EUROLYGA 2023

Akcentus prieš kovą Belgrade sudėliojęs B. Manekas – apie A. Trinchieri ir atmosferą Serbijoje

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai ketvirtadienio vakarą pasieks Belgradą, kur penktadienį žais Eurolygos 23-iojo turo rungtynes su vietos „Partizan“ klubu.

 Brady Manekas<br>R.Vilkelio nuotr.
 Brady Manekas<br>R.Vilkelio nuotr.
 Brady Manekas<br>R.Vilkelio nuotr.
 Brady Manekas<br>R.Vilkelio nuotr.
 Brady Manekas<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Brady Manekas<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Brady Manekas<br>R.Vilkelio nuotr.
 Brady Manekas<br>R.Vilkelio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

zalgiris.lt

Jan 25, 2024, 3:06 PM

Pirmąsyk karštą rungtynių Belgrade atmosferą savo karjeroje pajaus žalgirietis Brady Manekas. Puolėjas su „Žalgiris TV“ kalbėjosi apie būsimą išbandymą Serbijoje.

„Esame laimingi dėl geros atkarpos sezone. Visi žaidžia labai gerai, žaidžiame kartu. Turėjome gerų rungtynių, norime tai tęsti“, – tvirtino amerikietis.

Žalgiriečiai pirmąjį susitikimą Željko Obradovičiaus auklėtiniams namuose pralaimėjo 8 taškų skirtumu (85:93). Tose rungtynėse „Žalgiris“ sužaidė prasčiausią šio sezono pirmąją rungtynių pusę, kai praleido net 58 varžovų taškus. Nors antroje susitikimo dalyje „Žalgiris“ žaidė geriau (41:35), to pergalei pasiekti nepavyko.

„Belgrade turėsime žaisti kietą krepšinį. Kiekvienas asmeniškai turime užduočių gynyboje. Puolime toliau turėsime judinti kamuolį, kaip tą darėme pastaruoju metu. Turime rungtynėse pasirodyti agresyvūs ir pasiruošę kovoti“, – aiškino B.Manekas.

Komandos vyriausiojo trenerio vairą perėmus Andrea Trinchieri, B.Manekas Eurolygoje žaidžia daugiau nei 4 minutes ilgiau nei ankstesnėje sezono atkarpoje. Krepšininko statistika atakuojant krepšį pakilo nuo 6,9 iki 9,2 taško. Puolėjas ryškiai taikliau meta dvitaškius – pokytis nuo 35 iki 53,8 procento ir dažniau atakuoja nuo baudų metimo linijos – nuo 0,6 metimo per rungtynes vidutiniškai iki 1,2.

Praėjusią savaitę B.Manekas žaidė 32 minutes dvikovoje su Stambulo „Fenerbahce“ ir tai buvo didžiausias šį sezoną laikas, skirtas amerikiečiui aikštėje.

„Treneris yra labai išprusęs tiek puolimo, tiek gynybos schemose. Jis atlieka gerą darbą, rūpindamasis, kad žinotume savo užduotis per rungtynes. Manau, kad visi mėgavosi, kaip žaidėme pastaruoju metu. Pasiekėme pergales ir rodėme kovą, tad viskas yra gerai“, – mintimis dalijosi B.Manekas.

„Žalgiris“ šį sezoną Belgrade dar nebuvo žaidęs, tad tai bus pirma proga B.Manekui susipažinti su vietinių sirgalių kuriama atmosfera.

„Labiau tuo mėgausiuosi, bus smagu. Esu matęs įvairių klipų. Mačiau, kaip reiškiasi sirgaliai, man tai bus pirma tokia patirtis, tad, manau, kad tuo mėgausiuosi“, – pasakojo žalgirietis.

Kauno „Žalgirio“ ir Belgrado „Partizan“ rungtynės penktadienį prasidės 21.30 val. Lietuvos laiku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.