EUROLYGA 2023

Baltijos moterų krepšinio lygoje – naujas prezidentas ir direktorius

Baltijos moterų krepšinio lygoje (WBBL) – didelės permainos. Lygos prezidentu tapo Arvydas Klovas, o direktoriumi – Alvydas Jocys.

 Arvydas Klovas ir Alvydas Jocys<br> Video TimesProduction nuotr.
 Arvydas Klovas ir Alvydas Jocys<br> Video TimesProduction nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 23, 2024, 11:30 AM

UAB „Osteca“ įmonių grupės vadovas A. Klovas šį sezoną tapo ir Moterų Lietuvos krepšinio lygos (MLKL) prezidentu, o „Osteca“ valdomas inovatyvių maisto papildų prekės ženklas „SMART WAY“ – nacionalinės šalies lygos generaliniu rėmėju.

„Baltijos lygoje šį sezoną rungtyniauja šešios Lietuvos ir septynios Latvijos komandos, mūsų ekipoms itin naudinga galimybė susikauti su tokia komanda, kaip Rygos TTT, kuri šį sezoną iki ketvirtfinalio laimėjo visas rungtynes Europos taurės turnyre, – sakė A. Klovas. – Daug bendraujame su Lietuvos moterų krepšinio bendruomene, žinome, kad tarptautinių varžybų ir stipresnių varžovių poreikis yra labai didelis, matome Baltijos lygos potencialą, todėl su A. Jociu nusprendėme imtis šio projekto. Dėkoju buvusiai lygos direktorei Rasai Žemantauskaitei-Matlašaitienei už per pastaruosius metus atliktą didelį darbą, stengsimės lygą auginti toliau.

Svarbiausi laukiantys darbai – surasti lygai naują generalinį rėmėją, gerinti rungtynių transliacijų kokybę, plėsti geografiją. Labai norėtųsi, kad į lygą sugrįžtų po praeito sezono pasitraukusios Estijos komandos, galimybę prisijungti tikrai svarstytų ir kai kurios Lenkijos ekipos. Laukia labai daug darbo, kuris yra būtinas, norint pakelti Lietuvos moterų krepšinį į aukštesnį lygį.“

Talentingiausios Lietuvos jaunosios krepšininkės Justės Jocytės tėtis A. Jocys yra ir MLKL direktorius, tad moterų krepšinio aktualijas žino geriau nei bet kas kitas.

„Turime daug iššūkių įvairiose grandyse ir bendromis jėgomis su visa moterų krepšinio bendruomene bandome jas spręsti. Manau, šio sezono Baltijos lygos turnyro lentelė atspindi Lietuvoje vykstančius teigiamus poslinkius. Tarp penkių pirmų komandų turime keturias Lietuvos ekipas ir tik vieną latvių – Rygos TTT, kurios biudžetas, kiek teko skaityti, siekia net 850 tūkst. eurų. Kitos dvi mūsų komandos taip pat yra konkurencingos, lygoje debiutuojantis „Panevėžys“, kurio vadovams ir žaidėjoms daug kas yra nauja, taip pat lenkia keturias latvių ekipas, – kalbėjo A. Jocys. – Turime kuo pasidžiaugti, bet yra ir dalykų, kurių Lietuvos klubai gali pasimokyti iš latvių, o kaimynų – iš mūsų. Sezonas vyksta sklandžiai, analizuojame, ką galima padaryti geriau, ir stengsimės kitą sezoną tai įgyvendinti.“

„TTT-Riga“ kol kas laimėjo visas 11 šį sezoną sužaistų rungtynių, tačiau sulaukė rimtų Klaipėdos LCC Tarptautinio Universiteto (13 pergalių ir 2 pralaimėjimai), „Neptūno-Amberton“ (13–4) ir Vilniaus „Kibirkšties“ (11–4) komandų iššūkių. Taip pat 11 pergalių (4 pralaimėjimai) savo sąskaitoje turi „Šiauliai-Vilmers“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.