EUROLYGA 2023

Incidentas atrankoje į Europos čempionatą: Airijos krepšininkės atsisakė spausti ranką izraelietėms, buvo kaltinamos antisemitizmu

Ketvirtadienį buvo sužaistos moterų atrankos į 2025 metų Europos čempionatą rungtynės, kur Rygoje susitiko Izraelio ir Airijos moterų krepšinio rinktinės, kur minėtose rungtynėse įvyko incidentas.

 Incidentas atrankoje į Europos čempionatą: Airijos krepšininkės atsisakė spausi ranką izraelietėms, buvo kaltinamos antisemitizmu<br> FIBA nuotr.
 Incidentas atrankoje į Europos čempionatą: Airijos krepšininkės atsisakė spausi ranką izraelietėms, buvo kaltinamos antisemitizmu<br> FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 9, 2024, 1:04 PM, atnaujinta Feb 9, 2024, 2:08 PM

Airijos nacionalinė moterų krepšinio rinktinė, reaguodama į Izraelio krepšininkės Dor Saar kaltinimus antisemitizmu, atsisakė spausti savo varžovių iš Izraelio rankas ir sustoti aikštelės viduryje per Izraelio nacionalinį himną.

Antradienį Izraelio krepšinio asociacija paskelbė D.Sarr interviu, kuriame krepšininkė ir pareiškė kaltinimus.

„Yra žinoma, kad jie yra antisemitai, tai ne paslaptis. Tikriausiai todėl ir tikimės sunkių rungtynių“, – interviu krepšinio asociacijai teigė D.Sarr.

Airijos krepšinio asociacija pakomentavo kaltinimus tarptautinei krepšinio federacijai, teigdami, kad šie yra išpūsti ir neatitinka tikrovės.

Airijos asociacija taip pat paskelbė, kad jų moterų krepšinio rinktinė nedalyvaus iki rungtynių vykstančiose tradicijose su Izraelio rinktine.

„Į tai įeina apsikeitimas dovanomis, rankos paspaudimas prieš ir po rungtynių, ir mūsų krepšininkės Airijos himnui sustos į eilę prie savo suoliuko, ne aikštelės centre“, – rašoma pranešime.

Galop mačą prieš aires Izraelio moterų krepšinio rinktinė laimėjo rezultatu 87:57.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.