EUROLYGA 2023

NBA mainų sūkuryje atsidūrė ir pasaulio čempionas, o J. Valančiūną lagaminų surinkimo darbas apėjo

NBA baigiasi perėjimų langas, per kuriuos klubai galėjo derėtis dėl žaidėjų persikraustymo iš vienos ekipos į kitą. Perėjimų laikas palietė ir geriausią praėjusių metų pasaulio krepšinio čempionato žaidėją vokietį Dennisą Schroderį.

Dennisas Schroderis<br>FIBA nuotr.
Dennisas Schroderis<br>FIBA nuotr.
Dennisas Schroderis<br>Getty Images/SPO/Scanpix nuotr.
Dennisas Schroderis<br>Getty Images/SPO/Scanpix nuotr.
Dennisas Schroderis<br>FIBA nuotr.
Dennisas Schroderis<br>FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 9, 2024, 10:27 AM

30 metų pasaulio čempionas bei naudingiausias finalo mačo krepšininkas iš „Toronto Raptors“ komandos keliasi į „Brookyn Nets“.

„Raptors“ kartu su D. Schroderiu į „Nets“ nutarė išsiųsti ir Thaddeusą Youngą, o už tai gavo Kanadoje savo laiku žaidusį Spencerį Dinwiddie. Tačiau „Raptors“ marškinėlių jis nevilkės – klubas atleis žaidėją ir šis taps laisvuoju agentu. Teigiama, kad pretenzijas į šį žaidėją jau pareiškė „Los Angeles Lakers“.

„New Orlean Pelicans“ komanda pasiliko Joną Valančiūną, nors šnekėta, kad ekipa norėtų atsikratyti 15 mln. JAV dolerių gaunantį ir paskutinius savo kontrakto metus žaidžiantį lietuvį. Neva pasibaigus sutarčiai Lietuvos rinktinės kapitonas turės galvoti apie naują kontraktą su „Pelicans“ ekipa arba taps laisvuoju agentu.

„Pelicans“ į „Pacers“ už išpirką išsiuntė Kira Lewisą ir pridėjo dar 2024-ųjų NBA naujokų biržos antrojo rato šaukimą.

Tuo tarpu Domanto Sabonio „Sacramento Kings“ pasipildė patyrusiu 35-erių vidurio puolėju Robinu Lopezu iš „Milwaukee Bucks“. Už epizodinį vaidmenį „Bucks“ ekipoje turėjusį krepšininką „Kings“ atidavė teises į niekada NBA lygoje nežaidusį 29-erių graiką Dimitriosą Agravanį ir dar tam tikrą sumą pinigų.

„Detroit Pistons“ komanda atleido Italijos krepšinio žvaigždę Danilo Gallinari. Krepšininkas tapo laisvuoju agentu. Europietis prie „Pistons“ klubo prisijungė sausio mėnesį, kai perėjo iš „Washington Wizards“ klubu.

35 metų italas „Pistons“ gretose sužaidė 6 mačus ir rinkdavo 8,7 taško, o gindamas „Wizards“ garbę sužaidė 26 rungtynes bei pelnydavo po 7 taškus. Jam jau teks ieškotis 8-ojo NBA klubo. Tiesa, D.Gallinari ilgiau ekipose neužsibūną tik nuo 2019 metų

Į kitą komandą persikėlė ir Kroatijos krepšinio žvaigždė Bojanas Bogdanovičius. Puolėjas iš „Pistons“ išmainytas į „New York Knicks“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.