EUROLYGA 2023

„Kibirkšties“ vairą perima iš Kinijos grįžęs E. Ženevičius

Iš Kinijos sugrįžęs 51-erių krepšinio strategas Egidijus Ženevičius perima „Kibirkšties“ vyriausiojo trenerio postą iš laikinai šias pareigas ėjusios Sandros Linkevičienės. Specialistui kartu su S. Linkevičiene talkins naujasis asistentas Lukas Danilevičius.

 E. Ženevičius<br> S.Čirbos nuotr.
 E. Ženevičius<br> S.Čirbos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 8, 2024, 6:53 PM, atnaujinta Feb 8, 2024, 7:00 PM

„Džiugu, kad po traumų žaidėjos grįžta į aikštelę. Proceso eigoje po truputį įgyvendinsime savo žaidimo akcentus, bet kol kas laukia pasitarimas su trenere (Sandra Linkevičiene – aut. past.) ir manau, kad judėsime panašia linkme,“ – sakė E. Ženevičius.

Permainos šalies čempionių trenerių štabe taip pat lydi naujienos ekipos žaidėjų rikiuotėje. Prie komandos taip pat prisijungė į sostinę sugrįžusi 27-nerių metų 196 cm ūgio vidurio puolėja Daugilė Ūsė.

„Manau, kad Daugilė labai stipriai pagelbės komandai. Daugilę pažįstu dar nuo „Jaunųjų talentų“ laikų ir neabejoju, jog praėjus šiek tiek laiko, kuris reikalingas žaidėjos atsistatymui, ji bus stiprus ramstis po krepšiu tiek gynyboje, tiek puolime,“ – D. Ūsės situaciją komentavo strategas.

Kartu su E. Ženevičiumi prie klubo trenerių štabo prisijungia 29-erių asistentas Lukas Danilevičius.

„Matome, kaip žaidėjos kovoja ir atiduoda visas jėgas ypač gynyboje. Su treneriu stebėjome komandos žaidimą jau ne vieną savaitę ir esame pasiruošę toliau tikslingai ir gerai dirbti, – pastebėjimais dalinosi L.Danilevičius. – Iš savo pusės su žaidėjoms pasistengsiu dalintis visa turima patirtimi bei įsiklausyti į jų poreikius, kad jos kuo geriau jaustųsi aikštelėje.“

L. Danilevičius jau 6-tus metus iš eilės krepšinio trenerio patirtį kaupia Vilniaus krepšinio mokykloje, o šiemet debiutavo ir „Smart Way“ MLKL pirmenybėse. L. Danilevičius B divizione treniruoja Vilniaus DPV ekipą. Treneriai darbus su pagrindine „Kibirkšties“ komanda pradės jau vasario 8 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.