EUROLYGA 2023

Snaiperės konkurse – rekordinis piniginis prizas ir praėjusio turnyro laimėtoja

Viena laukiamiausių „SMART WAY Karalienės taurės“ dalių – „Nostra snaiperės“ konkursas – šiemet turnyrą pasitinka su didžiausiu piniginiu prizu istorijoje.

 Snaiperės konkurse – praėjusio turnyro laimėtoja<br> Organizatorių nuotr.
 Snaiperės konkurse – praėjusio turnyro laimėtoja<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 9, 2024, 6:19 PM

Kovo 9 dieną Vilniuje, „Jeep“ arenoje, prasidėsiančioje krepšinio šventėje taikliarankės varžysis dėl rekordinio 3333 eurų piniginio prizo.

„MLKL deda visas pastangas, kad moterų sporte jaustųsi lygybė, todėl laukiančiame snaiperės konkurse prizinis fondas sieks didžiausią sumą turnyro istorijoje, o ji bus lygi ir Karaliaus Mindaugo taurės snaiperio laimėtojui, – kalbėjo MLKL direktorius Alvydas Jocys. – Tikimės sulaukti geriausių taikliarankių iš Lietuvos klubų ir manome, kad toks lygos žingsnis pridės dar daugiau azarto susirinkusiems žiūrovams bei suteiks papildomos motyvacijos krepšininkėms.“

„Nostra snaiperės“ konkurse iš viso dalyvaus 10 krepšininkių. Trys taikliausios metikės buvo atrinktos pagal geriausią tritaškių pataikymo procentą MLKL A divizione (iki vasario 1 dienos).

Vardinius kvietimus į „Nostra snaiperės“ konkursą gavo geriausia lygos snaiperė Eglė Zabotkaitė, pataikiusi 21 iš 47 tritaškių (44,7 proc.), Cassidy Mihalko realizavusi 27 iš 67 bandymų (40,3 proc.) ir Viktorija Balaban įsmeigusi 30 iš 80 tolimų metimų (37,5 proc.).

Kitos 6 žaidėjos bus deleguotos kiekvieno A divizione besivaržančio klubo, o paskutine turnyro dalyve taps taikliausia Moksleivių krepšinio lygos (MKL) žaidėja, kuri kovos dėl vietos MKL žvaigždžių dienoje vasario 10 dieną.

Šios snaiperių varžybos daugelį metų buvo organizuojamos per tuometinę LMKL „Žvaigždžių dieną“, o šio konkurso rekordininkė ir tituluočiausia Lietuvos taikliarankė Ela Briedytė-Bajorūnienė per savo karjerą snaiperės titulą yra iškovojusi 7 kartus.

Tačiau nuo 2019 m. startavusi „SMART WAY Karalienės taurė“ buvo pradėta rengti kartu su Karaliaus Mindaugo taure (KMT) ir „Nostra snaiperės“ konkursas 2019–2021 m. sezonais nevyko.

2022 m. jis vėl buvo atkurtas ir jame triumfavo Urtė Bukauskaitė. Praėjusiais metais laimėjusi Vilniaus „Kibirkšties“ žaidėja Zabotkaitė šiemet sostinėje bandys apginti nugalėtojos vardą.

Kovo 9–10 dienomis MLKL kviečia atvykti į „Jeep“ areną, kurioje sirgalių lauks ne tik įtemptos moterų krepšinio akistatos, bet ir muzikiniai pasirodymai, įvairūs prizai bei pramogos visi šeimai. Renginys nemokamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.