EUROLYGA 2023

Greta NBA legendų atsidūręs D. Sabonis net nenutuokė, kad gerina rekordą

Įspūdingą pergalę išvykoje iškovojo „Sacramento Kings“ su Domantu Saboniu priešakyje. Lietuvos rinktinės vidurio puolėjas pagerino karjeros asmeninį atkovotų kamuolių rekordą.

Domantas Sabonis<br>AFP/Scanpix nuotr.
Domantas Sabonis<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 30, 2024, 10:55 AM, atnaujinta Jan 30, 2024, 11:06 AM

Sakramento klubas svečiuose 103:94 (18:33, 29:17, 28:21, 28:23) įveikė „Memphis Grizzlies“ krepšininkus.

D.Sabonis pergalingose rungtynėse per 37 minutes įmetė 20 taškų, atkovojo 26 kamuolius ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus. Lietuvis ne tik pagerino savo asmeninį atkovotų kamuolių rekordą, bet ir pasižymėjo geru pataikymu.

Jis įmetė net 10 dvitaškių iš 11 bandymų. Su tokiu fantastišku pataikymu ir galingu žaidimu lietuvis įsirašė į elitinį 20–25–90 proc. (taškai, atkovoti kamuoliai, taiklumas) klubą, kuriame iki šiol viešėjo tik NBA legenda Wiltas Chamberlainas.

Po rungtynių „Sacramento Kings“ lyderis neslėpė džiaugsmo pasiektu rekordu apie kurį net nenutuokė visas rungtynes:

„Labai smagu, buvo legendinių NBA žaidėjų su šiuo rekordu, todėl juos pranokti yra labai smagu, – džiaugsmo neslėpė D.Sabonis. – Net nežinojau, kad gerinu rekordą. Žinojau, kad turiu nemažai atkovotų kamuolių, nes prie suoliuko apie tai vis priminė fanai.“

Lietuvis taip pat džiaugėsi komandos kovingumu:

„Treneris įspėįo, kad jei nebusime agresyvūs, bus labai ilga naktis. Taip ir buvo. Pirmas minutes praradome taškus, bet po to atsigavome. Jau trečiame kėlinyje žinojome, kad laimėsime.“

Po šios pergalės „Kings“ Vakarų konferencijoje paliko į penktąją vietą. Tuo metu „Memphis Grizzlies“ toje pačioje konferencijoje rikiuojasi 13-oje pozicijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.