EUROLYGA 2023

Aiškėja 17-mečio krepšininko nužudymo Vokietijoje motyvai – dar autobuse agresyvi gauja klausė, ar jis ukrainietis Smogta ne mažiau kaip 7 kartus peiliu

Vokietijos mieste Diuseldorfe šeštadienį buvo peiliu nužudytas 17-metis krepšininkas iš Ukrainos Volodymyras Jermakovas, o kartu su juo ėjęs draugas taip pat krepšininkas 18-metis Artiomas Kozačenka atsidūrė reanimacijoje. Policija atlieka tyrimą, o dabar aiškėja ir kraupaus nužudymo detalės – jaunuoliai buvo užpulti dėl savo tautybės.

 V.Jermakovas ir A.Kozačenka buvo gerais draugais.<br> oboz.ua nuotr.
 V.Jermakovas ir A.Kozačenka buvo gerais draugais.<br> oboz.ua nuotr.
 A.Kozačenka ir tėvas<br> oboz.ua nuotr.
 A.Kozačenka ir tėvas<br> oboz.ua nuotr.
 V.Jermakovas<br> oboz.ua nuotr.
 V.Jermakovas<br> oboz.ua nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 14, 2024, 9:02 PM

18-mečio Ukrainos krepšininko A.Kozačenkos tėvas pasakojo, kad jo sūnus per išpuolį Diuseldorfo rajone Oberhauzene peiliu buvo sužalotas šešis kartus.

Laimei, vokiečių gydytojams pavyko išgelbėti vaikino gyvybę, tačiau V.Jermakovas operacijos metu mirė.

Jam peiliu buvo suduota daugiau smūgių. Kalbėdamas apie įvykį tėvas tikino, kad jaunieji sportininkai iki paskutiniųjų stengėsi išvengti konflikto su vietinių paauglių grupe, tačiau pastarieji juos specialiai sekė išlipus iš autobuso, o po to puolė.

A.Kozačenkos tėvas pasakojo, kad jo sūnus ir V.Jermakovas draugavo nuo pat vaikystės ir žaidė vienoje Kijevo krepšinio mokyklos komandoje.

Ir tada, bėgdami nuo Rusijos agresijos, 2023-aisiais jie kartu atsidūrė Diuseldorfe bei tęsė karjerą vietos klubo „ART Giants“ jaunimo ekipoje.

Šeštadienį, vasario 10 d., prieš sekmadienio rungtynes ​, Volodymyras ir Artiomas bei jo mergina išėjo pasivaikščioti po Oberhauzeno prekybos centrą „CentrO“.

Apie 20 valandą krepšininkai įsėdo į autobusą, važiuojantį į pagrindinę traukinių stotį, kad keliautų į savo namus Diuseldorfe.

„Didelė grupė azijietiškos išvaizdos vaikinų tiesiog atsisėdo už jų autobuse. Jų buvo apie aštuonis žmones.

Ir chuliganai iškart pradėjo provokuoti: pastūmė Artiomą, įspyrė Volodymyrui. Vaikinai bandė laikytis ir nereagavo į šią situaciją, jie viską suprato“, – sūnaus žodžius atkartojo vyresnysis Kozačenka.

Tačiau agresyvūs paaugliai vis tiek nepaliko sportininkų ramybėje. Kai Artiomas ir Volodymyras turėjo išlipti stotelėje, agresyvūs vaikinai paklausė: „Ar jūs ukrainiečiai?“.

Vaikinai atsakė taip ir išlipo geležinkelio stotyje.

„Jie šnabždėjosi tarpusavyje, nusekė paskui juos ir ėmė šaukti jiems įkandin. Kaip sakė Artiomas, jie rėkė „shaize Ukraine“ (šūdas Ukraina).

Tada jie pribėgo, trenkė Artiomo merginai ir smogė pačiam Artiomui į veidą. Prasidėjo susistumdymas, o galiausiai vaikinus pradėjo mušti“, – pasakojo Kozačenkos tėvas.

Ir tik tada, kai Artiomas ir Volodymyras apsipylė krauju, į muštynes ​​įsikišo stotyje buvę nepažįstami žmonės.

„Kai žmonės pradėjo artėti prie muštynių centro, užpuolikai pradėjo bėgti. Sūnus ir Volodymyras atsigulė ant žemės, pradėjo kamšyti peiliais padarytas žaizdas, liudininkai iškvietė greitąją pagalbą, policiją...“, – pasakojo nukentėjusiojo tėvas.

V.Jermakovą ir A.Kozačenką pavyko nuvežti į ligoninę, tačiau Volodymyrui suduoti smūgiai peiliu buvo nesuderinami su gyvybe. Artiomas, nepaisant šešių dūrių, išgyveno operaciją ir pamažu sveiksta. Jo būklė sunki, bet stabili. Laimei, jo draugė rimtai nenukentėjo.

Tačiau dėl konflikto stotyje buvo sužeisti dar du jaunuoliai – 14-metis siras iš Gelzenkircheno ir 13-metė vokietė, turinti libanietiškų šaknų.

A.Kozačenkos tėvas patvirtino, kad policija sulaikė vieną įtariamąjį. Anksčiau jau skelbta, kad vaizdo stebėjimo kamerų dėka teisėsaugai pavyko atpažinti du užpuolikus. Pagrindinis įtariamasis – 15-metis turkų kilmės moksleivis iš Gelzenkircheno. Nepaisant jauno amžiaus, jis jau gerai žinomas policijai, nes spėjo įvykdyti keletą išpuolių ir apiplėšimų.

Antrasis užpuolikas – 14-metis graikų kilmės vokietis iš Hernės miesto, taip pat žinomas teisėsaugos pareigūnams.

Tačiau pastarąjį įtariamąjį policija paleido, nes nebuvo pakankamai įrodymų.

„Kaip tėvas, niekam to nelinkėčiau. Net savo priešui“, – sakė A.Kozačenka.

V. Jermakovas anksčiau žaidė vaikų komandose, atstovavo Ukrainos jaunių rinktinei (U-16) 2022 metų Europos čempionate Bulgarijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.