EUROLYGA 2023

Buvęs Madrido „Real“ aukštaūgis kaltinamas paso suklastojimu, „Barcelona“ reikalaus atimti „Karališkojo“ klubo titulus

Dėl 2015 metais naudoto padirbto Ekvatoriaus Gvinėjos paso bus teisiamas buvęs Madrido „Real“ žaidėjas Marcusas Slaughteris. Jei M.Slaughteris bus pripažintas kaltu, „Barcelona“ reikalaus krepšinio valdžios pašalinti „Real“ pergales 2015 metų sezone.

 Marcusas Slaughteris<br> AP/SPO/Scanpix nuotr.
 Marcusas Slaughteris<br> AP/SPO/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 15, 2024, 12:30 PM, atnaujinta Feb 15, 2024, 12:33 PM

M.Slaughteris bus teisiamas dėl 2015 metais naudoto padirbto paso. „La Vanguardia“ praneša, kad byla pradėta 27-ame Madrido teisme.

Vietos teisėsauga M.Slaughterio ir buvusio Badalonos „Joventut“ žaidėjo Andy Panko, kuris irgi yra susijęs su šia byla, jau ieško ne vienus metus. Paieška buvo tokia nesėkminga, kad 2023 metų vasarą „Barcelona“ prašymu teismas išrašė kratos orderį reikalaujantį teismui pateikti reikalingus teisinius dokumentus. Galiausiai svarbūs teisiniai dokumentai pasiekė teismo salę.

M.Slaughteris Ekvatoriaus Gvinėjos pasą gavo 2015 metais, likus kelioms dienoms iki Ispanijos taurės turnyro. Tai dėl vietos ACB taisyklių jam leido turėti vietinio žaidėjo statusą.

Tačiau kaip panašu, pase pateikti duomenys buvo melagingi. Tiek M.Slaughterio, tiek A.Panko pasai turėjo tą patį serijinį numerį.

2015 metais „Real“ laimėjo ACB lygą ir Ispanijos taurę. „Barcelona“, aktyviai dalyvaujanti bylos tyrime, M.Slaughterio pripažinimo kaltu atveju reikalaus iš „Real“ atimti 2015 metais įgytus titulus.

Tiesa, Ispanijos „Karališkasis“ klubas šioje byloje nėra kaltinamasis, kadangi nė vienas ieškovas neteigia, kad klubas žinojo apie neteisėtus veiksmus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.