EUROLYGA 2023

K. Punterio ir „Partizan“ stiprybes išskyręs A. Trinchieri prabilo Šaro žodžiais: „Reikės mokėti kentėti“

Papildymo trenerių štabe sulaukęs Kauno „Žalgiris“ (8/14) ruošiasi dar vienas Eurolygos išbandymui. Penktadienį Lietuvos čempionai išvykoje susitiks su buvusia Andrea Trinchieri komanda Belgrado „Partizan“ (11/11).

Andrea Trinchieri<br>Betsafe-LKL nuotr.
Andrea Trinchieri<br>Betsafe-LKL nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 25, 2024, 11:38 AM, atnaujinta Jan 25, 2024, 3:29 PM

Artėjančias rungtynes aptaręs „Žalgirio“ strategas negailėjo liaupsų ne tik „Partizan“ ekipai, bet ir Serbijos fanams, kurie buvusį ekipos trenerį priims jau šį penktadienį.

„Belgrado „Partizan“ yra puiki komanda. Željko yra tikriausiai geriausias treneris ir laukia pilna arena su labai daug fanų. Man patinka čia žaisti ir tos atmosferos niekas negali atimti. Tai yra džiaugsmas. Tai supranta visi: nuo žaidėjų iki organizacijos.

Mano ir žaidėjų darbas tokioje atmosferoje yra neužmirštamas. Bus sunku, „Partizan“ yra puiki komanda. Jie atvyks pasiruošę, žais geriausią įmanomą krepšinį, o mums reikės mokėti kentėti. Be kančių nebus rezultato. Jie turi daug ūgio, fiziškumo, įgūdžių“, – spaudos konferencijoje kalbėjo A.Trinchieri.

– „Partizan“ yra vienas puolimo lyderių Eurolygoje. Kaip jiems pavykta sukurti tokius skaičius puolime ?

– Jie turi pagrindą žaidėjų, kurie eina kartu su treneriu. Komanda žaidžia gerą ir protingą krepšinį ir jie visada darys gerus dalykus aikštėje. Tai matosi skaičiuosi: geriausi dviejų taškų metime. „Partizan“ gali žaisti dideliu penketu, gali žaisti mažu. Ir iš viso to, Kevinas Punteris yra sunkiausiai ginamas žaidėjas.

– Kalbant apie K.Punterį, kaip bandysite jį riboti žaidime ?

– Norėčiau turėti atsakymą į šį klausimą, bet neturiu. Iš jo neina kažko atimti. Jis turi tvirtą krepšinio asmenybę, pats žino ką jis gali aikštėje, komanda tai žino. Treneris jam sukūrė puikia aplinką, kad šis galėtų žaisti, tiek iš toli, tiek iš arti. Jis modernaus žaidėjo prototipas.

– Massimiliano Menetti prisijungė prie trenerių štabo, ką jis atneša į komandą?

– Aš visada noriu duoti tai, kas geriausia savo žaidėjams. Komandinis pasiruošimas yra sunkus, bet reikia pasiruošti žaidėjus ir atskirai. Supratau, kad turime vietos trenerių štabe. M.Menetti turi dešimtmetį patirties vyriausiojo trenerio kėdėje, tad jis tikrai pastiprins mus. Dabar kiekvienas treneris turi grupę žaidėjų kurią treniruoja ir grupę varžovų, kurios analizuoja.

– Jūs ir M.Menetti nedirbote kartu. Kiek gerai pažįstate vienas kitą ?

– Aš jo nežinojau, jį radau gatvėje. Mes tos pačios kartos, gyvename netoli vienas nuo kito. Aš pažįstu jo šeimą, jis – mano. Mes puikūs kolegos ir draugai, bet čia jis yra ne dėl to, kad mes esame draugai.

– Esate buvęs Belgrado „Partizan“ treneris. Kaip manote komandos fanais jus vertins ?

– Apie tai net negalvoju. Į rungtynes eisiu daryti tai ką moku. Turime šiek tiek mažų problemų, vieni žaidėjai nežaidę. Šiandien turėsime treniruotę, pamatysime ką galime paruošti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.