EUROLYGA 2023

Ą. Tubelio talentą įvertinęs A. Trinchieri apžvelgė artėjančią KMT akistatą

Kauno „Žalgirio“ treneris Andrea Trinchieri pirmadienį po pergalės Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) apžvelgė artėjančią Karaliaus Mindaugo taurę bei Lietuvoje nesustabdomą Klaipėdos „Neptūno“ aukštaūgį Ąžuolą Tubelį.

Andrea Trinchieri<br>G.Bitvinsko nuotr.
Andrea Trinchieri<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 12, 2024, 10:27 PM, atnaujinta Feb 12, 2024, 10:28 PM

Žalgiriečiai pirmadienį išvykoje 95:75 įveikė Klaipėdos „Neptūną“, taip atsikeršydami už netikėtą pralaimėjimą pirmajame etape.

„Žalgirio“ strategas po rungtynių teigė, kad Eurolygos komandoms kyla sunkumų nusiteikti vietinėms kovoms, tačiau jo auklėtiniams pavyksta tai padaryti.

„Sunkiausias dalykas Eurolygos komandoms yra išlaikyti koncentraciją bei žaisti rimtai tokias rungtynes. Šiandien mano komanda buvo pakankamai susikaupusi, jog išlaikytų kontrolę visų rungtynių metu ir manau, kad atlikome solidų darbą.

Puolime atlikome 34 rezultatyvius perdavimus. Turėjome per daug bangavimų gynyboje, „Neptūnas“ momentais žaidė kietai ir su daug energijos ir mes nesugebėjome atsakyti tuo pačiu. Kai mano komanda dalinasi kamuoliu ir laimi kovą dėl kamuolių, aš žinau, jog turime gerus šansus laimėti“, – rungtynes įvertino A.Trinchieri.

Daugiausiai bėdų kauniečiams pridarė Ąžuolas Tubelis. Vilniaus „Ryto“ aukštaūgis, kuris yra nuomojamas „Neptūnui“ surinko 25 taškus (9/14 dvit., 1/3 trit., 4/6 baudų), 9 atkovotus kamuolius, 2 rezultatyvius perdavimus ir 32 naudingumo balus.

Nuostabų sezoną žaidžiantis 21-erių krepšininkas susilaukia vis daugiau pagyrų ir vis dažniau galvojamą, ar nevertėtų vilniečio pakviesti į Kauno „Žalgirį“.

„Turėtumėte klausti jo, o ne manęs. Aš matau, kad jis yra labai geras žaidėjas, fiksuoja gerą statistiką, yra atletiškas aukštaūgis, galintis žaisti per dvi pozicijas, renkantis beveik dvigubą dublį. Lietuvoje yra labai daug gerų žaidėjų, o jis – vienas jų. Negaliu pasakyti nieko daugiau nei tai“, – paklaustas, ar galėtų Ą.Tubelis prisijungti prie „Žalgirio“ kalbėjo A.Trinchieri.

Vasario 17–18 dieną „Žalgirio“ arenoje įvyks Karaliaus Mindaugo taurės varžybos, o žalgiriečiai pusfinalyje susitiks su „Šiaulių“ ekipa.

„Jie žaidžia labai gerai, sekmadienį vos nenugalėjo „7bet-Lietkabelio“ išvykoje. Tai yra komanda su labai daug energijos ir specifiniu įžaidėju L.J. Thorpe'u, kuris gali atlikti daugiau nei 10 rezultatyvių perdavimų bei sunku jį ginti. Bus sudėtingos rungtynės, tai yra spąstai: visi tikisi mūsų pergalės namuose, o „Šiauliai“ žaidžia su gera energija ir intensyvumu. Jei neturėsime reikiamos koncentracijos ir energijos, turėsime labai sunkias rungtynes“, – būsimą akistatą apžvelgė „Žalgirio“ treneris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.