EUROLYGA 2023

Panevėžio ekipos lyderė K. Timofejeva: „Komandai reikia laiko, juk Roma per naktį irgi nepasistatė“

„MKK Panevėžio“ ekipa „SMART WAY Moterų Lietuvos krepšinio lygoje“ – debiutantė. MLKL sezonas jau perkopė į antrąją pusę, o Tomo Taučiaus auklėtinės sausio mėnesio pabaigoje iškovojo pirmąją pergalę.

Vienuoliktąjį MLKL sezoną žaidžianti Kristė Timofejeva. 
Vienuoliktąjį MLKL sezoną žaidžianti Kristė Timofejeva. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 6, 2024, 6:55 PM

Panevėžietės namuose įveikė Kauno „Aistes-LSMU“ ir su 1 pergale bei 13 pralaimėjimų turnyrinėje lentelėje užima paskutinę vietą MLKL sezone.

Baltijos lygoje krepšininkėms sėkmė šypsosi dažniau – nors šiuo metu komanda fiksuoja penkių iš eilės nesėkmių seriją, „MKK Panevėžys“ su 5 pergalėmis ir 12 nesėkmių tvirtai rikiuojasi devintoje pozicijoje iš trylikos.

Debiutas aukščiausioje moterų lygoje Panevėžio klubui ne pats džiaugsmingiausias, tačiau progresas – matomas. Tam įtaką daro ir trenerių štabe dirbantis olimpinis čempionas, specialistas Valdemaras Chomičius, ir aikštelėje žaidžianti, vienuoliktąjį MLKL sezoną skaičiuojanti Kristė Timofejeva.

31-erių krepšininkė – pagrindinė „MKK Panevėžio“ lyderė. 180 cm ūgio puolėja yra ne tik panevėžiečių vėdlė, tačiau ir trečia naudingiausia bei trečia daugiausiai kamuolių atkovojanti žaidėja vietiniame čempionate.

Taškų ir rezultatyvių perdavimų kategorijoje K.Timofejevą taip pat galima išvysti MLKL dešimtuke.

Per beveik 30 minučių 31-erių kaunietė vidutiniškai pelno po 12 taškų, atkovoja po 7,8 kamuolio, atlieka po 3,3 rezultatyvaus perdavimo ir renka po 19,8 naudingumo balo.

Baltijos čempionate jos efektyvumas dar didesnis, kadangi krepšininkės vidurkiai yra arti dvigubo dublio – 12,7 taško, 9,3 atkovoto kamuolio, 4,2 rezultatyvaus perdavimo ir 20,9 efektyvumo balų per 30,5 minutės.

Pokalbyje su tinklapiu moterulyga.lt K.Timofejeva dalinosi pirmosios MLKL pergalės džiaugsmu, suteikiamomis sąlygomis klube ir atskleidė savo prognozę dėl Karalienės taurės nugalėtojos.

– Prieš kelias savaites pasiekėte pirmąją pergalę šiame MLKL sezone. Kiek pačios stipriai džiaugiatės dėl to?

– Labai stipriai ir nuoširdžiai džiaugiamės, nes pagaliau pasiekėme pergalę ir, žinoma, ji buvo prieš tikrai puikiai sukomplektuotą komandą. Tai pridėjo papildomos motyvacijos sunkiai dirbti, ypač jaunoms žaidėjoms, juk pergalė visada nuteikia optimistiškai, kad ne veltui lieji prakaitą aikštelėje.

– Jūsų atstovaujama Panevėžio komanda Moterų lygoje – debiutantė. Kaip kol kas įvertintumėte pirmąją sezono pusę?

– Nemeluosiu, sąlygos čia puikios, viskas yra daroma, kad mes jaustumėmės gerai. Gaila, kad dar negalime pademonstruoti geresnio rezultato, tačiau mes augame kaip komanda ir ateityje bus dar daugiau pergalių.

– Sezonas Baltijos lygoje kol kas atrodo gana sėkmingas. Ko reikia, kad vietiniame čempionate padidintumėte esamą pergalių skaičių?

– Na, vietinis frontas iš tiesų yra ganėtinai stiprus. Visos komandos tikrai gerai sukomplektuotos. Mums, kaip komandai, manau, reikia laiko, juk Roma per naktį irgi nepasistatė.

– Prisiminkime gruodžio pradžią, kai jūsų atvyko palaikyti gausus būrys „Lietkabelio“ fanų. Ar buvo netikėta? Kaip apskritai reaguojate į gausesnį palaikymą rungtynių metu ir kiek jis yra svarbus komandai?

– Buvo tikrai netikėta, bet be galo malonu ir gera. Tikrai, tas užnugaris, tas šeštas žaidėjas, jis tik duoda papildomos motyvacijos, energijos mums tobulėti ir siekti aukštesnių rezultatų. Tai labai ačiū tiems, kas mus palaiko!

– Esate trečia naudingiausia bei trečia daugiausiai kamuolių atkovojanti žaidėja lygoje. Kaip jaučiatės po praėjusio sezono B divizione sugrįžusi į MLKL A čempionatą?

– Jaučiuosi tikrai gerai, džiaugiuosi, kad esu reikalinga šiai komandai ir galiu padėti savo statistiniais rodikliais. Esu daug metų žaidusi aukščiausioje moterų lygoje, tai tas lygis man buvo žinomas. Be to, manau, jog B diviziono finalo ketverto komandos tikrai stiprios ir galėtų drąsiai debiutuoti A divizione.

– Jeigu reikėtų spėti kas, manote, turi daugiausiai šansų šiais metais laimėti Karalienės taurę?

– Jei reiktų spėti, tai, manau, didelius šansus turi Klaipėdos LCC tarptautinis universitetas, tačiau mano visi sentimentai yra už Vilniaus „Kibirkšties“ komandą. Esu kelis sezonus ten žaidusi ir turiu tik geriausius prisiminimus apie šį klubą.

– Kokie šiuo metu yra jūsų karjeros planai ateičiai?

– Visų pirma, reikia užbaigti šį sezoną Panevėžyje, o tada ir žiūrėsime. Kol kūnas leis, norėčiau dar pasimėgauti krepšiniu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.