EUROLYGA 2023

„Žalgirio“ dvimetriniu pianistu besidžiaugęs A. Trinchieri: „Laimėjome stilingai“

Kauno „Žalgirio“ (8/14) krepšininkai penktadienio vakarą savo namų tvirtovėje 98:75 (20:14, 23:21, 23:20, 32:20) nukovė Šarūno Jasikevičiaus vedamą Stambulo „Fenerbahce“ (13/9).

A.Trinchieri.<br>G.Bitvinsko nuotr.
A.Trinchieri.<br>G.Bitvinsko nuotr.
A.Trinchieri.<br>G.Bitvinsko nuotr.
A.Trinchieri.<br>G.Bitvinsko nuotr.
A.Trinchieri.<br>G.Bitvinsko nuotr.
A.Trinchieri.<br>G.Bitvinsko nuotr.
A.Trinchieri.<br>R. Vilkelio nuotr.
A.Trinchieri.<br>R. Vilkelio nuotr.
A.Trinchieri.<br>G. Bitvinsko nuotr.
A.Trinchieri.<br>G. Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jan 19, 2024, 10:59 PM, atnaujinta Jan 20, 2024, 8:51 AM

Traumų apimta Š.Jasikevičiaus kariauna neprilygo Andrea Trinchieri auklėtiniams ir per visas rungtynes nei vienu momentu neturėjo pranašumo.

„Fenerbahce“ į neviltį vėl vedė Laurynas Birutis, per 22 minutes surinkęs 16 taškų, atkovojęs 10 kamuolių, atlikęs 2 rezultatyvius perdavimus ir surinkęs 28 naudingumo balus.

„Žalgirio“ lyderis Keenanas Evansas per 28 minutes įmetė 21 tašką, atkovojo 1 kamuolį, atliko 7 rezultatyvius perdavimus ir surinko 26 naudingumo balus.

Rungtynes apžvelgęs „Žalgirio“ strategas džiaugėsi pirmosiomis treniruotėmis ir negailėjo pagyrų komandai dėl nepriekaištingo žaidimo.

„Buvo geros rungtynės. Visi sutiksite. Labai džiaugiuosi dėl žaidėjų. Pagaliau turėjome pirmas treniruotes, jie buvo pilnai susikaupę ir pasiruošę priimti tai, ką siūliau šiandienai. Jie buvo pasiruošę ir atliko viską ko prašiau. Žaidėme su puikia energija, puikiu puolimu ir gynyba. Kartais padarydavome klaidų tik dėl bandymo gaudyti visus kamuolius.

Tikiu, kad turėjome laimėti. Visi žaidėjai atliko bent tris svarbius dalykus: gynyba, puolimas, perdavimai, blokai, metimai. Ir kai to reikia, tai yra svarbu. Mes laimėjome stilingai“, – po pergalės laimingas kalbėjo A.Trinchieri.

– Kaip jaučiatės laimėję sausakimšoje „Žalgirio“ arenoje prieš Š.Jasikevičiaus ekipą?

– Visi žino, kad turim gerus ryšius su Šaru. Mes vienas kitą gerbiame ir mėgstame. Tai jo tvirtovė amžinai ir aš tai priimu. Kai jis išeina, aš ploju. Šaras yra pasaka čia ir šiandien arena davė viską, kad ją išpildyt.

– Sugrįžo Arnas Butkevičius. Kaip jis prisideda prie komandos žaidimo?

– Jis yra elitinės komandos žaidėjo prototipas. Tikiuosi, kad pavyks privers jį žaist agresyviau. Jo tvirtumas, žaidimo supratimas yra didžiulis pliusas. Jis – gynybos meistras, esminis „Žalgirio“ frančizės žaidėjas.

– Paskutinį sezoną Laurynas Birutis buvo naudingiausias prieš Stambulo „Fenerbahce“. Šiandien tai pasikartojo. Kuo ypatingas L.Birutis ir „Fenerbahce“ ?

– Jis labai protingas žaidėjas. Man patinka jį treniruoti. Man tereikia, kad jis suprastų koks jis geras. Jis turi pianisto rankas. Žinoma, nesu matęs dviejų metrų pianisto, bet va, turime. Jo metimas puikus.

– Edmondas Sumneris įmetė tik 4 taškus, bet ar galime sakyti, kad tokios jo rungtynės yra tinkamas žingsnis į priekį ?

– Tokiose rungtynėse nežiūriu į taškus. Man jie nerūpi. Šios rungtynės buvo labai taktiškos. Kai „Feneris“ žaidė su trejais gynėjais, mes žaidėme su trejais aukštaūgiais. Čia buvo trys pagrindinės mintys su dar trejomis potemėmis. Jis turi energijos, galios, jis talentingas žaidėjas. Kiekvienos rungtynės kai jis čia žais bus tik geresnės.

– Rolandas Šmits nepradėjo startinėje sudėtyje. Ar toks sprendimas – dėl taktikos ar dėl fizinio pasiruošimo ?

– Tikiu, kad R.Šmitui ateinant nuo suolo jis buvo naudingesnis. Jis nesusirinko ankstyvų pražangų. Rolandas dažnai eina į raudoną fizinio intensyvumo zoną, todėl jo pajėgumas krenta. Šiandien jis buvo labai efektyvus. To ir siekėme.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.