EUROLYGA 2023

Moksleivių lygos žvaigždutėms – didžiausia arena

Moksleivių krepšinio lygos (MKL) Visų žvaigždžių rungtynės šįmet vasario 10-ąją vyks Vilniaus „Avia Solutions Group“ arenoje, o jose dalyvaus apie 300 geriausių jaunųjų krepšininkų, kurie turės galimybę parodyti savo išskirtinius sugebėjimus.

Pernai geriausi Moksleivių lygos krepšininkai buvo susirinkę į šventę Klaipėdoje kartu su broliais Lavrinovičiais.<br>MKL nuotr.
Pernai geriausi Moksleivių lygos krepšininkai buvo susirinkę į šventę Klaipėdoje kartu su broliais Lavrinovičiais.<br>MKL nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

mkl.lt

Feb 9, 2024, 12:45 PM, atnaujinta Feb 9, 2024, 2:53 PM

Per tradicinę MKL šventę Vilniuje bus galima išvysti ne vieną žinomą šalies krepšinio visuomenės veidą, daug pramogų žiūrovams ir atkaklias jaunimo kovas.

„Įvairių amžiaus grupių MKL čempionatuose rungtyniauja apie 7 tūkstančius krepšininkų, o Žvaigždžių dienoje dalyvaus apie tris šimtus geriausių, tačiau neabejojame, kad į didžiausią Vilniaus areną juos atlydės būriai tėvų, mokytojų ir draugų. Renginys vyks nuo 13 iki 21 valandos ir žiūrovams bus nemokamas“, – „Sostinei“ sakė MKL direktorius Petras Aleksonis.

„Tęsiame kasmetę tradiciją geriausius lygos talentus pristatyti visuomenei per aukščiausio lygio renginį. Smagu, kad šiame renginyje aktyviai dalyvaus arenos šeimininkas „Wolves“ klubas ir kitos Lietuvos krepšinio organizacijos. Suvienyti visą krepšinio bendruomenę ir parodyti mūsų geriausius talentus yra pagrindinė mūsų lygos darbo kryptis“, – kalbėjo MKL prezidentas Remigijus Lapinskas.

Žaidėjai – nuo 12 iki 19 metų

Vilniuje bus sudarytos galimybės pasirodyti aikštėje visų amžiaus grupių MKL žaidėjams.

Ant parketo „Pirmojo iššūkio“ (iki 12 metų) dalyviai pasirodys „Bauduko“ konkurse. 13–14 metų vaikai grumsis 2x2 turnyre, 15–16 metų jaunimas rungsis 5 taškų konkurse. 15–18 metų atstovai rankos taiklumą demonstruos Snaiperio ir Snaiperės konkursuose. Kulminacija taps 16–19 metų jaunimui skirtas Oro karaliaus konkursas.

O svarbiausias šventės akcentas – Visų žvaigždžių rungtynės, kuriose „Baltųjų“ ir „Mėlynųjų“ marškinėlius apsivilks ryškiausi MKL talentai. Į šias rinktines dalyviai buvo atrinkti ne tik trenerių, bet ir krepšinio sirgalių, kurie balsavo internete.

Greta krepšinio varžybų vyks ir pramogos. Dalyvių artimieji ir kiti krepšinio sirgaliai galės sumedžioti ne vieną garsaus krepšininko autografą, įsiamžinti prie fotosienelių ir išbandyti jėgas aistruoliams skirtuose konkursuose.

Gaus ir pinigines premijas

Svarbiausia šalies krepšinio lyga LKL įsteigė tris pinigines premijas: snaiperių konkursų dalyviai gaus po 400 eurų, o Oro karalius – 600 eurų.

Be to, snaiperė tiesiogiai pateks į Moterų krepšinio lygos Žvaigždžių dienos konkursą, o snaiperis – į LKL konkurso atranką „Vienas šūvis“.

„Šie prizai jauniesiems krepšininkams yra paskatinimas nesustoti tobulėti, kiekvieną kartą stengtis būti geresniems ir galbūt kada nors rungtyniauti LKL atstovaujant stipriausioms Lietuvos komandoms“, – teigė LKL prezidentas Remigijus Milašius.

Prisimena krepšinio šventes

MKL Žvaigždžių dienos varžybose yra dalyvavę daugelis dabartinių žinomų žaidėjų, o vienas jų – 12-ąjį sezoną NBA rungtyniaujantis Jonas Valančiūnas.

„Atsimenu, kai pats buvau vaikas ir tekdavo žaisti didesnėse arenose, – sakė J.Valančiūnas. – Būdavo didelis pasiekimas vien tik žaisti jose, o ne kur nors mokyklos salėje.“

Dabar 31 metų J.Valančiūnas yra žaidęs MKL atstovaudamas Utenos ir Vilniaus krepšinio mokykloms.

„Atrodo, kad visai neseniai tai buvo – geri prisiminimai, nes tai buvo pirmoji krepšininko stotelė. Smagu, kad šalyje varžybų lygis kyla, vaikai tobulėja. Tobulėja ir treneriai, sąlygos gerėja. Viskas juda į priekį, ir tai yra džiugu.

Aš manau, kad kiekvienas vaikas nori patekti į tokią šventę.

Kai tu žaidi krepšinį, tas žaidimas teikia malonumą, o toks renginys kaip Žvaigždžių diena yra didžiulė šventė. Kai buvau vaikas, labai laukdavau to. Tai tam tikras įvertinimas, nes tik geriausi ten patenka“, – teigė „New Orleans Pelicans“ klubo centras.

Lyga smarkiai patobulėjo

Lietuvos vyrų rinktinės senbuvis Mindaugas Kuzminskas per spalvingą savo karjerą rungtyniavo jau septynių valstybių komandose, įskaitant ir kovas NBA.

Vis dėlto pirmieji žingsniai buvo Lietuvos moksleivių krepšinio lygoje, kuri nuo tų laikų labai patobulėjo.

„Skirtumai yra milžiniški, viskas žengia į priekį. Anksčiau net pasvajoti negalėjome, kad renkama tokia išsami statistika“, – mintimis dalijosi M.Kuzminskas, dabar atstovaujantis Atėnų AEK.

34-erių krepšininkas prisiminė, kad per karjerą teko dalyvauti trijų šalių žvaigždžių renginiuose, bet geriausi prisiminimai liko iš MKL šventės: „Moksleivių lygoje viskas vyko labai draugiškai ir natūraliai. Nors tokiose rungtynėse vaikai žaidžia rimčiau nei suaugusieji, tokie renginiai yra smagūs ir reikalingi.“

„Aš krepšininko kelią pradėjau nuo Moksleivių lygos, bet buvo įvairių etapų. Ypač pradžioje, kai ne viskas sekėsi.

Tada atrodo, kad krepšinis ne tau, bet panašioje situacijose esantiems vaikams linkiu nepasiduoti, dirbti toliau.

Jeigu krepšinis ir neužtikrins jums profesionalo karjeros, bent jau išugdys bendruomeniškumo jausmą, išmokys komandinio darbo, atsiras daugybė draugų“, – sakė garsus krepšininkas.

Tapo lygos ambasadoriumi

Kšištofas Lavrinovičius dar puikiai pamena, kaip pats laukdavo moksleivių krepšinio švenčių, kad galėtų atstovauti savo mokyklai. Dabar 44-erių buvęs žaidėjas dalyvauja Žvaigždžių dienos renginiuose jau kaip svečias ir ambasadorius.

„MKL rungtyniauja net trys mano vaikai, todėl apie šią lygą ir jos aktualijas žinau ne iš nuogirdų. Žinau, kad visi labai laukė Žvaigždžių dienos.

Ši lyga yra reikšminga krepšinio bendruomenės dalis. Pats su savo vaikais važinėju į varžybas, matau, kaip sklandžiai jos organizuojamos, pastebiu tobulėjimą.

Aš pamenu, kai vaikystėje mokydamasis Šarūno Marčiulionio akademijoje nekantriai laukdavau tokių švenčių.

Tada dar buvau silpnas, tad į žvaigždžių rinktines nepatekdavau, bet tokių rungtynių stebėjimas nuteikdavo dar daugiau treniruotis ir kelti meistriškumą“, – prisiminė K.Lavrinovičius.

Šį sezoną MKL čempionatuose iš viso dalyvauja 356 komandos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.