EUROLYGA 2023

„Crvena zvezda“ varikliukus vertinęs L. Birutis – apie varžovų dėmesį ir išmoktą pamoką Belgrade

Kauno „Žalgirio“ komanda penktadienio vakarą Eurolygoje lygiai po dviejų savaičių pertraukos vėl žais rungtynes Belgrado „Štark“ arenoje. Šįkart žalgiriečių varžovais bus „Crvena Zvezda“ krepšininkai.

 Laurynas Birutis<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Laurynas Birutis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

zalgiris.lt

Feb 9, 2024, 11:04 AM

Dar prieš ketvirtadienį prasidėjusią kelionę į Serbijos sostinę mintimis su „Žalgiris TV“ apie savo gerą atkarpą Eurolygoje ir būsimą išbandymą su serbų klubu dalijosi Laurynas Birutis.

„Smagu, kad palaiko, smagu, kad skatina toliau taip žaisti, – šypsojosi per pastarąsias 6 rungtynes turnyre po 12,8 taško ir po 17 naudingumo balo renkantis aukštaūgis. – Kažkiek, aišku, ir prie kitų trenerių, ir kitose komandose turėdavau situacijų, kai gavęs kamuolį ant baudos metimų linijos atiduodavau perdavimus. Mėgstu komandos draugams atiduoti perdavimus, surasti juos laisvus, kad jie toliau judintų kamuolį arba pats užsibaigčiau. Nieko neįprasto – treneris ir komanda pasitiki, skatina tą daryti dažniau ir daugiau.“

Krepšininkas tikino, kad nepaisant geros atkarpos, jis nepajautė didesnio dėmesio iš varžovų, kadangi Eurolygoje kontakto lygis kiekvienose rungtynėse išlieka labai aukštas.

„Gal kažkiek to dėmesio yra. Bet Eurolygoje tas fiziškumas yra maksimalaus lygio. Nėra dienų, kad varžovai neįvertintų ar būtų lengvesnė diena su mažiau kontakto, ypač kovojant „penktoje“ pozicijoje su elitiniais „centrais“, – tikino L.Birutis.

Žalgiriečiai pirmajame susitikime Kaune su „Crvena Zvezda“ iškovojo pergalę po įspūdingo ketvirto rungtynių kėlinio, kurį laimėjo dviženkliu skirtumu (29:18) bei galiausiai šventė pergalę 79:74.

L.Birutis, vardindamas pavojingiausius varžovų žaidėjus, išskyrė aukšto pajėgumo „Crvena Zvezda“ puolimo apsukas.

„Žinome, kad tai viena geriausiai puolančių komandų. Turi du varikliukus – Yago dos Santosą, kuris yra mažas, bet užkuria komandą, tiek Milošas Teodosičius, agresyviai atakuojantis iš toli, žinome, kad vienas geriausių aikštės generolų, sukuriančių daug progų komandos draugams. Gynyboje prioritetai. Jie pastarąsias kelias rungtynes gynyboje daug keičiasi dengiamaisiais, tad bus iššūkis prieš tokią gynybą užpulti“, – aiškino žalgirietis.

Prieš dvi savaites žaisdami „Štak“ arenoje žalgiriečiai nusileido Belgrado „Partizan“ klubui (72:81). L.Birutis minėjo, kad neseniai patirta varžovų karštos arenos atmosfera gali padėti lengviau prisitaikyti šio penktadienio rungtynėse.

„Visi žinome, kad ten karšta atmosfera – tiek žaidžiant su „Partizan“, tiek su „Crvena Zvezda“. Kažkokią tą patirtį prieš kelias savaites pasiėmėme, nors ji nebuvo pergalinga. Tikiuosi, kad ta patirtis padės išsilaikyti ilgiau rungtynėse, nepasiduoti tam fanų palaikymui, išlikti visai komandai kartu“, – aiškino L.Birutis.

Kauno „Žalgirio“ ir Belgrado „Crvena Zvezda“ rungtynes prasidės penktadienį 21.00 val. Lietuvos laiku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.