EUROLYGA 2023

Belgrado spauda: „Partizan“ klubui rungtynės su „Žalgiriu“ bus sezono raktas“

Ties atkrintamųjų varžybų riba esančiam Belgrado „Partizan“ klubui Eurolygos rungtynės su Kauno „Žalgiriu“ bus ypatingos dėl to, kad į Serbijos sostinę vienam vakarui atvyksta buvęs „juodų-baltų“ treneris Andrea Trinchieri.

 Belgrado spauda: „Partizan“ klubui rungtynės su „Žalgiriu“ bus sezono raktas“<br>R.Vilkelio nuotr.
 Belgrado spauda: „Partizan“ klubui rungtynės su „Žalgiriu“ bus sezono raktas“<br>R.Vilkelio nuotr.
 Belgrado spauda: „Partizan“ klubui rungtynės su „Žalgiriu“ bus sezono raktas“
 Belgrado spauda: „Partizan“ klubui rungtynės su „Žalgiriu“ bus sezono raktas“
 „Partizan“ – „Žalgiris“<br>G.Bitvinsko nuotr.
 „Partizan“ – „Žalgiris“<br>G.Bitvinsko nuotr.
 „Partizan“ – „Žalgiris“<br>G.Bitvinsko nuotr.
 „Partizan“ – „Žalgiris“<br>G.Bitvinsko nuotr.
 „Partizan“ – „Žalgiris“<br>R. Vilkelio nuotr.
 „Partizan“ – „Žalgiris“<br>R. Vilkelio nuotr.
 „Partizan“ – „Žalgiris“<br>G.Bitvinsko nuotr.
 „Partizan“ – „Žalgiris“<br>G.Bitvinsko nuotr.
 A. Trinchieri<br>G.Bitvinsko nuotr.
 A. Trinchieri<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Jan 26, 2024, 3:32 PM

„Sezono raktas“

„Sezono raktas“. Šiuos žodžius penktadienį viršelyje, pristatydamas Belgrado „Partizan“ ir Kauno „Žalgirio“ dvikovą, išspausdino Belgrado sporto dienraštis „Sportski žurnal“.

„Partizan“ krepšininkai aršiai kovoja dėl kelialapio į atkrintamąsias varžybas ir, pasak Belgrado komandos žaidėjo Aleksos Avramovičiaus, nuo šiol „juodiems-baltiems“ kiekvienos rungtynės yra lyg finalas. „Finalų virtinę pradėsime „Ž“ raide“, – komandos padėtį apibūdino A.Avramovičius.

Prieš rungtynes su „Žalgiriu“, po 22-ojo turo, Eurolygos lentelėje prie „Partizan“ pavadinimo kartojasi skaičius „11“. „Juodi-balti“ iškovojo 11 pergalių, patyrė 11 pralaimėjimų ir užima 11-ąją vietą.

„Partizan“ padėtis geresnė negu „Žalgirio“, kuris iškovojo 8 pergales ir užima 11-ąją vietą.

Vis dėlto šiais metais „žali-balti“ žaidžia geriau negu „juodi-balti“. Sausio mėnesį „Žalgiris“ iškovojo tris pergales, „Partizan“ – tik dvi. Kauniečiai, pasikeitus treneriui, įveikė Berlyno ALBA, „Valencia“ ir Stambulo „Fenerbahçe“ komandas. Belgrado krepšininkai nugalėjo Vilerbano ASVEL ir Tel Avivo „Makabi“ ekipas.

„Nuo 2024 metų pradžios Željko Obradovičiaus komanda pasiekė dvi pergales ir patyrė tris pralaimėjimus. Abi pergalės iškovotos savoje arenoje, kuri bus didelis privalumas penktadienį „juodiems-baltiems“ siekiant 12-osios pergalės. Jų kelyje stovės 16-ąją vietą užimanti komanda, todėl šeimininkai bus favoritai.

Tačiau nuo tada, kai „Partizan“ su juo susitiko praėjusį kartą, „Žalgiryje“ įvyko daug permainų, todėl varžovai yra labai pavojingi ir verti didžiausios pagarbos“, – Belgrado arenoje vyksiančias rungtynes pristatė „B92“ televizijos interneto svetainė.

„Juodi-balti“ per praėjusias ketverias rungtynes pasiekė tik vieną pergalę, ir rungtynės su „Žalgiriu“ bus ideali galimybė apsisukti ir žengti teigiama kryptimi. Kita vertus, į Belgradą atvyksta buvęs „Partizan“ treneris Andrea Trincheri, kuris dabar vadovauja „Žalgiriui“ ir neabejotinai nori, kad jo dabartinė komanda kuo geriau pasirodytų Belgrado pragare“, – iš abiejų pusių į artėjančias rungtynes pažvelgė „Danas“ leidinys.

„Belgrado pragare“ Lietuvos čempionus pasitiks apie 20 tūkstančių „juodų-baltų“ sirgalių. „Partizan“ lankomumo vidurkis šį sezoną yra 18,9 tūkstančio žiūrovų – didžiausias Eurolygoje. Šią savaitę Belgrado klubas prekiavo paskutiniaisiais bilietais, kurie kainavo nuo 2500 iki 75000 dinarų (nuo 21 euro iki 640 eurų į vietas prie pat aikštės).

„Italo laukia plojimai“

Serbijos sostinėje ypatingai laukiamas prieš mėnesį prie „Žalgirio“ vairo stojęs treneris Andrea Trinchieri.

„Bus įdomu pamatyti, kaip „Partizan“ sirgaliai priims A.Trinchierį. Kroatų šaknų turintis Italijos specialistas su klubu atsisveikino nedžentelmeniškai. Nors atrodė, kad jis tęs darbą, „juodiems-baltiems“ neiškovojus teisės žaisti Eurolygoje, jis pakėlė inkarą ir išvyko į Miuncheną“, – priminė „Danas“.

2018 metų lapkritį „Partizan“ klube A.Trinchieri pakeitė Nenadą Čanaką ir sudarė trijų sezonų sutartį, tačiau dirbo trumpiau. 2020 metų vasarą, po sezono, kuris nebuvo baigtas dėl kovido pandemijos, A.Trinchieri nutraukė sutartį ir išvyko treniruoti Miuncheno „Bayern“ komandą. „Partizan“ prezidentas Ostoja Mijailovičius išvykusio trenerio adresu tuomet ištarė keletą karčių žodžių.

„Sportske“ interneto svetainės manymu, laikas turėjo išgydyti žaizdas. „Italo laukia plojimai, bet nuolaidų nebus“, – paantraštėje tvirtino „Sportske“.

„Jei krepšinyje ieškotume romantikos elementų ir pasižvalgytume savo kieme, pirmiausiai neabejotinai prisimintume aplinkybių nutrauktą pusantro sezono laikotarpį, kurį A.Trinchieri praleido „Partizan“ klube. Jo treniruojama komanda skleidė energiją, kurią „Partizan“ sirgaliai iki šiol prisimena su nostalgija, – rašė „Sportske“. – Penktadienį „juoda-balta“ minia turės galimybę pasveikinti A.Trinchierį griausmingais plojimais.

Nors atvykus Ž.Obradovičiui, „Partizan“ pasiekė dar didesnes pergales negu A.Trinchierio laikais, „juodi-balti“ atgimė vadovaujant italui“.

„Žalgiris“ sezono nelaidoja“

Pastarosiomis savaitėmis A.Trinchieri bando gaivinti prastai sezoną pradėjusį „Žalgirį“. Kauniečiai lentelėje kol kas lenkia vos dvi komandas, bet po to, kai pasikeitė treneris, „Žalgirio“ balansas yra teigiamas.

Tai kelia nerimą Serbijos krepšinio apžvalgininkams. „Lietuviai atsigavo prieš pat rungtynes su „Partizan“. „Juodiems-baltiems“ jie kels didelę grėsmę“, – pristatydamas „Partizan“ varžovus, antraštėje parašė „Blic“ leidinys.

„A.Trinchieri neseniai pradėjo vadovauti „Žalgiriui“ ir komanda labai greitai parodė krepšinį, kuris nulėmė puikią pergalę prieš „Fenerbahçe“, – rašė „Blic“. – „Žalgiris“ žaidė fenomenaliai. Jie buvo paruošę atsakymus bet kuriems varžovų gynybos variantams, greitai bėgo ir pelnydavo taškus ankstyvoje atakos dalyje. Kauno komanda šio Eurolygos sezono nelaidoja, ji tikisi paskilti į dešimtąją vietą, kurią kaip tik ir užima jos kitas varžovas „Partizan“. Penktadienį jie žengs į Belgrado areną ir bandys peržengti juodą ir baltą kliūtį. Bet tai nėra lengva užduotis.

Bus įdomu pažiūrėti, kaip Ž.Obradovičius parengs komandą. Galima neabejoti, kad mūsų laukia aukščiausio lygio rungtynės“.

„Lietuvos komandos rezultatai šį sezoną blogesni negu tikėtasi. Dėl to, nepaisant žaidėjų palaikymo, buvo atleistas treneris Kazys Maksvytis, kurį prieš 18-ąjį turą pakeitė A.Trinchieri. Be to, komandą sustiprino amerikietis Edmondas Sumneris, kuris anksčiau buvo visavertis NBA žaidėjas.

Vis dėlto „Žalgiris“ yra toli nuo atkrintamųjų varžybų zonos. „Žaliųjų“ rezultatai yra spalvingi. Komandai trūksta stabilumo, žaidėjų forma svyruoja. Kita vertus, pastaruoju metu „Žalgirio“ žaidime yra teigiamų pokyčių, ir komanda laimėjo dvejas iš trejų praėjusių rungtynių. Po ilgos pertraukos Kauno komanda susigrąžino visus traumas išsigydžiusius krepšininkus ir yra nusiteikusi sukelti kuo daugiau sunkumų „juodiems-baltiems“, – Lietuvos čempionus pristatė „Danas“. – „Žalgiris“ – pavojinga komanda, kurią sudaro krepšinyje labai įgudę žaidėjai“.

„Danas“ pabrėžė, kad ir „Partizan“ komanda anaiptol nėra nepažeidžiama: „Trys pralaimėjimai per ketverias praėjusias rungtynes rodo, kad ne viskas veikia taip, kaip numatė treneris Ž.Obradovičius. Neišspręstos gynybos problemos. Pagal statistiką „juodų-baltų“ gynyba yra viena iš blogiausių Eurolygoje. Tai tikriausiai didžiausia bėda siekiant aukštų tikslų elitiniame turnyre“.

Laukia „amžinojo derbio“

„Partizan“ komandai rungtynės su „Žalgiriu“ labai svarbios kovojant dėl kelialapio į Eurolygos atkrintamąsias varžybas. Tačiau serbai jau žvalgosi į sekmadienį, kuomet Adrijos lygoje vyks „amžinasis derbis“ – „Partizan“ ir „Crvena Zvezda“ mačas.

Nors Eurolygos turnyre „Partizan“ padėtis geresnė negu 9 pergales iškovojusios ir 14-ąją vietą užimančios „Crvena Zvezda“ komandos, Adrijos lygoje vaizdas priešingas.

Pietų slavų šalių regioniniame turnyre „Crvena Zvezda“ per 17 rungtynių iškovojo 15 pergalių ir užima pirmąją vietą. „Partizan“ laimėjo 13 kartų ir yra antras.

Tiesa, vieninteles šį sezoną Adrijos lygoje žaistas tarpusavio rungtynes laimėjo „Partizan“ krepšininkai. „Crvena Zvezda“ kitą pralaimėjimą patyrė išvykoje žaisdama su Liublianos „Olimpija“.

„Partizan“ ekipa nesėkmes patyrė rungtyniaudama su Belgrado „Mega“, Aleksandrovaco „Igokea“, „Olimpija“ ir „Zadar“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.