoti.

Turime 12 žaidėjų, jei kažko trūks, bandysime kaišyti skyles iš turimų resursų. Jei bus galimybė pasipildyti talentingu krepšininku, ja ir pasinaudosime.

– Praėjusią savaitę rungtyniavote prieš „Barcelona“ klubą, kurį praeityje trejus metus treniravo Š.Jasikevičius. Ar ruošiantis rungtynėms prieš „Fenerbahce“ įžvelgėte panašumų?

– Negali būti jokių panašumų, tai skirtingos komandos.

– „Fenerbahce“ komanda neteko N.Hayeso-Daviso. Kiek tai koregavo jūsų pasirengimą rungtynėms?

– Ne per daug. „Fenerbahce“ visada turi tris žaidėjus kiekvienoje pozicijoje. Esu didelis Nigelo sirgalius, žinau, koks jis geras žaidėjas, bet net neabejoju, kad „Fenerbahce“ ras kuo užpildyti šią netektį.

– Praeityje Š.Jasikevičiui esate skyręs nemažai šiltų žodžių, kokie jūsų santykiai su Šaru?

– Visada stengiuosi būti realistu. Šaras be abejonių yra viena iš Top 3–4 trenerių Europoje. Jis buvo neįtikėtinas žaidėjas, bet dalykas, kuris jį daro ypatingu perėjus nuo žaidėjo prie trenerio karjeros yra neįtikėtinas darbas.

Labai jį gerbiu, prieš dvejus metus turėjome neįtikėtiną atkrintamųjų varžybų seriją, kiekvienose rungtynėse abi pusės ruošė kažką naujo. Buvo labai smagu prieš jį žaisti. Man labai patinka tiek jo treniravimas, tiek ir jo asmenybė.

Yra daug talentingų trenerių, bet talentą paversti efektyvumu sugeba ne visi, ypač tie, kurie buvo geri krepšininkai, o jis buvo superžvaigždė.

– Ar penktadienio rungtynėse R.Šmitas prasirodys aikštėje?

– Žiūrėsime (galbūt).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.