EUROLYGA 2023

Per 10 dienų Jono Valančiūno karjera gali pakrypti kitur: jis realiausias pretendentas palikti „Pelicans“

Per dešimt dienų, likusių iki užsidarys NBA mainų langas, gali atsitikti taip, kad lietuvis Jonas Valančiūnas ir vėl bus iškeistas. Kaip skelbia JAV sporto žiniasklaidos gigantė ESPN, 31-erių 213 cm ūgio J.Valančiūnas yra vienas iš pagrindinių „New Orleans Pelicans“ ekipos pretendentų dar šį sezoną pakeisti ekipą ir užbaigti sezoną kitame klube.

Jonas Valančiūnas<br>AFP/Scanpic nuotr.
Jonas Valančiūnas<br>AFP/Scanpic nuotr.
J.Valančiūnas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
J.Valančiūnas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 30, 2024, 7:02 PM, atnaujinta Jan 30, 2024, 9:22 PM

ESPN žurnalistas Brianas Windhorstas pateikė sąrašą žaidėjų, kurie greičiausiai turi realius šansus NBA būti išmainytiems. iš viso skelbiami visų 30 klubų realiausi pretendentai į keitimus.

Rašant apie „Pelicans“ klubą tikinama, kad taikinys yra šį sezoną kontraktą baigiantis ir 15 mln. JAV dolerių uždirbantis J.Valančiūnas.

„Pelicans“ užuodė keletą rimtų ir didelių sandorių, nes šiemet baigiasi J.Valančiūno 15 mln. dolerių sutartis, – tikina ESPN žurnalistas. – Tačiau mainais, be kitų opcijų, klubas norėtų startinio penketo centro.

Komanda yra pasirengusi išsiskirti NBA naujokų biržoje 8-iuoju šaukimu Dysonu Danielsu, jei susitarimas būtų teisingas. Naujasis Orleanas taip pat turi dvi vietas komandoje pardavus Kirą Lewisą. Klubas net gali galvoti ir apie kontraktų išpirkimo galimybę.“

Lietuvos krepšinio rinktinės kapitonas j. Valančiūnas šį sezoną per vidutiniškai per 26 minutes pelno po 13,9 taško, atsikovoja po 9,6 kamuolio bei atlieka 2,3 rezultatyvaus perdavimo.

Jei lietuvis būtų iškeistas, tai būtų jau jo ketvirtasis klubas per NBA karjerą – prieš tai jis žaidė „Toronto Raptors“ ir „Memphis Grizzlies“ komandose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.