EUROLYGA 2023

„Žalgirį“ egzaminuosianti „Panathinaikos“ – didžiausią pažangą padariusi Eurolygos komanda

Atėnų „Panathinaikos“ krepšininkai per visą praėjusį Eurolygos sezoną iškovojo devynias pergales. Šį sezoną „žalieji“ jau pamiršo, kada pasiekė devintąją pergalę – nors iki turnyro pabaigos liko marios laiko, „Panathinaikos“ sąskaitoje jau yra 15 pergalių.

Erginas Atamanas<br>SIPA/Scanpix nuotr.
Erginas Atamanas<br>SIPA/Scanpix nuotr.
Marius Grigonis<br>ZUMAPress.com/SPO/Scanpix nuotr.
Marius Grigonis<br>ZUMAPress.com/SPO/Scanpix nuotr.
Marius Grigonis<br>ZUMAPress.com/SPO/Scanpix nuotr.
Marius Grigonis<br>ZUMAPress.com/SPO/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 2, 2024, 5:24 PM

Penktadienį „Žalgirio“ arenoje susitiks komandos, kurios labiausiai pasikeitė, palyginti su praėjusiu Eurolygos sezonu. Pasikeitė ne pagal sudėtį, bet pagal rezultatus. Atėnų „Panathinaikos“ išgyvena didžiausią pakilimą, Kauno „Žalgiris“ – didžiausią nuosmukį.

Aukštyn

Palyginti su praėjusiu sezonu, krepšinio Eurolygos lentelėje yra nemažai panašumų. Taip pat yra ir didelių skirtumų. Didžiausias skirtumas – aukšta „Panathinaikos“ vieta.

Per visą praėjusį sezoną Atėnų „Panathinaikos“ iškovojo vos 9 pergales. Šį sezoną „žalieji“ devintąją pergalę pasiekė dar gruodžio 22 dieną, nesibaigus pirmajam ratui. Dabar, po 24-ojo turo, Atėnų komandos sąskaitoje yra 15 pergalių.

Labai tikėtina, kad šį sezoną „Panathinaikos“ laimės daugiau rungtynių, negu laimėjo per du praėjusius sezonus kartu sudėjus. Užpraėjusį sezoną, kaip ir praėjusį, atėniečiai laimėjo vos 9 rungtynes.

Verta pažymėti, kad šio sezono pradžioje Ergino Atamano treniruojama komanda į viršų šovė neiškart. Ji per pirmuosius šešis turus pasiekė tik dvi pergales. Užtat paskui pergalės tapo „žaliųjų“ kasdienybe.

Praėjusio sezono rezultatą jau pagerino dar viena komanda. Bolonijos „Virtus“ per visą praėjusį sezoną iškovojo 14 pergalių, šį sezoną „juodieji“ jau laimėjo 15 rungtynių.

„Panathinaikos“ ir „Virtus“ sieja vienas bendras bruožas. Abu klubai prieš sezoną pakeitė trenerį. „Panathinaikos“ pakilimą užtikrino turkas E.Atamanas, „Virtus“ – italas Luca Banchi.

Tarp labiausiai kylančių patenka ir Madrido „Real“ ekipa. Jai lyg ir nėra kur kilti – „baltieji“ praėjusį sezoną tapo Eurolygos čempionais.

Vis dėlto šiais metais Chuso Mateo treniruojamų madridiečių rezultatai reguliariajame sezone dar geresni. „Real“ per visą praėjusį sezoną iškovojo 23 pergales, šį sezoną po 25 rungtynių jau turi 22 pergales.

Skirtumas geriau matomas žiūrint į pralaimėtas rungtynes. Praėjusį sezoną „Real“ patyrė 11 pralaimėjimų, šį sezoną kol kas suklupo vos tris kartus (liko žaisti 9 rungtynes).

Žemyn

Vienintelė komanda šį sezoną jau pralaimėjusi daugiau kartų, negu pralaimėjo per visą praėjusį sezoną – Pirėjo „Olympiakos“.

Giorgo Bartzoko treniruojami „raudonieji“ pernai tapo reguliariojo sezono nugalėtojais. Pirėjo komanda tuomet per 34 rungtynes pasiekė 24 pergales ir patyrė 10 pralaimėjimų.

Šį sezoną „Olympiakos“ per 25 rungtynes patyrė 11 pralaimėjimų, bet vis tiek užima gana aukštą vietą, užtikrinančią teisę žaisti atkrintamosiose varžybose.

Pernykštę pralaimėjimų ribą taip pat pasiekusio Kauno „Žalgirio“ nuopuolis – skaudesnis. Lietuvos čempionai atsidūrė apatinėje lentelės dalyje.

Praėjusiais metais Kauno krepšininkai reguliariajame sezone iškovojo 19 pergalių, patyrė 15 pralaimėjimų, užėmė septintąją vietą ir pateko į atkrintamąsias varžybas. Šį sezoną „Žalgiris“ jau pralaimėjo 15 kartų ir iškovojo tik 9 pergales.

Kita smarkiai stringanti komanda – Stambulo „Anadolu Efes“. Tiesa, pernai „Anadolu Efes“, kurią tuo metu treniravo E.Atamanas, nepateko į atkrintamąsias varžybas, bet reguliariajame sezone laimėjo lygiai pusę rungtynių – 17 iš 34. Šį sezoną „Anadolu Efes“ pasiekė tik 9 pergales, o po 15-ojo pralaimėjimo, patirto šią savaitę Kaune, atleido trenerį Erdemą Caną.

Nuo praėjusio sezono ritmo labai atsilieka Željko Obradovičiaus treniruojamas Belgrado „Partizan“ klubas. Jis praėjusį sezoną pasiekė 20 pergalių ir pateko į atkrintamąsias varžybas, bet šį sezoną kol kas laimėjo tik pusę rungtynių – 12 iš 24.

Tarp labiausiai stringančių taip pat galima paminėti Berlyno ALBA ekipą. Tiesa, Vokietijos sostinės krepšininkai ir pernai buvo autsaideriai, bet per sezoną iškovojo 11 pergalių. Šį sezoną ALBA laimi dar rečiau ir per 25 rungtynes pasiekė tik 5 pergales.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.