EUROLYGA 2023

Vilniuje šeštadienį nugriaudėjo MKL „Žvaigždžių diena“

Būsimos Lietuvos krepšinio žvaigždės, žinomi veidai, atlikėjų pasirodymai ir nesuskaičiuojamas emocijų kiekis – visa tai šeštadienį galėjo išvysti žiūrovai susirinkę ASG arenoje bei prie televizijos ekranų.

 S.Čirbos nuotr.
 S.Čirbos nuotr.
 S.Čirbos nuotr.
 S.Čirbos nuotr.
MKL „Oro karaliaus“ konkursas.<br> S.Čirbos nuotr.
MKL „Oro karaliaus“ konkursas.<br> S.Čirbos nuotr.
MKL<br> S.Čirbos nuotr.
MKL<br> S.Čirbos nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2024-02-12 14:31

Beveik 300 MKL talentų rinkosi Vilniuje bei rungėsi gausybėje įvairių konkursų, kuriuose netrūko ir įspūdingų epizodų.

Pirmieji ant arenos parketo žengė „2×2“ rungties dalyviai. U13–14 čempionatų atstovai pasidaliję į 24 poras susirungė „minuso“ sistema, o greičiausiai tarpusavio ryšį atradę bei aikštelėje dominavę čempionų titulu džiaugėsi Mingailė Zabukaitė (V. Knašiaus KM) kartu su Matu Beržinsku (Nacionalinė KA).

U12 „Pirmojo iššūkio“ atstovai buvo jauniausi dalyvavę šventėje. „Bauduko“ konkurse tarp jėgas pasitikrinusių mažiausiųjų netrūko nei džiaugsmo šokių nei nusivylimo ašarų, o labiausiai su emocijomis susitvarkė Aronas Stonkus (V. Knašiaus KM) bei Emilija Liutkevičiūtė (Kalvarijos SC), kurie triumfavo savo konkursuose.

Dar 40 moksleivių susirungė „5 taškų“ konkurse, kuriame sėkmę lemė mažos detalės ir greita reakcija. Atskirai rungtyniavusios merginų bei vaikinų poros ryškinosi ilgose kovose, o galiausiai apdovanojimus į viršų kėlė Skaistės Račkauskaitės (V. Knašiaus KM), Rositos Rusovičiūtės (Marijampolės SC) bei Edeno Žilinsko (V. Knašiaus KM), Luko Lukauskio (Vilniaus KM) poros.

Snaiperių konkursai, visada sulaukiantys daug žiūrovų dėmėsio bei intriguojančių kovų, nepašykštėjo to ir šiemet. Taikliausi metikai buvo padalinti į atskirus konkursus pagal amžiaus grupes.

„Snaiperės“ U16 bei „Snaiperio“ U15–16 dalyvių pasirodymai nedavė atsikvėpti nė vienam buvusiam arenoje. Merginų kovoje prireikė ir papildomų etapų, kuriuose tarp dviejų likusių taikliarankių triumfavo Emilija Vaitkutė (V. Knašiaus KM). Tuo tarpu vaikinų pusėje, liepsnoti pradėjęs Deividas Černovas (Sostinės KM) finale padovanojo ir šou elementų.

Įpusėjus šventinei programai renginio transliacija persikėlė į TV6 televiziją, kurioje pirmaisiais smuikais griežė vyriausieji metikai. Šiemet išskirtinai „Snaiperės“ U18 ir „Snaiperio“ U17–18 čempionams Lietuvos krepšinio lyga (Betsafe-LKL) bei Lietuvos Moterų krepšinio lyga (SMART WAY MLKL) įsteigė piniginius 400 Eur vertės prizus.

Geriausiai konkursuose pasirodė dar vieną titulą parsivežusi Rosita Rusovičiūtė (Marijampolės SC), kuriai suteiktas ir tiesioginis kelialapis į Karalienės taurės snaiperių konkursą. Tarp vyriausiųjų vaikinų pirma vieta atiteko visai neseniai „Betsafe Vieno Šūvio’24“ finalą laimėjusiam ir į Citadele KMT tritaškių konkursą patekusiam Edvinui Paulauskui (Vilniaus KM).

„Visų Žvaigždžių“ rungtynėse, kaip jau įprasta, buvo žaidžiami trys kėliniai. Pagal amžiaus grupes suskirstyti talentai buvo padalinti į dvi komandas – Baltujų ir Mėlynųjų. Rungynių pradžioje rungtyniavę patys jauniausieji uždėjo toną visoms rungtynėms. Po pirmojo kėlinio Baltieji sukrovė pranašumą, kurį komanda išlaikė iki pat rungtynių pabaigos.

Mače buvo galima grožėtis begale smagių epizodų – dėjimai, tritaškiai, individualūs pasirodymai bei nuotaikingas teisėjų įsitraukimas į kovą džiugino susirinkusius žiūrovus.

Paskutinį akcentą šventei uždėjo bei vakaro kulminacija tapo išskirtinio dėmesio sulaukiantis „Immergas Oro karaliaus“ konkursas.

Įspūdingus dėjimus demonstravo visi dalyviai. Visgi, tarp į finalą išėjusių Dominyko Šimonio (Panevėžio SC) ir Kristupo Grybo (V. Knašiaus KM) pergale džiaugėsi panevėžietis, net 4 kartus surinkęs maksimalų komisijos balų skaičių. Čempionui atiteko ir Lietuvos krepšinio lygos įsteigtas 600 eurų vertės piniginis čekis.

Tarp visų konkursų šventės eigoje netrūko ir puikių šou pasirodymų, kuriuos susirinkusiems dovanojo „ICONA Dance team“, Vilniaus „Ryto“ šokėjos bei savo dainomis klausytojus užbūrusi atlikėja Senjasa.

MKL direktorius Petras Aleksonis tiki, jog ši šventė ilgam įsimins kiekvienam dalyvavusiam.

„Visos organizacijos vardu dėkojame tiems, kurie prisidėjo prie įspūdingos šventės sostinėje. Įdėjome labai daug darbo, kad Lietuvos Moksleivių krepšinio bendruomenė turėtų gražų ir įsimintiną renginį.

Buvo gražu žiūrėti į kovojančius jaunuosius MKL talentus. Tikiu, kad visi pasisėmė daug neįkainojamų emocijų, kurios atmintyje išliks ilgam. – renginį apibendrino P. Aleksonis. – Sezonas jau persirito į antrąją dalį, tad su nekantrumu laukiame svarbiausių kovų visuose čempionatuose.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.