EUROLYGA 2023

Po rungtynių su „Žalgiriu“ – milžiniška bauda „Crvena zvezda“ klubui

Po chuliganiško Belgrado „Crvena zvezda“ gerbėjų elgesio rungtynėse prieš Kauno „Žalgirį“ Eurolyga skyrė bausmę Serbijos klubui.

 „Crvena zvezda“ susilaukė nuobaudos iš Eurolygos<br> SIPA/Scanpix nuotr.
 „Crvena zvezda“ susilaukė nuobaudos iš Eurolygos<br> SIPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 13, 2024, 1:16 PM, atnaujinta Feb 13, 2024, 5:11 PM

Belgrado klubui teks sumokėti 30 tūkst. eurų baudą. Tiesa, „Crvena zvezda“ ir toliau galės rungtyniauti su sirgaliais arenoje.

Šaršalas kilo likus kiek daugiau nei 20 sekundžių iki mačo pabaigos, kuomet išsimetus kamuolį arti peržengtos vidurio linijos taisyklės buvo Keenanas Evansas, kuris atliko perdavimą Tomui Dimšai, prieš kurį buvo užfiksuota pražanga.

Rungtynių metu ne kartą buvo rodomas epizodo pakartojimas, kuris sukėlė milžinišką serbų nepasitenkinimo bangą. Serbų sirgaliai manė, kad K.Evansas mynė vidurio liniją ir dėl to pasiuto.

Būtent po to sirgaliai pradėjo mesti daiktus į aikštelę, o kartu po rungtynių liejo pyktį ant teisėjų, kurie tik su apsauga paliko aikštelės prieigas.

Eurolyga vėliau įvertino sirgalius įsiutinusį epizodą pareikšdama, jog teisėjų švilpukas buvo teisingas.

Tuo tarpu „Crvena zvezda“ pareiškė, jog uždraus lankytis rungtynėse sirgaliams, kurie metė daiktus į aikštelę rungtynių prieš „Žalgirį“ metu.

Baudos už paleistus daiktus į aikštelę susilaukė ir kitas Serbijos klubas – Belgrado „Partizan“.

Tiesa, rungtynėse prieš Miuncheno „Bayern“ „Partizan“ fanai į aikštę daiktus skraidino „ramiau“ ir susilaukė vos 3,5 tūkst. eurų baudos.

Nubaustas buvo ir Atėnų „Panathinaikos“ lyderis Kendrickas Nunnas. Amerikiečiui už viešą kritiką teisėjams skirta 2,5 tūkst. eurų bauda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.