EUROLYGA 2023

Ž. Obradovičius – apie pasikeitusį „Žalgirį“, A. Butkevičiaus naudą bei kitokį B. Maneko vaidmenį

Kauno „Žalgiris“ (8/14) penktadienį bandys pratęsti pergalių seriją Eurolygoje, kur Serbijoje susikaus su vietos Belgrado „Partizan“ (11/11) krepšininkais. Prieš mačą Željko Obradovičius išskyrė tris žalgiriečius, kurie atgimė ir kartu pabrėžė pokyčius į Kauną atvykus Andrea Trinchieri.

 Željko Obradovičius<br>R. Vilkelio nuotr.
 Željko Obradovičius<br>R. Vilkelio nuotr.
 Željko Obradovičius<br>R. Vilkelio nuotr.
 Željko Obradovičius<br>R. Vilkelio nuotr.
 Željko Obradovičius<br>R. Vilkelio nuotr.
 Željko Obradovičius<br>R. Vilkelio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 25, 2024, 4:10 PM, atnaujinta Jan 25, 2024, 4:17 PM

Pirmąjį mačą žalgiriečiai namuose prieš „Partizan“ pralaimėjo 85:93.

Jau tą patį ketvirtadienio vakarą buvo pasirodžiusios naujienos dėl A.Trinchieri atvykimo į Kauną, tačiau penktadienio rytą „Žalgirio“ žaidėjai užstojo Kazį Maksvytį, kuris savo darbą Nemuno saloje pratęsė dar dvi savaites.

Visgi po pralaimėjimo prieš Tel Avivo „Maccabi“ „Žalgirio“ vadovybė nusprendė imtis veiksmų ir galop atleido K.Maksvytį, kurį galop pakeitė A.Trinchieri.

Prie A.Trinchieri aikštelėje daugiau žaisti pradėjo Lukas Lekavičius, o į aikštelę po traumų grįžo Arnas Butkevičius ir Brady Manekas, kurie taip pat davė teigiamą impulsą „Žalgirio“ komandai.

„Palyginus pirmąją mūsų dvikovą, į „Žalgirio“ rotaciją grįžo trys žaidėjai, kurie kauniečiams reiškia labai daug. Lukas Lekavičius, Arnas Butkevičius, kuris duoda labai daug gynyboje, Brady Manekas, kurį ketvirtoje pozicijoje A.Trinchieri naudoja labai dažnai. Jo procentai yra neįtikėtini, o tas pats A.Trinchieri jį puikiai išnaudoja“, – prieš akistatą su „Žalgiriu“ kalbėjo Ž.Obradovičius.

Ž.Obradovičius taip pat negailėjo komplimentų A.Trinchieri, su kuriuo „Žalgiris“ per pastarąsias 5 Eurolygos rungtynes iškovojo 3 pergales.

„Kuomet atvyko A.Trinchieri, kai kurių žaidėjų rolės pasikeitė. Tas pats „Žalgiris“ pasikeitė – jie tapo agresyvesni, o per paskutinius penkis turus „Žalgirio“ perimtų kamuolių vidurkis pakilo per tris perimtus kamuolius. Negana to, pakilo žalgiriečių tritaškių pataikymas (40,9 proc.), kuris tapo bene geriausiu Eurolygoje. Svarbu paminėti ir tai, kad šį sezoną „Partizan“ ir „Žalgiris“ yra daugiausiai kartų Eurolygoje prasižengiančios komandos (21,7 ir 21,3 pražangos per mačą)“, – pridūrė serbas.

Mūšis tarp Belgrade tarp „Žalgirio“ ir „Partizan“ įvyks penktadienį (21:30 val. Lietuvos laiku).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.