EUROLYGA 2023

Dar vieną Eurolygos žvaigždę surakinęs D. Giedraitis – apie karjerą per gynybą Eurolygoje ir žaidimą rinktinėje

Pastaruoju metu Dovydas Giedraitis Eurolygoje parodė savo tikrąjį gynybinį veidą. Sustabdyti Chrisas Jonesas, Kevinas Punteris, o dabar ir vienas naudingiausių lygos žaidėjų Shane‘as Larkinas. Vilnietis po mačo prieš Stambulo „Anadolu Efes“ kalbėjo apie sunkiausiai stabdomą Eurolygos žaidėją, ar įmanoma Eurolygoje pasidaryti karjerą tik iš gynybos ir apie dalyvavimą artėjančiame atrankos į Europos čempionatą „lange“.

Dovydas Giedraitis<br>R. Vilkelio nuotr.
Dovydas Giedraitis<br>R. Vilkelio nuotr.
Dovydas Giedraitis<br>R. Vilkelio nuotr.
Dovydas Giedraitis<br>R. Vilkelio nuotr.
Dovydas Giedraitis<br>R.Vilkelio nuotr.
Dovydas Giedraitis<br>R.Vilkelio nuotr.
Shane'as Larkinas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Shane'as Larkinas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Andrea Trinchieri<br>R. Vilkelio nuotr.
Andrea Trinchieri<br>R. Vilkelio nuotr.
 Shane'as Larkinas<br>R. Vilkelio nuotr.
 Shane'as Larkinas<br>R. Vilkelio nuotr.
 Edmondas Sumneris<br>R. Vilkelio nuotr.
 Edmondas Sumneris<br>R. Vilkelio nuotr.
 Edgaras Ulanovas<br>R. Vilkelio nuotr.
 Edgaras Ulanovas<br>R. Vilkelio nuotr.
Tomas Dimša<br>R. Vilkelio nuotr.
Tomas Dimša<br>R. Vilkelio nuotr.
Keenanas Evansas<br>R.Vilkelio nuotr.
Keenanas Evansas<br>R.Vilkelio nuotr.
Laurynas Birutis<br>R. Vilkelio nuotr.
Laurynas Birutis<br>R. Vilkelio nuotr.
Dovydas Giedraitis<br>R.Vilkelio nuotr.
Dovydas Giedraitis<br>R.Vilkelio nuotr.
Brady Manekas<br>R.Vilkelio nuotr.
Brady Manekas<br>R.Vilkelio nuotr.
Daugiau nuotraukų (13)

Lrytas.lt

2024-02-01 11:01

26 minutės, 8 taškai (vidurkis Eurolygoje 17,4 tšk.), 0 iš 3 dvitaškiai, 2 iš 4 tritaškiai, 2 tikslios baudos iš 2, 2 rezultatyvūs perdavimai ir 5 naudingumo balai (vidurkis Eurolygoje 20,2 naud. bal.). Su tokiais skaičiais mačą prieš Kauno „Žalgirį“ (9/15) baigė vienas naudingiausių Eurolygos žaidėjų ir Stambulo „Anadolu Efes“ (9/15) lyderis Shane‘as Larkinas, o galop mačą triuškinamu 96:70 rezultatu laimėjo būtent Kauno „Žalgiris“.

Kiek dar D.Giedraičio kišenėse gali tilpti kitų Eurolygos žvaigždžių?

Kiek Dovydo Giedraičio kišenėse gali tilpti kitų žvaigždžių?

„Nežinau, žiūrėsime (šypsosi – red.), – sakė gynėjas. – Kiekvieną dieną naujos rungtynės, nauji žaidėjai, kiekvieną dieną skirtingai sekasi. Šiandien sekėsi gerai. Tikiuosi, kad artėjančiose rungtynėse seksis taip pat.“

Po to, kai į Kauną atvyko Andrea Trinchieri, iš pradžių galėjo atrodyti, kad 23-ejų gynėjas gali išvis iškristi iš rotacijos, tačiau galų gale taip neįvyko.

Italas pats atvirai pareiškė, kad jam reikėjo laiko, jog suprastų, ką gali parodyti D.Giedraitis.

„Gyvenime daug ką lemia šansai ir galimybės. Kai pamatai duris, kurios yra truputį praviros, turi turėti charakterį, kad pro jas įeitum į kitą kambarį. Tą daro Dovydas. Man prireikė 15-os dienų, kad suprasčiau, ką jis gali padaryti aikštelėje. Dabar jis yra mums labai svarbus žaidėjas. Jis visada ginasi prieš geriausius varžovų gynėjus.

Labai sunku jį palyginti su kitais žaidėjais, kadangi kitur taip pat yra labai gerų gynybos specialistų, kurie yra atletiški, dideli, turi ilgas galūnes... bet Dovis žaidžia it iš krepšinio vadovėlio. Jis puikiai dirba kojomis, jis visada yra puikiai susibalansavęs“, – apie 23-ejų lietuvį kalbėjo A.Trinchieri.

„Manau, kad nerimo nebuvo, – apie tai, ar nebuvo baimės iškristi iš „Žalgirio“ rotacijos, kuomet į Kauną atvyko A.Trinchieri. – Nebuvo daug treniruočių, nebuvo laiko parodyti tai, ką sugebu, ką galiu, kur yra mano stiprybės ir silpnybės. Bet praėjus laiko, praėjus kelioms treniruotėms ir rungtynėms, jis pamatė, ką sugebu ir greičiausiai dėl to leidžia į aikštelę.“

Po mačo prieš „Anadolu Efes“ „Žalgirio“ kapitonas Edgaras Ulanovas atskleidė, kad jis sugrįžta į Lietuvos vyrų krepšinio rinktinę, kuri vasario 22 ir 26 dienomis žais atrankos į Europos čempionatą „lange“.

Ar rinktinėje galėsime išvysti ir D.Giedraitį?

„Treneris susisiekė, paklausė, ar galėčiau dalyvauti, ar mane išleis, aš sakiau, kad jeigu reikės – padėsiu“, – trumpai atsakė jaunasis žalgirietis.

– Kaip pavyko sustabdyti Sh.Larkiną?, – žurnalistai paklausė D.Giedraičio.

– Su tokiais žaidėjais visko nesustabdyti, gali tik šiek tiek apriboti. Ar įmes, ar neįmes. Tai dažniausiai nuo tavęs nepriklauso, nes jis gali išsimesti sunkų metimą ir jis yra jo metimas. Šiandien stengiausi jam leisti veržtis link krepšio, kad ateitų pagalba ir jis nusimestų kamuolį, nepelnytų taškų, neįsižaistų, nepagautų ritmo. Manau, kad šiandien man sekėsi neblogai.

– Prieš kurį Eurolygos žaidėją sudėtingiausia gintis ir kuris žaidėjas padarė didžiausią įspūdį?

Sakyčiau, kad Mike’as Jamesas, kuris yra panašaus stiliaus žaidėjas į Shane‘ą Larkiną, gali bet kada išsimesti metimus. Tas pats Kevinas Punteris, prieš kurį žaidėme praėjusią savaitę. Yra daug gerų žaidėjų, prieš juos visus reikia skirtingai dirbti gynyboje, ne su visais visada gerai pavyksta sudirbti, bet stengiuosi tiek, kiek galiu.

– Yra kalbama, kad pinigai yra mokami ne už gynybą, o už puolimą. Kaip manote, ar galite pasidaryti karjerą Eurolygoje per gynybą?

– Manau, kad tikrai galima. Treneriai žino krepšinį, žino, kad taškai nėra svarbiausias dalykas. Tas juodas darbas galbūt kartais neatsispindi statistikoje, bet kartais tie kamuolio pamušimai, ar gera gynyba... manau, kad treneriai supranta krepšinį, mato, analizuoja. Tie, kas supranta krepšinį, jie tai pamatys.

– Per paskutines kelerias rungtynes pradėjote imtis ir daugiau iniciatyvos puolime. Kiek tai yra Andrea Trinchieri įtaka?

– Be abejo, šnekėjome kažkiek ir treneris sakė, kad gynyboje – viskas gerai ir reikia bandyti ieškoti progų puolime. Kad padėčiau Keenanui (Evansui), Tomui (Dimšai) ir kitiems pagrindiniams žaidėjams. Dabar stengiuosi ieškoti tų progelių ir jas išnaudoti.

– Kiek dar jaučiate, kad turite puolime potencialo?

– Net nežinau... manau, kad dar turiu, ką parodyti. Kiekvienos rungtynės – skirtinga gynyba, skirtingi žaidėjai, skirtingos situacijos...

– Kiek buvo jūsų trauma rimta prieš Mažeikių ekipą?

– Nebuvo labai rimta trauma. Pasisukau tą pačią čiurną, kurią buvau pasisukęs ir anksčiau, bet viskas buvo gerai. Tvirtai suteipavo ir nejaučiau jokių skausmų.

– Kas pasikeitė per mėnesį su Andrea Trinchieri?

– Buvo pakeitimų tiek gynyboje, tiek puolime. Turime daug gynybos sistemų, puolime kiekvienas rungtynes žaidžiame kitaip, išnaudojame kitokias opcijas – įmetame kamuolį arčiau krepšį, žaidžiame du prieš du šone arba viršuje. Labai derinamės prie varžovų komandos. Stengiamės žaisti savo žaidimą, kurį šlifuojame per treniruotes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.