EUROLYGA 2023

„Anadolu Efes“ kapituliacijos Kaune nustebintas E. Atamanas: „Žalgiris“ sužaidė tobulas rungtynes“ Išskyrė esmines penktadienio rungtynių detales

Penktadienį Kauno „Žalgiris“ (9/15) namuose priims Atėnų „Panathinaikos“ (15/9) krepšininkus, o prieš išvyką į Kauną Graikijos klubo vyriausiasis treneris Erginas Atamanas pasidalino savo mintimis apie žalgiriečių pergalę prieš Stambulo „Anadolu Efes“ ir išskyrė savo komandos problemas gynyboje.

 Erginas Atamanas<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Erginas Atamanas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 1, 2024, 3:25 PM, atnaujinta Feb 1, 2024, 5:27 PM

Trečiadienį „Žalgiris“ namuose be didesnių problemų 96:70 susitvarkė su „Anadolu Efes“ krepšininkais, o toks rezultatas nustebino ir ekstravagantiškąjį E.Atamaną.

„Žalgiris“ sužaidė tobulas rungtynes prieš „Anadolu Efes“, – sakė E.Atamanas. – Jie iškovojo ypač svarbią pergalę ir įmetė net 96 taškus, tad akivaizdu, kad penktadienį svarbiausias akcentas bus gynyba.

Kauniečiai namuose rungtyniauja kur kas agresyviau, su didesniu greičiu ir puikiu puolimu trancizijoje. Mes turėsime kontroliuoti rungtynių tempą ir nepridaryti daug klaidų. Norint mums iškovoti pergalę tokioje karštoje atmosferoje, kuri yra Kaune, mums taip pat bus svarbus geras puolimas.“

Specialistas taip pat pridūrė, kad vis dar neturėjo laiko peržiūrėti minėtų „Žalgirio“ ir „Anadolu Efes“ rungtynių, kurios įvyko trečiadienį.

„Aš nežiūrėjau vakarykščių rungtynių. Jas stebėsiu lėktuve. Vakar baigiau darbus apie 1 nakties ir aš buvau pavargęs. Kartu su asistentais peržiūrėsime rungtynes pakeliui į Kauną lėktuve“, – teigė specialistas.

Kaune vis dar nežais Kostas Sloukas, kuris vis dar atlieka reabilitacija po patirtos traumos Graikijos grandų derbyje, tačiau E.Atamanas pažvelgė ir į potencialius „Pao“ šansus reguliarųjį sezoną baigti pirmajame Eurolygos ketvertuke.

„Iki reguliariojo sezono pabaigos liko 10 rungtynių. Kai kurios komandos 6 žais namuose ir 4 išvykoje, o kai kurios 5 namuose ir 5 išvykose. Eikime žingsnis po žingsnio. Kiekvienos rungtynės, kiekviena pergalė kovoje dėl atkrintamųjų ir mūsų galutinio tikslo, kuris yra finalo ketvertas, bus ypač svarbi“, – kalbėjo E.Atamanas.

Graikijos grandų vyriausiasis treneris taip pat prakalbo apie „Panathinaikos“ gynybą.

„Kartais didžiausia problema, kai žaidi išvykoje, yra ta, kad gynyba prasideda nuo puolimo. Jeigu tu meti sudėtingus metimus ir juos prameti, tampa labai sunku apsiginti atviroje aikštelėje. Man atrodo, kad svarbiausias dalykas Kaune bus protingas žaidimas puolime. Deriniai mums nebus problema, tačiau gynyba tranzicijoje – tikrai bus problema“, – baigė E.Atamanas.

„Panathinaikos“ šiose rungtynėse turėtų sulaukti į argentiniečio Luca Vildozos, kuris po traumos Kaune turėtų pasirodyti aikštelėje.

„Žalgiris“ žaidžia labai gerai. Jie „Anadolu Efes“ įveikė net 26 taškų skirtumu ir sužaidė puikią pirmąją rungtynių dalį. Atvykus Andrea Trinchieri „Žalgiris“ žaidžia labai gerai. Mes turėsime susitelkti į detales, kurios yra ypač svarbios žaidžiant išvykoje. Tai bus labai sunkios rungtynės“, – kalbėjo L.Vildoza.

Primename, kad mačas tarp „Žalgirio“ ir „Panathinaikos“ vyks penktadienį (20:00 val.), o mačo eigą galėsite sekti tinklalapyje lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.