EUROLYGA 2023

M. Grigonio vedamas „Panathinaikos“ laimėjo Graikijos grandų mūšį

Mariaus Grigonio vedamas Atėnų „Panathinaikos“ namuose 85:80 (23:18, 21:24, 19:12, 22:26) įveikė Pirėjo „Olympiakos“ (13/2), kuriame rungtyniauja ir Ignas Brazdeikis.

 M. Grigonio vedamas „Panathinaikos“ laimėjo Graikijos grandų mūšį<br> SIPA/Scanpix nuotr.
 M. Grigonio vedamas „Panathinaikos“ laimėjo Graikijos grandų mūšį<br> SIPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 22, 2024, 10:28 PM

M.Grigonis aikštelėje praleido 35 minutes ir prie pergalės pridėjo 18 taškų (2/4 dvit., 3/5 trit., 5/5 baud.), 2 atkovotus kamuolius, 1 klaidą ir 17 naudingumo balų.

„Olympiakos“ gretose I.Brazdeikis per 10 minučių surinko 4 taškus (1/3 dvit., 0/1 trit., 2/3 baud.), 2 atkovotus, 2 prarastus ir 1 perimtą kamuolį bei 1 naudingumo balą.

Pirėjo krepšininkai pelnė pirmuosius 4 rungtynių taškus, tačiau „Panathinaikos“ į tai atsakė pelnydami 10 taškų be atsako ir taip perėmė rungtynių iniciatyvą į savo rankas.

Viso likusio mačo metu pirmavę šeimininkai užtikrintai žygiavo pergalės link, tačiau rungtynių pabaigoje sugebėjo komplikuoti savo situaciją. Likus žaisti kiek mažiau nei 4 minutes Jerianas Grantas pataikė dvitaškį ir „Panathinaikos“ pirmavo 80:69.

Ramiai rungtynių užbaigti nepavyko. Atėnų ekipa sustojo puolime, o „Olympiakos“ pradėjo spurtą ir po Aleco Peterso tritaškio likus žaisti 27 sekundes svečiai atsiliko vos vienu tašku – 79:80.

Prie baudų linijos stojęs J.Grantas pataikė tik vieną metimą ir M.Grigoniui prasižengus „Olympiakos“ įgavo savo šansą išlyginti rezultatą. Nigelis Williamsas-Gossas taip pat pataikė tik vieną baudos metmą, o Pirėjo ekipa iš karto prasižengė prieš M.Grigonį, kuris pataikė abu baudos metimus likus žaisti 10 sekundžių.

Svečiams išsimetinėjant kamuolį iš užribio Panagiotis Kalaitzakis perėmė kamuolį ir pataikęs abu baudos metimus užtikrino „Panathinaikos“ pergalę.

Pralaimėjimas „Olympiakos“ komandai taip pat buvo pažymėtas skaudžia netektimi. Trečiajame kėlinyje bėgdamas į gynybą Nikola Milutinovas užlipo ant komandos draugo Kosto Papanikolaou kojos ir išsisuko čiurną. Serbas aikštelę paliko tik su gydytojų pagalba.

„Panathinaikos“: Jerianas Grantas 19, Marius Grigonis 18, Kendrickas Nunnas 16.

„Olympiakos“: Felipas Petruševas 18, Nigelis Williamsas-Gossas 16, Alecas Petersas 14.

M.Grigonio atstovaujamas klubas šiame Graikijos krepšinio čempionato sezone dar nėra pralaimėjęs ir su 15 pergalių užima pirmąją vietą. „Olympiakos“ turėdami 13 laimėjimų žengia antroje pozicijoje.

Šį sezoną tai buvo ketvirtoji Graikijos milžinų akistata. Pirmuosius du susitikimus laimėjo Pirėjaus ekipa, tačiau vėliau dvi pergales iškovojo Atėnų klubas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.