EUROLYGA 2023

Teigiamas žinias dėl artėjančio atrankos „lango“ atskleidęs K. Maksvytis JAV susitiks su NBA lietuviais

Kazys Maksvytis atskleidė, kad vyks į JAV, kur ne tik susitiks su NBA lietuviais, bet ir atliks stažuotę dvejose NBA komandose. Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treneris atskleidė, kad artėjančiame atrankos į 2025 m. Europos čempionatą „lange“ Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės marškinėlius apsivilks Eurolygoje žaidžiantys lietuviai.

 Kazys Maksvytis<br> ltu.basketball nuotr.
 Kazys Maksvytis<br> ltu.basketball nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-01-25 17:11

„Planuoju nuvykti į JAV ir aplankyti kelias komandas, praleisti JAV porą savaičių, pažiūrėti NBA virtuvę. Yra planuojama nuvykti į Bostoną ir į Majamį. Jeigu pavyks, kelionė gali dar labiau išsiplėsti. Laukia labai įdomi ir turininga kelionė“, – apie išvyką į JAV kalbėjo Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treneris K.Maksvytis.

Specialistas taip pat atskleidė pagrindinius kelionės į JAV tikslus.

„Vienas iš kelionės tikslų – pasistažuoti ir pamatyti NBA virtuvę. Bet pagrindinis tikslas – pasimatyti su lietuviais, esančiais JAV. Planuose yra pasimatyti tiek su Jonu Valančiūnu, tiek su Domantu Saboniu, tiek su Dariumi Songaila. Turiu nedidelę viltį, kad pavyks nuvažiuoti ir pažiūrėti Mato Buzelio rungtynių. Kelionė laukia išties įdomi.

Turėsime įtemptą maršrutą. Savo kelionę pradėsiu Bostone, kur pažiūrėsiu keletą „Celtics“ rungtynių ir treniruočių. Būtent ten planuoju susitikti su J.Valančiūnu.

Po to kelionė persikels į Majamį, kur tikiuosi aplankyti „Heat“ ir Majamio universiteto komandas. Tuo metu Majamyje vyks „Sacramento Kings“ rungtynės, kuriose žais D.Sabonis. Vėliau Majamyje taip pat žais ir D.Songailos atstovaujama „San Antonio Spurs“ komanda“, – kalbėjo K.Maksvytis.

Darbėniškis taip pat atskleidė, kas labai prisidėjo prie šios specialisto išvykos į JAV.

„Nemažai prie šios kelionės prisidėjo vienas mūsų trenerių štabo narių Benas Matkevičius. Jo pažinčių dėka ir dėl to, kad Lietuvos krepšinis yra gerbiamas, pavyksta aplankyti tokių įdomių vietų“, – pridūrė K.Maksvytis.

K.Maksvytis interviu pabaigoje atskleidė, kada grįš į Lietuvą ir atskleidė džiuginančias naujienas dėl atrankos į 2025-aisiais vyksiantį Europos čempionatą.

„Po kelionės į Lietuvą planuoju grįžti vasario 9–10 dienomis. Minėtomis dienomis turėtų būti paskelbtas kandidatų sąrašas, kuris dalyvaus atrankos į 2025 Europos čempionatą „lange“. Turbūt galiu užbėgti už akių – „lange“ turėsime ne vieną Eurolygos žaidėją, kuris sutiko prisidėti prie mūsų rinktinės. Smagu, kad atsiradus galimybei Eurolygos žaidėjai prisijungia prie Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės“, – baigė K.Maksvytis.

Lietuvos vyrų rinktinė pateko į 2025 m. Europos čempionato atrankos varžybų H grupę. Kartu su lietuviais čia varžysis Šiaurės Makedonija, Lenkija ir Estija. Iš šios grupės į 2025 m. Europos čempionatą, kuris vyks keturiose šalyse – Latvijoje, Lenkijoje, Kipre ir Suomijoje – pateks viena čempionato šeimininkių Lenkijos rinktinė ir dar dvi aukščiausias vietas grupėje užėmusios rinktinės.

Primename, kad FIBA pasiekė susitarimą su Eurolyga, jog nesidubliuotų rinktinių „langų“ ir klubinių rungtynių tvarkaraščiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.