EUROLYGA 2023

T. Sabonis prakalbo apie chaosą Belgrade: „Bandžiau apsaugoti Keenano galvą“

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai tęsia intensyvų pasiruošimą Citadele Karaliaus Mindaugo taurės finalo ketvertui vyksiančiam šį savaitgalį „Žalgirio“ arenoje.

Tautvydas Sabonis<br>M.Patašiaus nuotr.
Tautvydas Sabonis<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 15, 2024, 11:33 AM

Prieš kovas dėl pirmojo sezono trofėjaus „Žalgiris TV“ tinklalaidžių studijoje apsilankė Tautvydas Sabonis, kuris kartu su krepšinio komentatoriumi Ryčiu Kazlausku kalbėjo apie komandos ir kitas krepšinio aktualijas „Žalgiris Insider“ prenumeratoriams skirtoje tinklalaidėje „Pick‘n‘Pod“.

„Andrea moka kalbėti. Privalome rankas pakelti dėl trofėjaus, kiekvienas žaidėjas dėl to kovoja, – apie pasiruošimą Citadele KMT turnyrui kalbėjo T.Sabonis. – Kai vėliau būsi senesnis ir turėsi anūkų, galėsi pasakoti apie visus iškovotus trofėjus. Tokiam klubui kaip mūsų yra privaloma laimėti KMT. Žaidėjai yra labai nusiteikę. Turėjome gerą treniruotę, laukiame dar dviejų gerų treniruočių ir šeštadienio.“

Žalgiriečiai praėjusią savaitę, dar prieš Eurolygos pertrauką, Belgrade sugebėjo laimėti trilerį prieš vietos „Crvena Zvezda“ klubą (93:91). Karštoje dvikovos atmosferoje netrūko įtampos, o ją pakurstė ir pratrūkusios sirgalių emocijos – „Štark“ arenoje įsiaudrinusi vietinė publika pradėjo mėtyti daiktus.

„Buvo mėtomų elektroninių cigarečių, daug žiebtuvėlių, – pasakojo T.Sabonis. – Atrodo, lyg ir nieko, bet daiktų skraidė daug ir buvo toks duslus garsas trenkiantis. Žiūriu, kas čia? Buvo ir mėtomų monetų. Vieną, nukritusią, pasiėmė Efka (E.Beržininkaitis – past.). Viena nukrito ir prie manęs, o jis man ir sako: „pasiimk, turėsi prisiminimą“. Pagalvojau, kodėl ne? Vieną ir pats pasiėmiau. Kada nors bus įdomu parodyti savo vaikams tokį prisiminimą. Bet svarbiausia buvo neleisti, kad tie daiktai pataikytų žaidėjams į galvą. Bandžiau apsaugoti Keenano galvą. Truputį buvo baisu dėl to.“

Susitikimo pabaigoje, kai kiekviena ataka galėjo būti lemiama, „Crvena Zvezda“ sustabdė žalgiriečius pražanga. Teoriškai, likus žaist 21 sekundę, Belgrado klubo krepšininkai atsilikdami 2 taškais galėjo bandyti apsiginti be pražangos, kadangi žalgiriečių atakai buvo skirtos tik 14 sekundžių, bet oponentai visgi pažeidė taisykles.

„Kai peržiūrėjau tą klipą, mes irgi nepastebėjome to momento, bet dabar atrodo, kad būtų logiška jiems neprasižengti. Nepamirškite, kad po rungtynių lengva kalbėti. Gal jų treneriai turėjo daryti geresnį darbą, mes pastebėti, bet tokiose rungtynėse buvo tokia įtampa, aš to nepastebėjau. Dabar lengva kalbėti, bet, ačiū Dievui, kad viskas baigėsi į mūsų pusę“, – kalbėjo T.Sabonis.

Visoje prenumeratoriams skirtoje „Pick‘n‘Pod“ tinklalaidėje T.Sabonis kalbėjo apie Dovydo Giedraičio gynybą, Eurolygos klubų rezultatus prieš pertrauką, Domanto Sabonio nepatekimą į „Visų žvaigždžių“ rungtynes bei atsakė į „Žalgiris Insider“ prenumeratorių klausimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.