EUROLYGA 2023

L. Biručiui „pagrasinęs“ ir „Panathinaikos“ gynybos monstrą įveikęs K. Evansas: „Jis man atidavė pagarbą“

Keenanas Evansas mače prieš „Panathinaikos“ tiesiog siautė. Gynėjas buvo bene pagrindinis A.Trinchieri ginklas šiose rungtynėse, o po mačo kalbėjęs amerikietis apkalbėjo pasikeitusį žaidimą prie italo, apibendrino savo kovą prieš bene geriausią gynybos specialistą Eurolygoje ir „pagrasino“ Laurynui Biručiui.

Keenanas Evansas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Keenanas Evansas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Laurynas Birutis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Laurynas Birutis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Keenanas Evansas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Keenanas Evansas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Arnas Butkevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Arnas Butkevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Edgaras Ulanovas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Edgaras Ulanovas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Andrea Trinchieri ir Rolandas Šmitas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Andrea Trinchieri ir Rolandas Šmitas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Edmondas Sumneris<br>G.Bitvinsko nuotr.
Edmondas Sumneris<br>G.Bitvinsko nuotr.
Erginas Atamanas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Erginas Atamanas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Edgaras Ulanovas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Edgaras Ulanovas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kendrickas Nunnas prieš Dovydą Giedraitį<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kendrickas Nunnas prieš Dovydą Giedraitį<br>G.Bitvinsko nuotr.
Andrea Trinchieri<br>G.Bitvinsko nuotr.
Andrea Trinchieri<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (11)

Lrytas.lt

Feb 2, 2024, 11:29 PM, atnaujinta Feb 2, 2024, 11:31 PM

Kauno „Žalgiris“ namuose 80:68 nugalėjo Atėnų „Panathinaikos“ ir Marių Grigonį.

Pirmąjį mačą Atėnuose „Žalgiris“ pralaimėjo rezultatu 71:73.

Žalgiriečiai Eurolygoje iškovojo antrąją pergalę paeiliui, o tokį rezultatą šį sezoną Lietuvos čempionams pavyko pademonstruoti tik sezono pradžioje, kuomet buvo įveiktos Bolonijos „Virtus“ ir Belgrado „Crvena zvezda“ ekipos.

„Puiku! Jaučiuosi nerealiai. Pirma puiki dviguba savaitė, mes kovojome sunkiai ir nusipelnėme šios pergalės, – kalbėjo K.Evansas. – Mes negalime pergalių serijai įsibrauti į mūsų galvas, nes dar turime atlikti daug darbo. Tai yra gera banga, ant kurios esame. Džiaugiuosi, kad mūsų darbas atsiperka.“

Keenanas Evansas sužaidė dar vieną puikų mačą. Gynėjas per beveik 28 minutes aikštelėje pelnė 24 taškus (5/6 dvit., 4/5 trit., 2/2 baud.), atliko 5 rezultatyvius perdavimus, perėmė 5 kamuolius ir sukaupė 35 naudingumo balus.

Arnas Butkevičius po rungtynių pritarė, kad „Panathinaikos“ gynėjas Jerianas Grantas yra vienas geriausių gynybos specialistų Eurolygoje, tačiau ką apie kovą su amerikiečiu galėjo papasakoti K.Evansas?

„Jis yra kietas vyrukas ir man atidavė pagarbą, kai pataikiau sudėtingus metimus, – sakė K.Evansas. – Bet jis yra fiziškas, jis privertė daug žaidėjų jaustis nepatogiai, tarp kurių buvau ir aš pats, kuomet žaidėme Atėnuose. Labai smagu, kad iškovojome pergalę.“

A.Trinchieri Kauno „Žalgiryje“ dirba kiek daugiau nei mėnesį, o per tą laiką žalgiriečiai Eurolygoje iškovojo penkias pergales ir patyrė šešis pralaimėjimus.

„Žalgirio“ lyderis pažvelgė į italo asmenybę ir kartu pridūrė, kas pasikeitė nuo to laiko jo žaidime, kai į „Žalgirį“ atvyko dirbti A.Trinchieri.

„Kaip jūs matote, jis yra didelė asmenybė. Mūsų komandos žaidėjai yra lygiai tokie patys, koks yra ir jis. Jis, kaip ir mes, nori laimėti. Žinote, jis ateina mums padėti, o mes padedame jam. Tai yra komandinis darbas. Andrea yra krepšinio maniakas ir yra bendrai labai protingas. Viską, ką mes darome per treniruotes, mums po to pavyksta ir rungtynėse.

Jis man padeda man išnaudoti mažiau energijos ir pastato į situacijas, kur turiu žaisti be kamuolio. Tai padeda auginti kitų žaidėjų pasitikėjimą“, – kalbėjo „Žalgirio“ vedlys.

Laurynas Birutis sužaidė eilinį puikų mačą. Centras per 20,5 minutės pelnė 12 taškų (6/9 dvit.) ir buvo antras rezultatyviausias žaidėjas po K.Evanso.

Pastaruoju metu lietuvis Eurolygoje demonstruoja fantastinį žaidimą ir kartu atrado savo „patentuotą“ floaterį (metimus aukšta trajektorija – red.), kurį jis puikiai išnaudoja.

Ką K.Evansas darytų, jeigu L.Birutis nustotų mesti floaterius?

„Jis yra didžiausia mūsų sėkmės priežastis. Labai smagu jį matyti tokį. Kai po rungtynių atsisėdome, aš jam pasakiau, kad jį „nužudysiu“, jeigu jis nebemes savo floaterių. Jis turi toliau pasitikėti savimi, o jeigu taip ir bus, mes toliau žaisime labai gerai“, – juokavo „Žalgirio“ lyderis K.Evansas.

Šiame mače „Žalgiriui“ sunkiai sekėsi stabdyti Kendricką Nunną. Gynėjas per 34 minutes aikštelėje įmetė net 26 taškus (5/9 dvit., 5/7 trit.), atliko 4 rezultatyvius perdavimus, sugriebė 3 atšokusius kamuolius, 7 kartus suklydo ir sukaupė 21 naudingumo balą.

Po mačo K.Evansas dėl gyrė savo varžovą, tačiau nukėlė kepurę prieš kitus komandos draugus.

„Jis – ypatingas žaidėjas ir įspūdingas taškų rinkėjas, – sakė žalgirietis. – Kendrickas pataikė kelis metimus ir mačą pradėjo ypač gerai. Jis taip pat puikiai naudojosi savo kūnu, kuomet ėjo arčiau krepšio. Nukeliu kepurę prieš Dovydą (Giedraitį) ir Arną (Butkevičių), kurie visą vakarą apsunkino jo gyvenimą.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.