EUROLYGA 2023

Eurolyga pakomentavo „Crvena zvezda“ sirgalius mače prieš „Žalgirį“ įaudrinusį lemiamą epizodą

Kauno „Žalgiris“ (11/15) penktadienio vakarą Belgrade patiesė vietos „Crvena zvezda“ (10/16), o mačo pabaigoje keli teisėjų švilpukai ir nesušvilpta vidurio linijos taisyklė sukėlė didelę nepasitenkinimo audrą tarp Serbijos klubo sirgalių, kurie pradėjo metyti daiktus į aikštelę. Praėjus beveik parai Eurolyga išplatino savo komentarą dėl ginčytino sprendimo rungtynių pabaigoje.

 Keenanas Evansas<br>zalgiris.lt nuotr.
 Keenanas Evansas<br>zalgiris.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 10, 2024, 8:40 PM, atnaujinta Feb 10, 2024, 10:45 PM

Šaršalas kilo likus kiek daugiau nei 20 sekundžių iki mačo pabaigos, kuomet išsimetus kamuolį arti peržengtos vidurio linijos taisyklės buvo Keenanas Evansas, kuris atliko perdavimą Tomui Dimšai, prieš kurį buvo užfiksuota pražanga.

Rungtynių metu ne kartą buvo rodomas epizodo pakartojimas, kuris sukėlė milžinišką serbų nepasitenkinimo bangą. Serbų sirgaliai manė, kad K.Evansas mynė vidurio lijiną ir dėl to pasiuto.

Būtent po to sirgaliai pradėjo mesti daiktus į aikštelę, o kartu po rungtynių liejo pyktį ant teisėjų, kurie tik su apsauga paliko aikštelės prieigas.

Anot Eurolygos, didelį serbų nepasitenkinimą sukėlęs švilpukas buvo teisingas.

Visas Eurolygos komentaras:

„Po daug spekuliacijų dėl epizodo, kuris įvyko likus 21,1 sekundei iki ketvirtojo kėlinio pabaigos 26-ojo turo mače tarp „Crvena zvezda“ ir „Žalgirio“, Eurolygos išvados yra tokios:

Dovydas Giedraitis likus 21,1 sekundės iki mačo pabaigos iš už šoninės linijos išsimetė kamuolį Keenanui Evansui, kuris atliko perdavimą Tomui Dimšai, prieš kurį buvo užfiksuota pražanga. Teisėjai nusprendė, kad atakos metu Keenanas Evansas neperžengė vidurio linijos, tad būtent dėl to nebuvo užfiksuotas taisyklių pažeidimas.

Eurolygos departamentas darkart peržiūrėjo epizodo pakartojimą iš įvairiausių kampų ir nerado jokio aiškaus vaizdo, kad Keenanas Evansas būtų užmynęs ant vidurio linijos, tad buvo nuspręsta, jog teisėjai priėmė teisingą sprendimą nefiksuodami taisyklių pažeidimo“, – rašoma Eurolygos pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.