EUROLYGA 2023

Baltijos lygoje – naujos pareigos ir didesnis Latvijos įsitraukimas į organizaciją

Atsinaujinanti Moterų Baltijos krepšinio lyga (WBBL) žengė dar vieną žingsnį pirmyn. Lygos Vystymo direktore tapo Liga Goldmanė, Latvijos krepšinio federacijoje atsakinga už moterų krepšinio sritį.

 Baltijos lygoje – naujos pareigos ir didesnis Latvijos įsitraukimas į organizaciją<br> Kristaps Andinš nuotr.
 Baltijos lygoje – naujos pareigos ir didesnis Latvijos įsitraukimas į organizaciją<br> Kristaps Andinš nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 1, 2024, 7:31 PM

„Pastaruoju metu visa WBBL organizacinė veikla buvo lietuvių rankose, o L. Goldmanė tik kuravo su Latvijos klubais susijusius reikalus. Norėjome, kad Latvijos pusė labiau įsitrauktų į visą lygos veiklą, vystymą, būtų aktyvi lygos dalis tiek svarstant galimus sprendimus, tiek juos priimant ir įgyvendinant, – sakė WBBL prezidentas Arvydas Klovas. – Džiaugiamės kaimynų atstovės noru aktyviai prisidėti, tikiu, kad kartu pakelsime lygą į kitą lygį.“

Baltijos lygoje šį sezoną rungtyniauja 13 komandų: 7 – iš Latvijos ir 6 – iš Lietuvos. Prieš metus turnyre dalyvavo ir dvi Estijos ekipos.

„5 metus dirbome lygos labui kartu su kolegomis iš Lietuvos ir Estijos, per tą laiką lyga išaugo nuo 8 komandų iki 13. Atėjo laikas žengti naują žingsnį, dėmesį nuo kiekybės perkelti kokybei, – sakė L. Goldmanė. – Lygos struktūroje vyksta istorinis atsinaujinimas, o man yra garbė prisijungti prie šios komandos. Planuojame kitą sezoną kelti aukštus tikslus, laikytis griežtesnės tvarkos, kelti didesnius reikalavimus dalyvėms. Taip pat svarstome galimybę įtraukti komandas iš kitų šalių, kad moterų krepšinis būtų populiarinamas ir augtų visame regione.“

Pirmąją vietą WBBL turnyro lentelėje šiuo matu užima Klaipėdos „Neptūnas-Amberton“, per 18 rungtynių iškovojęs 15 pergalių. Čempionės titulą ginanti Rygos TTT turi 13 pergalių, bet ekipa kol kas nepatyrė dar nė vieno pralaimėjimo. Taip pat po 13 kartų yra laimėję Vilniaus „Kibirkštis“ (17 rungtynių) ir Klaipėdos LCC Tarptautinis Universitetas (16 rungtynių).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?