EUROLYGA 2023

A. Trinchieri po „Žalgirio“ pergalės prakalbo apie vieno žaidėjo gudrybę – pavadino jį krokodilu trumpomis rankelėmis

Kauno „Žalgirio“ (16–2) krepšininkai neturėjo daug vargo „Betsafe-LKL“ čempionato rungtynėse. Andrea Trinchieri auklėtiniai „Žalgirio“ arenoje net 103:75 (20:14, 29:17, 31:24, 23:20) sutriuškino Mažeikių „M Basket-Delamode“ (7–10).

 A.Trinchieri.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 A.Trinchieri.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 28, 2024, 8:38 PM, atnaujinta Jan 28, 2024, 8:39 PM

Šiokia tokia intriga laikėsi tik pirmame kėlinyje, o po to žalgiriečiai rimtai perėmė iniciatyvą Ir po dviejų kėlinių jau pirmavo 49:31. Vienu metu skirtumas buvo ir 32 taškai – 92:60, tačiau laimėjo kauniečiai 28 taškų persvara.

Rezultatyviausias ir naudingiausias šioje dvikovoje buvo Lukas Lekavičius. Gynėjas per beveik 17 minučių pelnė 20 taškų (4/5 trit.) ir surinko 19 naudingumo balų.

Negana to, 20 taškų L. Lekavičiui užteko, kad „Betsafe-LKL“ visų laikų rezultatyviausių „Žalgirio“ krepšininkų sąraše jis pakiltų į šeštąją vietą. Su 2452 pelnytais taškais jis aplenkė 2446 taškus savo sąskaitoje turintį Tanoką Beardą.

„Norėjome tokių jausmo rungtynių. Antras, trečias ir ketvirtas kėliniai buvo labai geri. Pirmajame ketvirtyje gal kažkiek nežinojome kaip norime žaisti, – po pergalės kalbėjo A.Trinchieri. – Vienintelis blogas dalykas šioje dvikovoje buvo dviejų žaidėjų traumos: susižeidė Dovydas Giedraitis ir Brady Manekas. Per kelias artimiausias valandas išsiaiškinsime, kas tiksliai jiems nutiko.“

Kalbėdamas apie L. Lekavičiaus pasiekimą italas nevengė linksmų palyginimų: „Lukas yra „Žalgirio“ vaikis. Matau jį žaidžiantį tik su šia apranga – „balta“ ir „žalia“. Tai yra tarsi jo antra oda.

Lukas gali būti agresyvus ir pelnyti taškus, džiaugiuosi juo. Prašysiu iš jo dar daugiau, nes jo geriausia savybė – drąsa.

Tokių žaidėjų reikia. Jis gal ir atrodo žemas aikštėje, bet jis visada žaidžia ne pagal savo ūgį. Džiaugiuosi, kad ji siekia aukščiausio lygio.

Taip, jis pelnė šiandien šimtąjį tašką, tačiau rytoj mūsų laukia ne perkamos picos, o sušiai.

Bet pirkti komandai jis turės ne vienas. Danielius Lavrinovičius turės prisidėti, nes praėjusiose rungtynėse jis specialiai prametė, kai galėjo pelnyti 100-ąjį tašką.

Jis turi labai trumpas rankeles, kaip krokodilo, mat negali pasiekti kišenės.

Bet aš tai pamačiau, todėl rytoj jis su Luku pirks sušius ir mokės po 50 proc.“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką rodo Lietuvoje vykstančios karinės pratybos?